Koláč orgasmus jako z Prostřena: Připravte si úžasný dezert, který probouzí vášně

Koláč orgasmus jako z Prostřena: Připravte si úžasný dezert, který probouzí vášně
Zdroj: Freepik.com

Znáte ho asi všichni. Říká se mu orgasmus a je to naprosto báječný dezert, který nabízí mnoho variant. Jedna z nich kombinuje šťavnatý ananas s pudinkem a několikrát se dokonce objevila v oblíbeném pořadu Prostřeno.

Lucie Cermanová
Lucie Cermanová 05. 03. 2021 10:00

Pojmenování tohoto koláče vám možná vhání ruměnec do tváří, ale vězte, že když ho ochutnáte, zjistíte, že k tomuto jménu nepřišel náhodou. Vzbuzuje zaslouženou pozornost všude, kde se podává.

Dezert vyvolávající vášeň

Při přípravě této kalorické bomby můžete použít buď pudink hotový, nebo si uvařit hustý vanilkový doma. Další možností je zakoupit pudink za studena, který se nevaří. Jeho příprava je rychlá a ušetří vám čas, protože nemusí chladnout.

Krém, který přijde na základní těsto, je dobré si připravit už při pečení korpusu. Jakmile obě složky (pomazánkové máslo a pudink) prošleháte, je totiž dobré je dát na chvíli ztuhnout do lednice. Se směsí se pak lépe pracuje.

Dezert se podává ztuhlý, proto ho umístěte zhruba na hodinu do chladu. Nakonec jej nakrájejte na čtverečky.

Oblíbený recept na dezert zvaný orgasmus jste mohli vidět i v jednom z posledních dílů populárního pořadu Prostřeno.

Koláč orgasmus

Na těsto budeme potřebovat: 300 g hladké mouky, 1 plechovku ananasu, 200 g vlašských ořechů, 1 vejce, 3 lžíce mléka, 1 prášek do pečiva, 1 lžičku sody. Na náplň budeme potřebovat: 2 kelímky vanilkového pudinku, 2 pomazánková másla, čokoládu navrch.

Příprava těsta: Troubu předehřejeme na 200 °C. Ananas i se šťávou dobře rozmixujeme, přidáme žloutek, nadrobno nasekané (nebo pomleté) ořechy, přilijeme tři lžíce mléka, přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou a vše vymícháme do těsta s hladkou konzistencí. Nakonec vyšleháme sníh z bílků a opatrně ho vmícháme do směsi.

Hotové těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě, dokud se kraje nezačnou odlupovat od plechu. Trvá to zhruba necelých dvacet minut. Potom korpus necháme dobře vychladnout.

Příprava náplně: Do vodní lázně (do hrnce s vařící vodou vložíme menší kastrolek s čokoládou) dáme rozpustit čokoládu. Pomazánkové máslo vyšleháme, přidáme k němu pudink a dobře promícháme. Vychlazenou náplň namažeme na studený korpus. Navrch nasypeme na drobné kousky posekané ořechy (případně namleté) a zalijeme rozpuštěnou čokoládou. Hotové dáváme vychladit.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články