Lotus cheesecake z tvarohu: Karamelovou chuť má díky sušenkám, připravíte ho i bez pečení

Cheesecake se připravuje podle receptu, který se v podstatě nemění již dlouhá staletí. Základem jsou dvě vrstvy. První tvoří nadrcené sušenky, na kterých spočívá vrstva tvarohu. Zkuste si cheesecake připravit třeba z karamelových sušenek Lotus.

Jana Jánská
Jana Jánská 10. 03. 2023 15:00

Recept na cheesecake ze sušenek Lotus obsahuje také tvaroh. Pokud ho budete mít moc tuhý, můžete přidat něco na zjemnění. Zvládne to trocha smetany, jogurtu či mléka.

Jak připravit tvarohový cheesecake

Předpokládá se, že cheesecake má kořeny ve Starověkém Řecku. Původně to byl pečený dort, dnes už se připravují také nepečené varianty. Pokud si ho budete chtít udělat doma, na tento recept budete potřebovat:

  • 350 g sušenek Lotus
  • 100 g másla
  • 500 g tvarohu
  • 1 vanilkový cukr
  • 75 g cukru moučka
  • šťáva z půlky citrónu

Nadrtíme 250 g sušenek a smícháme je s rozpuštěným máslem. Hmotu napěchujeme na dno formy a dáme na chvíli do chladu. Pak si v misce smícháme tvaroh, cukr, vanilkový cukr a šťávu z citrónu. Tuto tvarohovou hmotu nalijeme na vychladlou sušenkovou drť, uhladíme a ozdobíme zbylými sušenkami. Nemusíte se omezovat, lze je nadrtit, nalámat či poskládat do nějakého tvaru. Lotus cheesecake z tvarohu necháme uležet v chladu, nejlépe do druhého dne.

Zdroj informací:

Toprecepty.cz: Lotus cheesecake z tvarohu (bez pečení)

Zdroj fotografie:

se souhlasem Toprecepty.cz

Související články

Další články