Podzimní polévka minestrone: Ideální zahřátí v chladných večerech závěru roku

Podzimní polévka minestrone: Ideální zahřátí v chladných večerech závěru roku
Zdroj: Albert

Dny se velmi rychle zkracují, teplota klesá a k duhu tak přijde něco teplého do žaludku. A proč ne třeba podzimní polévka minestrone?

Tereza Švandová
Tereza Švandová 12. listopadu 2022

Její příprava vám zabere půl hodiny a je velmi snadná. Odměnou vám bude zdravá a chutná večeře, která zahřeje.

Dýňová polévka se zázvorem: Prohřeje organismus, zažene rýmu a nevolnosti
Mohlo by Vás zajímat:

Dýňová polévka se zázvorem: Prohřeje organismus, zažene rýmu a nevolnosti

Podzimní polévka minestrone

Na 4 porce budete potřebovat: 2 mrkve, 2 řapíky celeru, 1 bramboru, 4 listy kapusty, 2 stroužky česneku, 1 cibuli, 2 lžíce olivového oleje, 400 g konzervovaných rajčat, 1 kostku zeleninového bujónu Nature’s Promise, 400 g konzervovaných bílých fazolí, sůl, pepř, 30 g strouhaného parmazánu, 1 snítku čerstvého tymiánu

Příprava: Očistěte a nakrájejte na kostičky 2 mrkve, 2 řapíky celeru a bramboru. Nasekejte 2 oloupené stroužky česneku a přidejte je k zelenině. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na 2 lžících olivového oleje dozlatova. Pak přidejte nakrájenou zeleninu a česnek a nechte zezlátnout.

Zalijte litrem vody. Přimíchejte 400 g konzervovaných rajčat, kostku zeleninového bujónu a vařte 15 minut. Poté přidejte nakrájené 4 listy kapusty a propláchnutých 360 g fazolí. Povařte 5 minut, osolte a opepřete podle chuti. Na závěr posypte strouhaným parmazánem a čerstvým tymiánem.

Chalupářský vepřový guláš: Chutná výtečně na chatě i ve městě
Mohlo by Vás zajímat:

Chalupářský vepřový guláš: Chutná výtečně na chatě i ve městě

Zdroj receptu: Albert

Škola líčení: Vizážistka Diana Vitikačová radí, jak na rychlý denní make-up do školy či do práce

Další články