Rychlá halušková polévka: Jednoduchý recept s máslem a kořenovou zeleninou

Chcete si připravit rychlé a syté jídlo? Zkuste haluškovou polévku. Je provoněná kořenovou zeleninou, máslem a česnekem. Jednoduché bramborové halušky ji příjemně doplní a zahustí. Přípravu zvládne i začínající kuchař a výsledek nezklame ani náročnějšího strávníka.

Jana Jánská
Jana Jánská 15. 03. 2023 17:00

Jak už sám název napovídá, do tohoto receptu patří halušky. Na ty budeme potřebovat 2 střední brambory, 2-3 lžíce polohrubé mouky, 1 žloutek a špetku soli. Brambory nastrouháme na jemno (můžeme i promixovat), přidáme mouku, žloutek, sůl a vymícháme těsto.

Jak připravit polévku s haluškami

Někdy je potřeba vykouzlit rychlé jídlo, které zasytí. Mezi takové patří i polévka s haluškami. Na tento recept budeme potřebovat:

  • 1 větší mrkev
  • kousek celeru
  • půl hrnku mraženého (nebo čerstvého) hrášku
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 lžíce másla nebo sádla
  • cca 1,5 l vývaru
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • petrželka

Mrkev a celer nastrouháme na jemno. Rozpustíme máslo a zeleninu na něm orestujeme společně s česnekem a kmínem. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme doměkka.

Pak do vařící polévky přes haluškovač vytřeme těsto a vsypeme hrášek. Počkáme, až halušky vyplavou a po minutce polévku odstavíme. Nemusíme zahušťovat, halušky to udělají za nás. Polévku dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.

Zdroj informací:

Toprecepty.cz: Rychlá halušková polévka

Zdroj fotografie:

se souhlasem Toprecepty.cz

Související články

Další články