Vyzkoušeli jsme recept na neBesky dobrou snídani od Besky z MasterChefa. Půjdete do toho s námi?

Vyzkoušeli jsme recept na neBesky dobrou snídani od Besky z MasterChefa. Půjdete do toho s námi?
Zdroj: Veronika Nováková/koláž Lifee
Sladká snídaně podle Besky vás překvapí - je rychlá, sladká a zvládnou ji i děti.Toastový chléb obalíme ve směsi vajíčka, mléka, medu, soli a skořice. Následně ho smažíme na másle na mírném plameni, 2 až 3 minuty z každé strany.Pokud máte lesní ovoce mražené, dejte ho večer rozpustit do lednice. Ve směsi horkého másla ho v závěru smažení zahřejte, přidat můžete také cukr.Chleby by měly být opečené dozlatova a mít křupavou kůrku. Uvnitř by však měly zůstat vláčné.+ 2 fotky+ 3 fotky

Besky, pátá vítězka soutěže MasterChef Česko, se s redakcí Lifee.cz exkluzivně podělila o recept na sladkou snídani, který využijete nejen na valentýnskou oslavu. Příprava francouzského toastu s lesním ovocem vám nezabere ani patnáct minut a určitě s ním budete u drahé polovičky slavit úspěch. Naše redaktorka Veronika už ho vyzkoušela!

Veronika Nováková
Veronika Nováková 29. 01. 2022 09:30

Během přípravy tohoto receptu jsem se snažila držet instrukcí tak, jak mi je Besky poskytla. Toastům opravdu stačily přibližně tři minuty opékání z každé strany, aby byly na povrchu křupavé a uvnitř zůstaly vláčné.

Fantazii se při přípravě meze nekladou

V závěru mě lesní ovoce lákalo přizdobit ještě šlehačkou, proto radím také vám, našim čtenářům, vyzkoušet více variant, fantazii se meze nekladou. Nebála bych se toasty vyšperkovat ani čokoládovou pomazánkou a lesní ovoce rozehřát na pánvi ve zbylé směsi másla a cukru.

Pokud budete mít chuť recept vyzkoušet, neváhejte se nám pochlubit výsledkem! Fotku můžete na Instagramu označit hashtagem #nebeskydobrasnidane nebo nám ji poslat na email veronika.novakova@lifee.cz.

Francouzský toast s lesním ovocem podle Besky

Budete potřebovat: 2 vejce, 230 ml mléka, 2 polévkové lžíce medu, 6 - 8 plátků toastového chleba (čím tlustší, tím lepší), 100 g másla, 1 čajovou lžičku skořice, 1/2 čajové lžičky soli, javorový sirup, lesní ovoce, moučkový cukr na dozdobení

Příprava: Vejce, mléko, med, skořici a sůl smíchejte v misce do úplného spojení. Chleby ve směsi obalte. Na mírném plameni rozpusťte na pánvi máslo. Před smažením intenzitu o trochu zvyšte a chléb opékejte 2 - 3 minuty z každé strany. Před servírováním ozdobte ovocem, polijte sirupem a posypejte moučkovým cukrem.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články