Velký test kosmetických novinek: Tvářenka, make-up i rtěnky s přirozeným leskem od zpěvaček Dua Lipy a Rihanny

Kristina Vodičková
Zdroj: Kristina Vodičková/Lifee
Zástupkyně šéfredaktorky Kristina je milovnicí kosmetiky a měsíčně vyzkouší desítky produktů, na které ráda předává zpětnou vazbu. V dubnu se soustředila na testování pečující kosmetiky. A samozřejmě nevynechala ani make-up. Na obličeji Kristiny je nový make-up od Fenty Beauty, tvářenka Rare Beauty i lesk na rty v odstínu Riri. + 16 fotek+ 17 fotek

V kosmetickém světě se pohybuji už mnoho let a je mojí vášní. Nové trendy v líčení i samotné péči o zevnějšek přichází každý měsíc a proto jsem si pro vás připravila rubriku, kde s vámi projdu to, co mě za uplynulý měsíc zaujalo. Tentokrát to bude hodně o lesku na rtech, ale i pleti. 

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 05. 05. 2024 14:00

Za poslední dekádu jsem vyzkoušela tolik kosmetických produktů, že jsem schopna předat své znalosti dále a pomoci při výběru ženám, které tápou a radu si rády vyslechnou. Kosmetika je velmi subjektivní, takže co se týče péče, musíte nejdříve poznat svou pokožku, abyste jí mohly dát to, co jí sedne. A i mně se to občas nepovedlo. Dnes už ale mohu říct, že recept na svou citlivou pleť se sklony k začervenání a někdy i hlubokému akné znám a vím, čemu se vyhnout.

Nikdy nezapomínejte na ochranu před sluncem

Jestli jsem něco v první 30 letech života neřešila, byla to ochrana obličeje před sluncem. Posledních zhruba 7 let už se ovšem v obličeji neopaluji a dbám na to, abych měla v teplém počasí na obličeji vždy SPF 50 (v zimě volím klidně nižší). V drogerii jsem objevila pleťový krém, který mi aktuálně velmi vyhovuje a to jak strukturou, tak i cenou. Ziaja Sun antioxidační krém s vitamínem C a SPF 50+ UVA+UVB je šetrný k pleti, neucpává póry a chrání i znaménka a pihy. Nanáším jej jako poslední krok po péči a před aplikací make-upu. Nezpůsobuje mi ani zanícené akné a pleť se mi po něm neosype, což se mi stávalo u jiných produktů. Cena je 189 Kč.

Lehčí ochrana a krém sjednocující pleť

V drogerii jsem ovšem neodolala ani novince od Essence, což je německá značka, která zvládá vyrobit trendující produkty za minimální cenu a ještě ve veganském složení. Osobně se mi jejich přístup líbí a některé produkty se opravdu vyrovnají i těm dražším. Většinou ale nemají dlouhou výdrž, což je jen malé mínus za jejich cenu. Jako novinku nabízí Skin tint s SPF 30 a to hned v několika odstínech. Lesklý a pečující krém bez parfemace a s pečujícím aloe vera je skvělou alternativou pro někoho, kdo nestojí o velké krytí, ale chce pouze obličej sjednotit do jednoho odstínu. Na pleti je lepší jej během dne přiživit, takže vám balení tak dlouho nevydrží, pokud chcete naplno využít i jeho ochranou složku. Za mě ale moc příjemný produkt pro nenáročné. Cena je 99 Kč.

Lehké opálení v pěnové formě

Vzhledem ke zmíněnému neopalování si ale každoročně neodpustím koupi tónovacího krému od Dove. Letos jsem ovšem objevila jejich novinku, kterou je tónovací tělová pěna pro světlé až střední opálení. Používám tyto produkty hlavně na nohy, které mívám opravdu jak ředitelka vápenky. Produkt je velmi jemný, žádné velké opálení ani napodruhé nečekejte, ale dostává maličký nádech bronzové barvy. Výhodou pomalého bronzování je téměř nulová šance skvrn a rozhodně nezabarví peřiny, když necháte produkt na pokožce dostatečně zaschnout. Pěna je velmi hutná a stačí jí málo, jen se s ní pracuje maličko složitěji než s krémem, který jsem používala poslední roky. Cena 249 Kč.

Honba za nejlepším deodorantem

Nevím, jak vy, ale já vždy jednou za čas musím změnit antiperspirant, protože ten oblíbený najednou nefunguje. V tuto chvíli mám doma už na konci druhého balení kuličkového Garnier mineral Invisible Protection, který mi doporučila kamarádka a půjdu si i pro třetí balení. Za celý den (ani horký) nezradí a jeho jediná nevýhoda je, že jak je velmi tekutý, chviličku to trvá, než v podpaží uschne, tak si dávejte pozor při oblékání. Cena 100 Kč.

Novinka pro vyhlazení pleti

Horkou novinkou, se kterou přišla značka Benefit Cosmetics, je peelingový pudr. Že jste o takovém druhu produktu neslyšely, já do setkání s ním také ne. Produkt s názvem Wow Polish kombinuje 3 různé pudrové částečky, které exfoliují pleť než se po namočení postupně změní v čistící pěnu. Tyrkysové kousky prášku absorbují přebytečnou mastnotu a odhalují jemnější pokožku, ve fialovém pudru je kyselina mléčná pro rozzáření pleti a bílá složka je polyhydroxykyselina dodávající rovnoměrný vzhled. Moc odborné že? Prášek jednoduše protřepete, než si vysypete maličko do mokrých dlaní a začnete třít o sebe a hned poté jím masírujete obličej. S vodou se částečky mění v pěnu, kterou na konci jednoduše smyjete. Mé překvapení bylo, jak byla pleť naprosto hladká a jemná na dotek po prvním použití. Skvělá věc a pozor, používejte maximálně dvakrát týdně, přehnaná exfoliace pro pleť není dobrá. Cena je 1 350 Kč.

Make-up podle nejnovějších trendů

Jak už jsem lákala v úvodu, letošní rok je ve znamení zdravého lesku, tedy i co se make-upu týče. Pokud nejde o focení, natáčení nebo významnou událost, už není in nosit matný make-up. Navíc, když to někdo neumí, vypadá taky velmi často, jako by měl na pleti nevzhlednou masku. Přirozený lesk je vítán a proto i novinka od Fenty Beauty nabízí "glow" efekt a to i při vyšším krytí. S Rihanninou značkou se kamarádím od jejího vzniku a první makeup (matný) jsem si kupovala třikrát, než mě právě matnost přestala bavit. Rihanna v posledních rozhovorech říkala, že na novém make-upu pracovali v jejím týmu roky a musím říct, že se jim to povedlo. Soft'Lit je středně krycí make-up, který skryje co má a díky lesklejšímu finiši nezvýrazňuje suchá místa ani nedokonalosti, souzní s pletí. Odstín jsem vybírala na jejích stránkách podle svého tónu pleti a koupila si 175 s teplým podtónem. Pokud by vám jeho lesk přeci jen vadil, zapudrujte lehce místa, která se vám více mastí, ale jinak nechte vyniknout lesklou přirozenost, je to hezčí. Cena je 990 Kč.

Pečující a krycí korektor

Při návštěvě Sephory jsem neodolala ani dalším virálním kouskům, jako je korektor od Natashy Denony HyGlam. Loni jej většina beauty blogerek vyhlásila za naprosto nejlepší produkt na projasnění podočního okolí. Odstín jsem vybírala takový, aby nebyl téměř vůbec světlejší než make-up a mohla jsem tak korektor použít na celý obličej ve dnech, kdy nebudu chtít bázi na celou pleť. Odstín N3 mi krásně vyhladí a projasní prostor pod očima a jeho krémová textura mi navíc nezalézá do vrásek. Tento produkt si opravdu svou virální slávu zasloužil právem. Cena je 930 Kč.

Tvářenka se zářivými odlesky

Na virální produkty jsem vždy zvědavá, takže když Selena Gomez uvedla se svou značkou Rare Beauty nové tvářenky, musela jsem si jednu pořídit. Jak jsem již zmínila, letos je trendy lesk, takže i tvářenky se z matných znovu stávají lesklými. Její Soft Pinch Luminous Powder Blush jsou tvářenky s odlesky jako mívají rozjasňovače. Pro mou pleť se nejvíce hodil odstín Hope, který má tlumenější růžové odlesky s trochou oranžové. Tvářenka je velmi pigmentovaná, takže stačí maličko a dá se skvěle vrstvit na krémové tvářenky z její kolekce. Vše je o lesku. Cena je 750 Kč.

Tři lesky, které vám nesmí chybět

Matným rtěnkám už odzvonilo a lesky hýbou světem. Za poslední měsíc jsem si koupila tři a všechny vám plně doporučuji vyzkoušet. Dua Lipa se stala tváří YSL a v reklamě má na rtech novou rtěnku LoveShine, která mi nesměla chybět. Vybrala jsem si odstín 150, který je lehce do růžova a musím říct, že i odstín 44, který má Dua na vizuálech reklam, není k zahození. Hydratace, vysoký lesk a příjemná vůně, to je shrnutí LoveShine rtěnky, jejíž cena je nad 1 100 Kč.

Druhou skvělou rtěnkou, nebo spíš leskem v balení rtěnky, je Plumping Lip Serum v odstínu Rosewood Glow od značky Makeup By Mario. Nádherný narůžovělý odstín velmi výrazného lesku, který má navíc lehký zvětšující efekt (zapálí na rtech jen maličko) v sobě má avokádový, kiwi i arganový olej a bambucké máslo. Na rtech je velmi příjemný. Cena je 650 Kč

Posledním tipem bude dlouho známý lesk Gloss Bomb od Fenty Beauty. Doma mám už sedmý odstín s názvem Riri a hned po Fussy je můj nejoblíbenější. Na sociálních sítích teď frčí odstín Fuchsia Flex, ale ten je věčně vyprodaný, tak třeba v dalším měsíci. Cena je 580 Kč.

Rychlé odlíčení pomocí balzámu

Tento produkt nemám doma tak krátce, ale musela jsem se k němu propracovat. Teď na něj ovšem nedám dopustit. Čistící balzám Elemis Anti-Ageing Pro-Collagen je skvělý pro odlíčení celého make-upu, včetně očního. Balzám, který trochu působí jako olej, vmasírováváte do pleti krouživými pohyby a líčení se pomalu rozpouští. Posléze přidáte trochu vody a balzám se mění v krém, který dále odličuje a po umytí nechává pleť hladkou a vyživenou. Někomu by to stačilo, ale vždy je lepší provést dvoufázové odlíčení, takže pokračuji gelovým produktem. Každopádně Elemis umí nádherně odlíčit a to s malým množstvím produktu, takže vám balení vydrží dlouhé měsíce, jestli ne i celý rok. Cena je 1558 Kč.

Okurkové pleťové tonikum

Dámám s podobně problematickou pletí, jakou mám já (citlivost, sklon k akné, smíšená) doporučuji nezapomínat na pleťová tonika. V tuto chvíli používám osvěžující okurkové od značky Ziaja a je velmi příjemné a napomáhá vstřebávání dalších produktů do pleti. Tonikum naneste na tampónek po odlíčení pleti a až po něm nanášejte sérum, krém a další produkty. Tonikum se neomývá, pomáhá totiž s hydratací pleti a díky němu další produkty proniknou hlouběji. Cena je 90 Kč.

Na všechny produkty se můžete podívat do galerie.

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Související články

Další články