Ashton Kutcher promluvil o tragické ztrátě miminka s Demi Moore, vasektomii i vzácné nemoci, kvůli níž měsíc nechodil

Ashton Kutcher promluvil o tragické ztrátě miminka s Demi Moore, vasektomii i vzácné nemoci, kvůli níž měsíc nechodil
Zdroj: Profimedia
První manželkou Ashtona Kutchera byla o patnáct let starší hollywoodská star Demi Moore. Nevybouřený mladík se kvůli ní musel pasovat do role nevlastního otce tří odrostlých holčiček.S Rumer (vlevo), Tallulah (druhá zleva) a Scout Willisovými má Ashton dodnes skvělý vztah. Od nejstarší Rumer ho ostatně dělí 15 let, tedy stejně, jako od její matky Demi (vpravo), se kterou tvořil osm let manželský pár.Po rozvodu s Demi Moore vedl Ashton prostopášný život, vymetal jeden večírek za druhým, než skončil v náručí letité kamarádky a kolegyně Mily Kunis.S Milou tvoří krásný pár. Vedle šťastných chvil ale spolu prožili i pár dramatických, a to když herec onemocněl vaskulitidou, kvůli níž se měsíc nemohl postavit na nohy a hrozily mu trvalé následky.+ 3 fotky+ 4 fotky

Patřil k největším krasavcům Hollywoodu, v poslední době ale jako by se po něm slehla zem. Rodák z Iowy Ashton Kutcher, který zanedlouho oslaví 45. narozeniny, se nyní vrací. A to nejen na obrazovky v romantické komedii U tebe nebo u mě?, ale také prostřednictvím velmi otevřeného rozhovoru pro pánský magazín Esquire. Tomu se herec a investor svěřil s bolestnou ztrátou vytouženého děťátka, které čekali s exmanželkou Demi Moore (60), i s tím, po jak děsivé zkušenosti nadobro sekl s drogami.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 01. 02. 2023 13:45

Jestli hollywoodského krasavce Ashtona Kutchera něco šlechtí, pak je to silná vůle. Dokázal to nejen ve chvíli, kdy se z Iowy vydal do New Yorku s pouhou stovkou dolarů v kapse, ale také v momentě, kdy coby vycházející filmová hvězda a král večírků padl do oka o 15 let starší mámě tří dcer Demi Moore. Bizarnější pár byste tou dobou v showbyznysu hledali jen těžko.

Demi Moore potratila v šestém měsíci společné miminko

Přesto se ti dva do sebe bezhlavě zamilovali a v roce 2005 si řekli své ano. Ashton se tak z pařmena musel velice rychle převtělit do role nevlastního táty prepuberťaček Rumer, Scout a Tallulah, které si Demi do vztahu přivedla z manželství s Brucem Willisem. "Bylo mi tehdy šestadvacet a najednou jsem musel převzít zodpovědnost za dvanáctiletou, desetiletou a osmiletou holku," vypráví Kutcher, který se o děvčata musel postarat v době, kdy Demi natáčela.

Tehdy také velmi toužil po vlastním miminku a stárnoucí diva dělala vše pro to, aby mu přání splnila. Jenže to nevyšlo. Demi sice otěhotněla, ale v šestém měsíci o miminko přišla. Podstoupila pak ještě několik umělých oplodnění, ale žádné neskončilo úspěchem. A to byl začátek konce vztahu s Ashtonem.

Zatímco hvězda Neslušného návrhu začala utápět žal v alkoholu, Kutcher hledal zábavu jinde. "Přijít o dítě, které vlastně už skoro máte, je opravdu hodně, hodně bolestné. Každý se s tím vypořádává jinak," poukázal hrdina seriálu Zlaté sedmdesátá, který následný rozvod s Demi v roce 2013 dodnes bere jako životní selhání. "Neobstál jsem ve zkoušce, zkoušce manželství," kaje se.

Kamarádka Mila Kunis mu otevřela oči

Možná i proto má dobu, kdy se rozváděl, jako v mlze. Vrátil se k životnímu stylu, který praktikoval před tím, než poznal Demi. Ve dvaatřiceti letech už ale jako párty boy působil poněkud nepatřičně. Přibližně po roce se mu ale život znovu obrátil vzhůru nohama, a to když mu dlouholetá kamarádka Mila Kunis řekla: "Chováš se jako kretén."

Ashton tehdy šel do sebe, přestal vymetat večírky a znovu se zamiloval. V roce 2014 se páru narodila dcera Waytt (8), v roce 2015 se vzali a v roce 2016 se jim narodil syn Dimitri (6). "Vždycky jsem Milu obdivoval. Její talent, schopnosti. Ale věděl jsem, že mě nikdy nepotřebovala a já ji také ne. Znali jsme vzájemně svá zaváhání, slabiny i problémy. Možná proto nám to vyšlo," soudí Kutcher.

Nemilosrdná diagnóza a strach o život

Jednoho dne roku 2019 přišla další rána. Hrdina seriálu Dva a půl chlapa se vzbudil s ohromnou bolestí hlavy. Na migrény byl zvyklý odmala, takže ho to zpočátku neznepokojilo. Jenže bolest se nedala zaspat, nereagovala na léky a neustupovala ani po 14 dnech. Ashton navíc přestával vidět a slyšet. Přidaly se závratě, takže ani nemohl chodit. Dlouhých sedm dní čekal v nemocnici vleže na zádech na diagnózu, která zněla neúprosně. Trpěl vaskulitidou, vzácným zánětlivým onemocněním cév autoimunitního původu.

Lékaři mu sdělili, že čím dříve začne cvičit, tím větší šanci má na celkové uzdravení. Jenže to nešlo. Měsíc se herec pokoušel vstát, ale tělo ho neposlouchalo. "Pak jsem si řekl, že si přece chci hrát se svými dětmi a prostě to musím dokázat," naznačil. A povedlo se. Po roce neúnavného cvičení byl zpět v bývalé formě.

O své nemoci nechtěl mluvit, místo toho strávil pandemii covidu na rehabilitaci, a když se pak uvolnila opatření, rozhodl se naplno vychutnávat život. Odjel do Antarktidy, kde zlézal hory, a naučil se lyžovat. Vydal se také na výpravu s dobrodruhem Bearem Gryllsem a loni v listopadu se zúčastnil newyorského maratonu, aby sám sobě dokázal, že je všechno zlé za ním.

Jak Ashton Kutcher skončil s drogami

Nyní rodinka žije až pozoruhodně tuctovým životem. Ashton vstává v 5.30, zacvičí si, udělají s Milou dětem snídani a odvezou je do školy. Pak v klidu domova sednou k počítačům a pracují. Kutcher většinu času kontroluje své investice, na něž se v posledních letech vrhl.

Marihuana a alkohol, kterým kdysi tolik holdoval, jsou dávno minulostí. "Drogy neberu už deset let," tvrdí Kutcher, ale pak své prohlášení poupravuje. "Vlastně jsem ještě jednou užil THC na kamarádově svatbě v Itálii. Bylo to krátce poté, co jsem podstoupil vasektomii (přerušení chámovodů za účelem sterilizace - pozn. red.). To THC byla strašná sra∗ka, najednou jsem přestal cítit vše od pasu dolů. Propadl jsem panice. Mila mě naštěstí dovedla na pokoj, lehl jsem si a ráno to bylo dobré. V tu chvíli jsem si ale řekl, že s drogami nadobro končím," dodal Kutcher. A my mu přejeme, ať už je jen dobře!

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články