Ewa Farna slaví 27. narozeniny: Jak se zrodila jedna z nejznámějších ikon českého popu?

Ewa Farna je velmi šťastná.
Zdroj: instagram.com/Ewa Farna
Ewa Farna jako malá holčička. To ještě netušila, že z ní bude hvězda.V roce 2006 vyhrála ocenění Objev roku.S manželem oznámili těhotenství písničkou.Ewa Farna během těhotenství s manželem Martinem Chobotem.+ 1 fotka+ 2 fotky

Svou kariéru odstartovala ve třinácti letech a během svého působení na české scéně se stala jednou z nejslavnějších zpěvaček u nás. Jaký je život popové hvězdy?

Petr Jirsa
Petr Jirsa 12. 08. 2020 07:00

Ewa Farna je polsko-česká zpěvačka, která zpívá v češtině i polštině. Působí v oblasti populární a rockové hudby. Narodila se 12. srpna 1993 v Třinci do polské rodiny. Národností je Polka, avšak má státní občanství České republiky. V roce 2006 ji objevil producent Lešek Wronka a zanedlouho na to Ewa nazpívala singl Měls mě vůbec rád, z něhož se stal absolutní hit. V listopadu téhož roku vyšla stejnojmenná deska. V anketě Český Slavík Mattoni 2006 vyhrála ocenění Objev roku.

Nová deska

O rok později vydala svou druhou desku s názvem Ticho a také vůbec první polské album Sam na sam, které je polskou verzí alba Měls mě vůbec rád. Stala se Objevem roku hudebních cen Óčko a získala platinovou desku za obě česká alba. Její sláva tak nabrala zcela nový rozměr a o Ewě Farna v té době už slyšel snad každý.

Kritika od okolí

Její kariéra jela na plné obrátky a Ewa vydávala jeden singl za druhým. Dokonce si vyzkoušela roli porotce v soutěži Česko - slovenská SuperStar, kde za své reakce na jednotlivé soutěžící sklidila od diváků vlnu kritiky. V dalších řadách se v porotě již neobjevila.

Veřejnost se do ní často navážela kvůli kypřejším tvarům. Na leckdy ne úplně hezké komentáře vtipně zareagovala singlem Boky jako skříň. V roce 2017 pak vyšel dokument k oslavě jejích deseti let na hudební scéně a vysloužil si v drtivé většině pozitivní hodnocení. Deset let na scéně oslavila velkým koncertem ve Fóru Karlín, kdy zazpívali také například Tomáš Klus či rapper Majk Spirit.

Narození miminka

Se svým manželem Martinem Chobotem nazpívala píseň s názvem Ta o nás, ve které dvojice oznámila, že čeká svého prvního potomka. Narodil se jim krásný chlapeček, kterému dali jméno Artur. V současné době se zpěvačka věnuje převážně roli maminky a náramně si to užívá. V nedávné době se nechala slyšet, že by si přála další miminko.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články