Herečka Zuzana Vejvodová a její styl: Jeden den obléknu etno, další vyrazím v kostýmu, říká Klára ze seriálu Jedna rodina

Herečka Zuzana Vejvodová a její styl: Jeden den obléknu etno, další vyrazím v kostýmu, říká Klára ze seriálu Jedna rodina
Zdroj: Herminapress
Herečka Zuzana Vejvodová zazářila na tiskové konferenci televize Nova v oranžovém kalhotovém kostýmku.Jak nám herečka Zuzana Vejvodová prozradila, kostýmek pochází z její vlastní skříně a zakoupila ho před časem v obchodě s běžnou konfekcí.Zuzana Vejvodová hraje matku samoživitelku Kláru v seriálu Jedna rodina.Zuzanu Vejvodovou znají diváci Ulice jako Libušku.+ 7 fotek+ 8 fotek

Herečka Zuzana Vejvodová (42), kterou diváci znají jako samoživitelku Kláru ze seriálu Jedna rodina, promluvila o natáčení s dětskými herci, Lotti Töpfer (12) a Oliverem Vyskočilem (10). V rozhovoru pro Lifee.cz také popisuje, jak vypadá její šatník i jak zatočila s šedinami. A jaký experiment s vlasy už by nikdy v životě nechtěla opakovat?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 08. 08. 2023 08:00

Herečka Zuzana Vejvodová (42) se pyšní dlouhými kaštanově hnědými vlasy, které vypadají, jako by nepotřebovaly žádný zásah kadeřníka. Ovšem, jak nám herečka prozradila, není to tak úplně pravda. "To je můj záměr, aby vypadaly přírodně. Ale přece jen věk postoupil, takže já si vlasy barvím," práskla na sebe sympatická Zuzana, které náš kompliment udělal velkou radost.

"Vždycky mě potěší, když mi někdo složí podobný kompliment: "Ty si chodíš barvit vlasy? Vždyť tohle je tvoje přirozená barva!" Takhle by to mělo být, aby barva nešla odhalit," míní herečka, kterou jsme dlouhé roky vídali coby Libušku v seriálu Ulice.

Vztah mladší muž, starší žena? Společnost už to bere

Zuzano, viděla jsem, jak se na dnešní tiskové konferenci srdečně vítáte s Jakubem Štáfkem. Pokud vím, dlouho jste spolu hráli v Ulici, že?

Je to tak, dokonce jsme spolu hráli zamilovaný pár. Bylo to dnes shledání po letech. Neměli jsme teď čas si promluvit, ale jak sleduji jeho práci a jeho vývoj, tak se jednoznačně proměnil. Tenkrát mu mohlo být asi sedmnáct let a mně o deset let víc.

Hráli jste věkově nesourodou dvojici. Bylo to v té době kontroverzní téma?

Tolik naši společenskou situaci nesleduji, ale neměla jsem pocit, že by to vzbudilo bouři nevole. Zřejmě už v té době byla společnost velmi otevřená.

Zuzana Vejvodová jako matka samoživitelka

V Jedné rodině hrajete s dětskými herci, s Lotti Töpfer a Oliverem Vyskočilem. Jaká je s nimi práce?

Musím říct, že jsou oba moc fajn. Jsou to skvělé děti a to je pro mě rozhodující, i kdyby byli horší herci - což oni nejsou. Podotýkám, že i v té profesní části obstáli na jedničku. I kdyby nebyli, pro mě je důležité, jací jsou to lidé. Oba ráda vidím a obdivuji s jakou trpělivostí umí zvládat ten velký nápor práce. Občas je toho na jednu dětskou duši docela hodně. Jsem s nimi moc spokojená.

Dokážete jim na place poradit?

Pokud ano, tak minimálně, protože to nepotřebují. Máme spolu kamarádský vztah.

Hrajete matku samoživitelku. Obracejí se na vás divačky, které jsou v podobné situaci?

To bych neřekla. Nemyslím si, že bych hrála zrovna matku, od které by se mohly učit. Moje postava je docela bezradná a neustále vláčena okolnostmi, které se jí staly. A tam je každá rada drahá. Já bych se ani neodvažovala někomu radit. Myslím, že ty životní příběhy může spojovat samoživitelství, ale u každého je to velmi individuální záležitost.

Máte pro potřeby seriálu nějakého kouče?

Kouče nemáme a troufnu si říct, že mi na to stačí nějaká základní lidská empatie. Představit si, co by to dělalo se mnou a promítnout do toho Kláry povahu. Smíchám to dohromady a úplně mi to stačí.

Zuzana Vejvodová nakupuje v konfekci

Pojďme k módě. Co nejraději nosíte?

Nemám vyhraněný styl, ale pokud bych se měla charakterizovat, byla by to nedbalá elegance. Je to hodně podle nálady. Jeden den můžu vstát a obléknout si etno a další den jít v kostýmku. Řídí se to mým vnitřním pocitem a také konkrétní událostí, ke které se oblečení hodí.

Máte stylistu? Kdo vás dnes oblékal?

Stylistu nemám, to já sama. Konkrétně tento oranžový kostýmek je z obyčejné konfekce a není to ani čerstvý nákup. Nemám žádnou návrhářku. Prostě jdu a koupím, co mi padne do oka.

Takže vlastně ráda zkoušíte aktuální trendy?

Řekla bych, že s módou zase taková kamarádka nejsem - ve smyslu toho, že bych na sebe potřebovala něco super extra. Cítím, co mi sluší, takže mi nikdo nemusí radit. Alespoň doufám, že by to většina lidí potvrdila. Je to můj pocit. Takhle já žiju - ráda se spolehnu sama na sebe.

Bez barvy na vlasy by to už nešlo

Barvíte se? Vaše vlasy vypadají velmi přirozeně.

Děkuji, to je můj záměr, aby vypadaly přírodně. Ale přece jen věk postoupil, takže já si vlasy barvím. Krásně se o mě starají v salonu Unique. Jsem jejich klientkou už několik let a vždycky mě potěší, když mi někdo složí podobný kompliment: "Ty si chodíš barvit vlasy? Vždyť tohle je tvoje přirozená barva!" Takhle by to mělo být, aby barva nešla odhalit.

Experimentovala jste s nějakou jinou barvou?

Myslím, že mi kdysi chytnul nějaký přeliv z drogerie. To bylo ještě v období mého dospívání. Ale to jsem hodně rychle opustila, protože to byla opravdu hloupost.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články