Kaira Hrachovcová a její proměny: Už dávno není peroxidová blondýna, nyní je z ní potetovaná žena s přírodními vlasy

Kaira Hrachovcová a její proměny: Už dávno není peroxidová blondýna, nyní je z ní potetovaná žena s přírodními vlasy
Zdroj: Se souhlasem Kairy Hrachovcové
Herečka Kaira Hrachovcová, jak se představila na premiéře filmu Můžem i s mužem.Kaira Hrachovcová oblékla černý overal od návrháře Lukáše Macháčka.Vlasy v přírodním odstínu překvapila Kaira Hrachovcová už v dubnu letošního roku na vyhlášení ankety Českého rozhlasu Neviditelný herec století.V srpnu roku 2021 vypadala Kaira Hrachovcová na tiskové konferenci televize Prima podstatně jinak.+ 13 fotek+ 14 fotek

Herečka Kaira Hrachovcová (48) míří na filmová plátna s velkým černým afrem coby AfroDita v novém filmu Můžem i s mužem. V rozhovoru pro Lifee.cz popisuje, jak se v čase vyvinul její vztah k mužům a také k sobě samé. Jak se proměnil její módní styl? Proč už není peroxidovou blondýnkou a tolik miluje svoji ofinku? A plánuje si sama vytvořit další z mnoha tetování?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 15. 07. 2023 08:00

Herečka Kaira Hrachovcová (48) prošla v posledních letech velkou proměnou, která mnohé fascinuje. Herečka působí mladistvě, je plná energie, proměnila se také její postava a je za všech okolností stylová. Jediné, co stále zůstává, je její ofina. Potkali jsme ji na premiéře filmu Můžem i s mužem, kam vynesla působivý černý overal z dílny talentovaného návrháře Lukáše Macháčka.

Na ulici je Kaira o poznání méně výstřední. "V civilním životě nejčastěji chodím v džínách, tričku, teniskách a s batůžkem - to jsem nejvíc já. To je můj civil. Má stylovost. Můj styl je minimalistický a - pro mě - krásně jednoduchý," popisuje v našem rozhovoru. "Už mám všechno ráda do přirozena. Celé je to dnes o tom, že si umyju vlasy a dál už je nemusím ani foukat. Tomu je pochopitelně nutné přizpůsobit také střih. Je mi takhle hezky," dodává spokojeně herečka, která se mimo herectví věnuje také tetování, numerologii nebo koučinku.

Z divadla do filmu

Kairo, Můžem i s mužem se přeneslo z divadelních prken na filmové plátno. Jaké bylo natáčení? Práce to byla, předpokládám, úplně jiná.

Ano. Je diametrální rozdíl mezi divadlem a filmem. Řekla bych, že to nelze srovnávat. Každopádně základ je daný a stejný, protože se vycházelo z autorské spolupráce, z díla společného, na kterém jsme se s mými třemi kolegyněmi spolupodílely. Jsme dohromady čtyři autorky MISM a díky tomu jsme také byly osloveny na natočení filmu. Jedna bez druhé, to by nešlo. Scénář, verze, vize pro film je ovšem poctivá Vandina práce. Pod filmem je podepsáno mnoho talentovaných lidí.

Jak vznikala tvá postava AfroDity?

Každá jsme přicházely s nápady a svými příběhy. Svěřovaly jsme si svá tajemství. Otevíraly se před sebou, lepily celek.

Figura, které jsem dala vzniknout, je ve finále pouhá herečka. Afrodita je Dita, která se jednoho dne probudí jako AfroDita a začne nosit na hlavě afro, paruku. Jsou to dvojsmysly. Humor, nadsázka. A ta figura ví, kdo je - ona je láska a všechny chce zachránit a objímat. Nesnesitelné. Cíleně. Ale musíte se jít podívat na film. Nechala bych AfroDitu trochu opředenou tajemstvím a divák se musí sám rozhodnout, jak na něj bude působit.

Divadelní představení prý pokračovat nebude.

Ano, to představení skončilo už před rokem a končí už zcela i tímto filmem. Není další číslo, pokračování. Ani pozměněná verze. Je to společná autorská hra a byla daná dohoda, často opakovaná, že se nesmí pokračovat, pokud se kterákoli z nás, rozhodne skončit.

Kaira Hrachovcová a první rande

Film je hlavně o lásce. Vzpomeneš si, jaké bylo tvé první rande?

Vzpomínám, jaké vlastně bylo. Bylo jich několik a vždy se to první váže k určitému věku. Už si nějak nevzpomínám, ale směju se.

To souvisí s mou další otázkou. Jak se v průběhu let vyvíjí tvůj vztah k mužům?

Muže mám ráda. Lidi mám ráda. Muže si miluju, když miluju. Nejen, že se vyvíjí můj vztah k mužům, ale vyvíjí se především můj život a to, co dělám. Mění se také kamarádi, přičemž přátelé zůstávají. Mám tak skvělé přátele. Děkuju za ně. A tento film je o ženách, o mužích o přátelství a o lásce.

Jak se s roky vyvinul tvůj módní styl? V posledních letech jsme tě mohli vídat velmi sofistikovaně a elegantně oblékanou.

To je hezké slovo - elegantně. Vidím, cítím v tom ale trošku nudu. Sportovně elegantní, to ke mně sedí víc. Trošku tu eleganci něčím “pomrvit“. Musí to mít nápad. Dnes jsem výjimečně celá černá, je to krásný outfit od skvělého návrháře Lukáše Macháčka. Požádala jsem ho o tento společensky výjimečný outfit. Cítím se v něm skvěle. A k tomu sandály Dr Martens. V civilním životě nejčastěji chodím v džínách, tričku, teniskách a s batůžkem - to jsem nejvíc já. To je můj civil. Má stylovost. Můj styl je minimalistický a - pro mě - krásně jednoduchý.

Kaira Hrachovcová o vlasech a tetování

Změnily se také tvé vlasy. Bývala jsi peroxidová blondýnka.

Je to pravda, už mám všechno ráda do přirozena. Celé je to dnes o tom, že si umyju vlasy a dál už je nemusím ani foukat. Tomu je pochopitelně nutné přizpůsobit také střih. Je mi takhle hezky. Mojí stálicí v péči o vlasy je už mnoho let úžasně talentovaná Klára Šebelová a Libor Šula. K Liborovi do salonu chodím více než 15 let. Oba dva jsou moji přátelé.

Také máš ofinku. Jak jsi se s ní skamarádila? Její údržba může být zrádná.

To nevím, mě ofinka moc baví, jsem to já. Já jsem se s ofinkou snad narodila. Měla jsem vlasy v přední části delší, bylo takové období, ale jinak bych řekla, že ofinu mám většinu svého života. O tento super střih se postaral cool vlasový stylista Lukáš Kudrlička z T&G.

Jak se vyvíjí tvá tetování? Pořád časem přidáváš?

Nepřemýšlím nad tím, jestli bych měla být potetovaná víc nebo míň. Ale je to jedna z mých profesí, vášní a velkých koníčků. Tetování mne obklopuje permanentně, takže bych asi neměla problém ještě něco přidat. Nicméně já tyhle věci neplánuji a je to velmi příjemné. Na ničem nelpím, ani na svém tetování.

Které tetování bylo poslední, které jsi si udělala?

Naposledy mám od sebe malý pravidelný kroužek na prstu. A nějaké čáry na stehýnku. Čáry jsou nejvíc.

Je to dělané ručně? Handpoke?

Nejčastěji tetuju strojkem.

Plánuješ se v tomto směru posunout?

Přeji si pokročit ve všem. Myslím, že je škoda stát na místě. V čemkoliv je potřeba jít dopředu. Vzdělávat se. Už jen to, že jsem šla úplně jiným směrem - vždyť komu se to podaří? To si říkám právě v mém případě. S pokorou a vděčností.

S díky. Vždyť rozhodnutí jít novým směrem a samotná cesta, rozhodnout se po ní jít, to nemusí být, a vím, že ani není, vůbec jednoduché.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články