Hezoun ze seriálu Jake a Tlusťoch: Slavná role mu moc štěstí nepřinesla, dočkal se jen pomluv

Kultovní seriál Jake a Tlusťoch: Fešák Joe Penny bojoval s producenty i fámou o homosexualitě
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Mladičký Joe Penny v roce 1972. Tehdy mu bylo šestnáct let.První velkou příležitost dostal Joe Penny v seriálu Riptide (1984-85). Jako veterán z Vietnamu v něm se dvěma kamarády vedl detektivní kancelář.Joe Penny a William Conrad ve slavném krimi seriálu Jake a Tlusťoch (1987-91).Poznali byste ho rozcuchaného a s vousy? Joe Penny v dramatu Noční teror (1994). Hrál vraha na útěku, který si právě vyhlédl nové oběti...+ 2 fotky+ 3 fotky

Seriál Jake a Tlusťoch stál nejen na řešení prostých kriminálních případů, ale také na kontrastu pohledného soukromého detektiva a nerudného státního návladního. Toho prvního ztvárnil Joe Penny, kterého sice role Jakea proslavila, ale vlastně mu mnoho dobrého nepřinesla.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 07. 01. 2023 09:00

Jake přišel o svého kolegu Tlusťocha v podání Williama Conrada v roce 1994. „Všichni měli dojem, že je to drsný chlap, ale ve skutečnosti byl takový milý dědeček," vzpomínal Penny na svého kamaráda, který podlehl infarktu.

Mládí Joea Pennyho

Část dětství strávil v Londýně, pak se rodina přestěhovala do Marietta v Georgii. Jeho rodiče (otec byl Američan a matka Italka) se však brzy rozvedli. A tak se musel spolu s matkou a sedmi sourozenci přestěhovat do Kalifornie. Aby pomohl uživit rodinu, přivydělával si roznášením pošty, mytím nádobí a brigádami na stavbách.

Joe Penny chodil na Marina High School a aktivně se věnoval fotbalu a basketbalu. Když v roce 1974 dostudoval, prošel spoustou příležitostných zaměstnání. Pak si ale řekl, že se bude soustředit na jedno povolání. A vybral si herectví.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Men of Fashion (@fashionable_classy_men)

Jak se vlastně sportovně založený mládenec dostane k hraní? Joe Penny v rozhovorech vzpomíná na to, jak ho okouzlily filmy se Spencerem Tracym. Jednou vyzvedával kamaráda z kurzu herectví a rozhodl se, že to zkusí sám. „Našel jsem místo, kde se mohu vyjádřit. Pokračoval jsem ve své kariéře a měl štěstí, dostal jsem angažmá. A stále pracuji, takže jsem jeden z těch šťastlivců," řekl Penny.

Osmdesátková legenda Jake a Tlusťoch

Vysportovaný hezoun se brzy uchytil v televizi a dostal desítky rolí v různých seriálech. Přestože z něj udělala hvězdu osmdesátková kriminálka Riptide, to hlavní přišlo až po ní. Joe Penny získal roli v další kriminálce, tentokrát s mírně nelichotivým názvem - Jake a Tlusťoch. Zahrál si soukromého detektiva, který pracuje pro nerudného státního návladního.

Díky roli Jakea se sice stal slavným, ale nebyl s ní moc spokojený. Nejprve byl vděčný za příležitost, kterou dostal, jenže postupem času začal o svém rozhodnutí pochybovat. Po letech se ukázalo, že natáčení komplikovaly různé problémy. Od stávek scénáristů přes neuspokojivou sledovanost až po přílišné požadavky producentů. Pennyho tato role po krátké době omrzela. Snažil se změnit scénáře, aby epizody nebyly příliš schematické. Producenti mu však řekli, ať si tyto komentáře nechá pro sebe...

Pennymu i jeho hereckému partnerovi Williamu Conradovi se prý hodně ulevilo, když byl seriál Jake a Tlusťoch ukončen. Když v roce 1991 televizi CBS vypršela nájemní smlouva na havajské studio, byla nucena přestěhovat natáčení do Los Angeles. První sezóna v novém prostředí se ale nechytla a následovala stopka.

Prokletí Jakea a Tlusťocha

Popularita si vybrala svou daň. Protože Joe Penny nerad mluvil o svém soukromém životě a jen zřídka se objevoval po boku žen, vyvolalo to fámy o jeho údajné homosexualitě. V jednu chvíli se dokonce v tisku spekulovalo, že má AIDS. Prý ale trpěl bacilární úplavicí.

Joe Penny byl proslulý svým bujným účesem. Zajímavostí je, že když mu začaly řídnout vlasy, rozhodl se podstoupit transplantaci. Nikdy to neskrýval. Ví se také, že má rád rockovou hudbu a napsal i několik písniček.

Fámy o Pennyho homosexualitě utichly, když se provalilo, že je ženatý. Cindy si vzal v roce 2004 a na veřejnosti se spolu objevují jen zřídka. Vlastně ani není jisté, jestli jsou pořád spolu. Herec si soukromí pečlivě střeží dodnes.

Zdroje informací:

Swiatseriali.interia.pl: Joe Penny: Hollywoodzki playboy po latach

Bestlifeonline.com: He Played Jake Styles on "Jake and the Fatman." See Joe Penny Now at 66.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články