Zlá čarodějnice Simona Hába Zmrzlá z Princezny zakleté v čase nepouští dětem pohádky v televizi

Zlá čarodějnice Simona Hába Zmrzlá z Princezny zakleté v čase nepouští dětem pohádky v televizi
Zdroj: Herminapress
Herečka Simona Hába Zmrzlá se objeví v pokračování pohádky Princezna zakletá v čase.Simona Hába Zmrzlá jako čarodějnice Murien.Simona Hába Zmrzlá a Natalia Germani v pohádce Princezna zakletá v čase 2.Čarodějnice Murien bude v druhém dílu pohádky opět škodit hlavním hrdinům.+ 6 fotek+ 7 fotek

Do kin vstupuje druhý díl oblíbené fantasy pohádky Princezna zakletá v čase a s ní se vrací také herečka Simona Hába Zmrzlá (33) v roli zlé čarodějnice Murien. V rozhovoru pro Lifee.cz prozradila, že se s manželem a oběma dětmi nedávno přestěhovala do Prahy a proč pro ni bylo tak důležité vzít si manželovo příjmení.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 10. 11. 2022 12:00

Simona Hába Zmrzlá (33) na sebe upozornila ve filmu Hastrman, kde si zahrála po boku uhrančivého Karla Dobrého. Herečka zůstává podobně tajemná, jako její filmová Katynka, a veřejně na sebe příliš neupozorňuje.

Přesto médiím neuniklo, že se vdala a své příjmení rozšířila o příjmení svého muže, režiséra Michala Háby. „Nikdy v životě mě nenapadlo, že bych se jmenovala jinak než Zmrzlá. Vždycky jsem si říkala, že si své příjmení nechám. Před svatbou jsem ale začala přemýšlet nad tím, že vlastně chci, aby lidé viděli a věděli, že jsem vdaná. A jméno Hába se mi prostě líbí," vysvětluje herečka, která má z předchozího vztahu desetiletou dceru a s manželem dvouletého syna.

Simona Hába Zmrzlá jako čarodějnice

Vracíte se s pohádkou Princezna zakletá v čase 2. Jak je možné, že se vaše zlá čarodějnice Murien znovu objeví na scéně?

Nemohu prozradit jak, ale určitě to bude napínavé. Podobou zůstane stejná, i když trošku jiná bude.

Jak jste se srovnala s tím výrazným líčením, kterým jste si musela projít?

Kostým i líčení zůstaly stejné, jen je tentokrát méně učesaná. Kostým je strašně krásný, ale také nepohodlný, protože Murien má závoje a člověk si na to při akci pořád šlape. Na ramenou a na zádech jsou na 3D tiskárně vytištěné zahnuté pyramidky, které vypadaji jako havraní peří. To znamená, že když už jsem si sedla, tak jsem se nemohla opřít, abych je nepoškodila. Stejně tak koruna, ta je také vytisknutá na 3D tiskárně, a za celý den se trochu pronesla.

Jak jste se vyrovnávala s natáčením nočních scén?

Neměla jsem jich tolik, ale z Hastrmana jsem zvyklá na to, že člověk si po čase zvykne a trochu obrátí denní režim. Důležité je, abyste se mohli vyspat přes den. Vždycky jsem ráda, když jsou na hotelovém pokoji závěsy. Zdá se to jako hloupost, ale vlastně je to docela důležitá věc.

Jste také maminka dvou dětí. To se s odpočinkem a vyspáním asi nedá snadno skloubit...

To je trošku horší a musí se počítat s hlídáním.

Nedávno jste se přestěhovala z Brna do Prahy. Jak se vám tady líbí?

Stěhování mi trochu zasáhlo do natáčení seriálu Odznak Vysočina, takže to celé bylo náročnější. Interiéry se natáčejí v Praze, takže po této stránce jsem spokojená.

Jak se pohádka líbila vaší dceři? Viděla první díl?

Když viděla jedničku, tak nás držela za ruce a během závěrečného souboje nevěděla, komu má fandit. Jestli mně (zlu) anebo princezně (dobru). Teď je starší, už jí je deset let, ale musím říct, že je asi trochu  bázlivější. Druhý díl je mnohem víc do fantasy a je tam také více kouzel. Dceru teď ale víc než pohádky začínají bavit sitkomy. To mě trošku děsí, protože na ní vidím, že začíná dospívat. Ale díky tomu, že má mladšího sourozence, tak se na pohádce nakonec stejně musí dohodnout.

Simona Hába Zmrzlá o rodině a dětech

Vaše děti mají mezi sebou poměrně velký věkový rozdíl. Je to přínos?

Je to tak, sedm let. Ale ona se o mladšího bratříčka moc hezky stará, je to parťačka. Všechno má své pro a proti, ale oni si zatím skvěle vyhrají společně. Myslím, že to je víc o dceři – ona se na bratříčka naladí.

Chodí se na vás dcera dívat také do divadla?

Někdy ano, pokud je to něco, co může vidět. Měli jsme vánoční představení Betlém, ve kterém si dokonce zahrála Ježíška, když jí byly dva roky. Já hrála Pannu Marii.

Váš manžel je režisér. Je to tak, že v ní umění pěstujete?

Vlastně asi ano. Nedávno se se mnou byla podívat na natáčení a hned se tam se všemi skamarádila a hrozně ji to bavilo.

Teď budete slavit první Vánoce v Praze. Jak si na to dcera zvyká?

Zatím je to trošku proces. Dvě kamarádky a jednoho kamaráda už tady má, což je dobře, a ve škole už se také začíná zapojovat. Doufám, že to do těch Vánoc bude dobré.

Pouštíte si také na Vánoce pohádky?

My nemáme televizi, takže Popelku si nepustíme. Televizi jsme nikdy neměli, prostě nám to tak vyhovuje. Když jsme třeba u babičky, kde televize je, tak si to děti pořádně užijí.

Proč televizi nemáte?

Vlastně ji nevyužijeme. A kdybychom ji měli, tak si dokážu představit, že poběží od rána do večera.

Jaké pohádky jste měla ráda jako dítě?

Já jsem také hodně bázlivá. Vůbec se třeba nemůžu dívat na horory a pohádky občas mívají k těm hororům blízko. Vzpomínám si, že se mi hodně líbila Saxana nebo Kačenka a strašidla.

Máte v Brně ještě nějaké vazby s divadlem, nebo už jste stoprocentní Pražačka?

Angažmá zatím nemám. Uvidíme. Možná budu na volné noze. V brněnské Huse na provázku už jen dohrávám jedno představení.

Co říkáte na vtípky, kterými častují Pražáci Brňáky, a naopak?

Jsem rodilá Brňačka a můj muž je zase rodilý Pražák. Možná proto si tohle moc neberu.

Simona Hába Zmrzlá o svatbě a manželství

Bývala jste Simona Zmrzlá, teď jste Simona Hába Zmrzlá. Proč jste se rozhodla pro tuto variantu příjmení?

Moje tchýně je překladatelka Dana Hábová a ta je jenom jedna. Nikdy v životě mě nenapadlo, že bych se jmenovala jinak, než Zmrzlá. Vždycky jsem si říkala, že si své příjmení nechám. Před svatbou jsem ale začala přemýšlet nad tím, že vlastně chci, aby lidé viděli a věděli, že jsem vdaná. A jméno Hába se mi prostě líbí.

Jak jste si užila svatbu?

Celou jsme ji zorganizovali asi za měsíc. Vlastně to bylo dobře, protože potom propukla pandemie covidu, takže můžeme být rádi, že jsme to stihli. V Brně jsme bydleli ve čtvrti, kde jsme často a rádi chodili do jedné restaurace u lesa, kterou provozuje náš kamarád. Hned vedle téhle restaurace, která se jmenuje Rosnička, je Jurkovičova vila, která je součástí Moravské galerie. Napadlo nás, že tam můžeme mít obřad a v Rosničce veselku. Hostům z Prahy jsme zařídili ubytování a lidé z Brna se rozešli domů. Chtěli jsme to mít jednoduché a poklidné. Nechtěli jsme nic honosného ani dojemného. Hlavně si to užít a nic neorganizovat.

Šaty jste měla také podle svých představ?

Ano. Šaty mi ušil kamarád návrhář, který mimo jiné kostymérem v Divadle Husa na provázku, Luděk Kellner. Celá svatba byla nenucená a s příjemnou atmosférou.

Všechny vaše postavy jsou svým způsobem tajemné - ať už Katynka z Hastrmana, nebo čarodějnice z pohádky Princezna zakletá v čase. Máte pocit, že si vás tyhle role vyhledávají?

I v divadle jsem byla často obsazovaná do rolí silných žen s tajemstvím, které jsou uvnitř smutné. Ve filmu Piko jsem zase hrála drogově závislou. Jsou to ženy s velkým smutkem.

Máte nějaké jiné herecké sny?

Mám hrozně ráda komedie a parodie, ve kterých si mě spousta lidí nedokáže představit. Nikdo mě do takových rolí neobsazoval. Můj muž mi přitom tvrdí, že jsem komediální herečka – a já si to také myslím. Zatím se to prostě neděje. Bavila by mě třeba parodie na kriminálku nebo na horor. A to nejen jako herečku, ale i jako diváka.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články