Jak dnes žije výtvarnice Lucie Gelemová: S Felixem Slováčkem se stále vídáme, ale každý už máme svůj život

Máma Lucie Gelemové (vlevo) si nenechala ujít vernisáž na Žižkovské věži.Máma Lucie Gelemové je sice blondýnka, dceři se ale velice podobá.Uznejte, jsou si máma a dcera podobné?Máma Lucie Gelemové byla ze zájmu Lifee.cz lehce v rozpacích.+ 12 fotek+ 13 fotek

Výtvarnice Lucie Gelemová (40) odhalila na pražské Žižkovské věži vernisáž 25 autorských a prodejních portrétů známých osobností. Událost si nenechala ujít ani její maminka. V rozhovoru pro Lifee.cz umělkyně odhaluje, jaký vztah ji nadále pojí s expřítelem, saxofonistou Felixem Slováčkem. Scházejí se na pravidelné kávy? A proč chyběl na její vernisáži?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 25. 02. 2023 12:00

Vernisáž obrazů Lucie Gelemové si její bývalý přítel nechal bohužel ujít. „Samozřejmě, že byl pozvaný. Omluvil se, volal mi krátce před zahájením výstavy a přál mi hodně štěstí. Říkal, že se moc omlouvá, že tady dnes není. Jsem moc ráda, že spolu vycházíme a dokážeme hezky komunikovat a přát jeden druhému to dobré," přiznává v našem rozhovoru umělkyně, jejíž obrazy můžete mít v obývacím pokoji i vy. Ty z pražské Žižkovské věže se prodávají v cenovém rozmezí od 1 200 korun po 12 000 korun, podle toho, zda stojíte o vystavený zarámovaný tisk nebo reprodukci.

O čem je vaše výstava obrazů?

Právě se nacházíte v observatoři Žižkovské věže, kde do konce března vystavuji portréty světoznámých tváří. Máme zde celkově 25 kusů. Snažili jsme se vybrat tváře, které pozná téměř každý. Je to směsice od sportovců, umělců, podnikatelů až po politiky. Doufám, že každý nalezne tu svoji oblíbenou tvář.

Je to velmi různorodé, to máte pravdu. Podle jakého klíče jste během výběru osobností postupovala?

S autorem projektu, panem Budínským, jsme dělali menší výzkum. Ptali jsme se, kdo koho na první dobrou pozná. Z toho jsme vybrali těchto 25 osobností. Jsou to autorské tisky. Observatoř Žižkovské věže není hlídaná, není zde žádný kustod, ale všechny jsou na prodej. Kdo bude mít zájem, může si pořídit jakoukoliv z těchto hlav, potažmo také na vyžádání originál.

Je už o nějakou hlavu enormní zájem?

Myslím, že jsou všechny populární, takže uvidíme.

Jak se vám daří v osobním životě?

Mám se dobře. Vždycky to může být lepší, ale v pořádku, děkuji.

Pozvala jste na vernisáž také Felixe Slováčka?

Samozřejmě, že byl pozvaný. Omluvil se, volal mi krátce před zahájením výstavy a přál mi hodně štěstí. Říkal, že se moc omlouvá, že tady dnes není. Jsem moc ráda, že spolu vycházíme a dokážeme hezky komunikovat a přát jeden druhému to dobré.

Vaše vztahy jsou zřejmě na velmi dobré úrovni.

Ano.

Scházíte se často?

Ne.

Neprobíhají žádné pravidelné kávy?

Ne, to ne. Já už mám svůj vlastní život, on také, ale jsme přátelé, což je fajn.

Je na obzoru nějaká další láska?

Čí? Jeho? To já nevím. To se musíte zeptat Felixe.

Myslím samozřejmě vás.

Tohle téma raději ani nechci otevírat. Jsem spokojená.

Máte dnes krásný prsten, byl to dárek?

Byl a je staršího data.

Související články

Další články