Jaro Slávik chystá jedinečnou show u Lucie Bílé a popsal řevnivost mezi Čechy a Slováky

Jaro Slávik chystá jedinečnou show u Lucie Bílé a popsal řevnivost mezi Čechy a Slováky
Zdroj: Herminapress
S Lucií Bílou pojí Jara Slávika dlouholeté přátelství.Jaro Slávik je v Česku známý coby porotce show Česko Slovensko má talent.V porotě zasedl kromě Lucií Bílé také Leoš Mareš.V porotě talentové show zasedla také slovenská herečka Diana Mórová.+ 4 fotky+ 5 fotek

Producent Jaro Slávik, známý porotce ze soutěže Česko Slovensko má talent, spolu se stand-up komičkou Adélou Elbel a slovenským entertainerem Ivem Ladižinským přicházejí s unikátní show nabitou postřehy, stand-up humorem a rozhovory s výjimečnými hosty. Premiérové představení JAJ Show uvede pražské Divadlo Lucie Bílé již 26. května. O podrobnostech k akci se Jaro Slávik rozpovídal v rozhovoru pro Lifee.cz.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 24. 04. 2022 12:00

Prostor Divadla Lucie Bílé byl přitom pro producenta Jara Slávika jasnou volbou. „Netušil jsem, co se v tomto divadle hraje, jaký je repertoár, dramaturgie nebo jestli tam vůbec bude zájem o představení, které vlastně není klasickým divadelním představením. Cítil jsem ale, že je to místo, kde by se ta show mohla konat. Zavolal jsem proto Lucii a měl jsem štěstí, že právě měla jeden den volno, aby se s námi setkala. Dva dny po mém telefonátu – žádná příprava, čistý rokenrol. Můj pocit byl správný a Lucie nám se svým týmem vyšla vstříc. Ta scéna má v sobě magii, a to, že na ní mohu účinkovat, beru s velkým vděkem a pokorou,“ vzkazuje Slávik. Prvním hostem JAJ Show bude československý manželský pár - hudební skladatel Ondřej Soukup a zpěvačka Lucia Šoralová.

Jaké vztahy podle vás v současné době panují mezi Čechy a Slováky?

Použiji metaforu. Naše vztahy se podobají vztahům dvou nejlepších přátel ze střední školy, jejichž cesty se rozešly a každý z nich zamířil na jinou vysokou. Z dálky se navzájem stále pozorují a panuje mezi nimi zdravá soutěživost. Každý z těchto přátel se snaží být lepší než ten druhý. Tím se vzájemně posouvají. Myslím, že máme mezi sebou výjimečné vztahy, které nemají obdobu nikde v Evropě - a možná ani ve světě. Můžu se mýlit, ale zdá se mi, že naše národy se narodily pod šťastnou hvězdou. Určitě alespoň, co se týká sousedských vztahů.

Existuje už podle vás mezi mladými Čechy a Slováky jazyková bariéra?

Není to jeden a ten samý jazyk. Jsou to dva různé jazyky a jejich příbuznost, zejména pokud si uvědomíme, že jazyk je velmi dynamická záležitost, není automatická. Stále tu je vysoká srozumitelnost českého jazyka na Slovensku u celé populace a také velké množství lidí v Čechách slovenštině rozumí. Nevýhodou slovenského jazyka vůči češtině je to, že Česko je větší a obyvatelé větších zemí nemají takovou potřebu rozumět jazykům sousedů. Podívejte se na Rakousko. Přestože tam většina lidí dokáže číst titulky v němčině a zároveň rozumí angličtině, filmy se dabují. Nejen pro televize, ale také pro kina. V o třetinu menším Dánsku (co se týká populace) se už dabing tolik nenosí.

Podívejme se teď podrobněji na váš projekt v Divadle Lucie Bílé. Máte před diváky trému? Přeci jen, půjde o jiný formát, než je televizní pořad.

Ano, mám směs trémy, respektu a radostného očekávání. Pódium pro mě ale není neznámým prostředím, vystupuji se svými stand-upy a s diváky se setkávám také z pozice moderátora a DJe. Vždy je to výzva a vždy je to závazek. Paradoxem je, že mnoho lidí se zkušenostmi z pódií má obrovský respekt před kamerou. Tedy, paradoxem je to pro mě, protože před kamerou se cítím naprosto jistě.

Jakým dalším projektům se aktuálně věnujete?

Bookuji koncerty - letos na Slovensko takové umělce, jako je Scooter, Boney M, Samantha Fox, Ottawan a další. V Česku máme zatím potvrzen koncert Basshunter. Kromě toho spoluorganizuji výjimečný festival jógy Mana Stay. Donedávna jsme pro Mall TV připravovali satirickou show Přikázané uvolnění. Brzy budeme tvořit desátou sérii Česko Slovensko má talent. S mými partnery z Ukrajiny chceme otevřít v Praze bar podobný konceptu z Kyjeva a Oděsy. Obnovil jsem také vydavatelství, takové malé butikové, kde vycházejí projekty Arasha, Basshunter nebo Guenther, ale mám i nové hvězdy ze Slovenska deep house DJ Dee Pete nebo kapelu složenou z výjimečných herců Orchester Jeana Valjeana. A ještě usilovně trénuji běh a nejnověji také plávání. Pro mnoho sportovních eventů, včetně blížícího se mistrovství Evropy v malém fotbale, poskytuji služby marketingového partnerství. Občas si ještě zahraju v klubu jako DJ a párkrát do roka přednáším. K tomu projekt televizní late night show J Show! a jeho divadelní verze JAJ Show, to jsou moje srdcovky.

Jak jste přestál koronavirovou krizi?

Korona mým podnikatelským aktivitám příliš nepřála, snažil jsem se ale co nejdéle udržet pracovní pozice svých lidí. Vzhledem k povaze mé práce to nebylo lehké. Ale beru to s pokorou. Uvědomuji si, že patřím k těm šťastným, kteří vlny pandemie přežili. Sedm mně blízkých lidí toto štěstí nemělo. Jsem vděčný a děkuji za každý den.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články