Komedie Sám doma po 32 letech: Kevin má malého syna, zloděj Marv je prošedivělý sympaťák

Komedie Sám doma: Jak dnes vypadají Kevin, jeho maminka a zloději Marv s Harrym?
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Catherine O'Hara si v komedii Sám doma (1990) zahrála Kevinovu maminku Kate.Catherine O'Hara s manželem Bo Welchem, který jako designér často spolupracuje třeba s režisérem Timem Burtonem. Catherine a Bo mají spolu dvě děti.Daniel Stern jako Marv, ten méně bystrý z dvojice zlodějů, dostal ve filmu Sám doma hodně zabrat. Na tváři má kromě tarantule také otisk žehličky.Poznáváte v tomto prošedivělém sympaťákovi Marva z komedie Sám doma? Daniel Stern je už od roku 1980 ženatý s Laure Mattos a mají spolu tři děti.+ 6 fotek+ 7 fotek

Komedie Sám doma měla premiéru 16. listopadu 1990. Udělala světovou hvězdu z desetiletého Macaulaye Culkina a vysloužila si spoustu pokračování. Jak dnes vypadají a co dělají hlavní hvězdy snímku?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 16. 11. 2022 13:00

Přestože je námět snímku Sám doma (1990) vlastně noční můrou každého rodiče, z příběhu o dítěti zapomenutém ve velkém domě, kde se stane terčem dvou zločinců, se stal obrovský hit. Nakonec z toho byla série čítající pět filmů a loni došlo také na remake.

Macaulay Culkin alias nebojácný Kevin

Bylo mu deset let, když šel snímek Sám doma do kin. Patrně nikdo nečekal, že se tržby zastaví na dohled půl miliardy dolarů a z Macaulaye Culkina (42) se stane světová hvězda. Hrál od čtyř let a jeho rodina na tom nebyla finančně nejlépe. Z této situace je vytáhl Macaulay, který najednou začal vydělávat miliony. Přesto v roce 1994 pověsil herectví na hřebík a chtěl vést normální život.

To se mu tak docela nepovedlo, skončil na šikmé ploše a jednu dobu byla média plná fotek zanedbané bývalé dětské hvězdy. Dnes už je na tom lépe. Jen pořád žije ve stínu Kevina McCallistera. „Vánoce jsou mým ročním obdobím. Mezi listopadem a lednem jsem 10krát známější. Nemám ponětí proč," řekl herec s nadhledem pro US Weekly v listopadu 2019. A dodal, že nejhorším aspektem svátečního období je, že je v televizi každé dvě sekundy. Považuje to za „krásnou kletbu i ošidné požehnání“.

Od června roku 2017 žije s Brendou Song a o čtyři roky později se jim narodil syn Dakota. Letos v lednu proběhla médii zpráva, že se Macaulay a Brenda zasnoubili.

Catherine O’Hara alias Kevinova maminka Kate

Kanadské herečce Catherine O'Hara bylo letos 68 let. I když se objevila třeba v legendární černé komedii Tima Burtona Beetlejuice (1988), role Kevinovy starostlivé, ale trochu zapomětlivé maminky Kate je její nejslavnější.

Před pár lety hrála také v úspěšném seriálu Městečko Schitt's Creek, ale stejně se jí všichni ptají na komedii Sám doma. „Vím, že je to možné," řekla nedávno O'Hara pro magazín Star. „Moje máma a táta měli sedm dětí a když jsme se jednou stěhovali z jednoho domu do druhého, zapomněli mou sestru Mary,“ dodává se smíchem dvojnásobná maminka. A tvrdí, že ráda potkává lidi, kteří na Kevinovi vyrostli a dívají se na tyto filmy každý rok. Díky tomu je součástí jejich vánočního rituálu.

Joe Pesci alias zloděj Harry

Rodák z New Jersey je patrně jediný herec z prvních dvou dílů série Sám doma, který by byl slavný i tak. Charismatický Joe Pesci se totiž objevil ve spoustě výtečných filmů jako Tenkrát v Americe (1984), Mafiáni (1990) a Casino (1995). Jeho energický a znepokojivý projev se báječně hodil na Harryho, který byl z dvojice lupičů sice ten chytřejší, ale v konečném důsledku to moc neznamenalo.

Pesci si na začátku nového milénia dal hereckou pauzu a soustředil se na hudební kariéru, vydal dokonce tři alba. Je třikrát rozvedený a z prvního manželství má jednu dceru. Naposled byl k vidění v, jak jinak, mafiánském snímku Irčan (2019) od Martina Scorseseho. Herec, kterému bude v únoru 80 let, momentálně točí seriál Bupkins.

Sympaťák z Marylandu se objevil v mnoha komediích, vedle dvojice filmů Sám doma to byly slavné Hana a její sestry (1986) od Woodyho Allena, ale také Dobrodruzi z velkoměsta (1991).

Daniel Stern (65) překvapí nejen svou výškou 193 centimetrů, ale také tím, že se věnuje sochařině a prakticky celý život žije s jednou ženou. Laure Mattos si vzal v roce 1980 a mají spolu tři děti.

Kieran Culkin jako Kevinův mladší bratr Fuller

Pamatujete ještě malého Fullera, kluka s velkými brýlemi, který se po přemíře Pepsi pomočuje? Kvůli němu musel Kevin jít spát do podkroví, kde na něj pak zapomněli...

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený ZCine 🍿 (@zcine_)

Fullera si zahrál Kieran Culkin (40), mladší bratr Macauleye. Je rovněž herec, objevil se ve filmech Pravidla moštárny (1999) nebo Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010). Momentálně je k vidění v seriálu Boj o moc. Kieran se v roce 2013 oženil a s Jazz Charton mají dceru Kinsey Sioux a syna Wildera Wolfa.

Zdroje informací:

People.com: The Cast of 'Home Alone': Where Are They Now?

USmagazine.com: ‘Home Alone’ Cast: Where Are They Now? Macaulay Culkin, Catherine O’Hara and More

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články