Lucie Bílá jako anděl: Splnila přání jedenáctileté Dominičce, která je po těžké autonehodě

Lucie Bílá jako anděl: Splnila přání jedenáctileté Dominičce, která je po těžké autonehodě
Zdroj: Se souhlasem Lucie Bílé
Lucie Bílá se po vánočním koncertu setkala se svou jedenáctiletou fanynkou Dominikou Jindráčkovou.Dominika, která je po těžké autonehodě, přijela za zpěvačkou do Divadla Lucie Bílé až z Jičína.Lucie věnovala Dominice jednoho ze svých ručně vyráběných andělíčků a pozvala ji i s rodiči na muzikály Maminy a Láska je láska.Vánoční koncerty Lucie Bílé mají magickou atmosféru.+ 6 fotek+ 7 fotek

Zpěvačka Lucie Bílá (56) splnila prostřednictvím Lifee.cz po svém vánočním koncertu v Divadle Lucie Bílé velké přání jedenáctileté Dominice Jindráčkové, která se vypořádává s těžkým zraněním po autonehodě. Dominika, která je částečně ochrnutá a mluvení jí zatím dělá problémy, si se zpěvačkou přesto několik vět vyměnila. O čem si povídaly?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 01. 01. 2023 08:00

Redaktorka Lifee.cz Veronika Nováková poznala Dominiku Jindráčkovou a její rodiče na jedné z pražských neurorehabilitačních klinik, kde holčička podstupovala náročnou léčbu. Dominika, která žije v Jičíně, je po těžké autonehodě, k níž došlo 17. března 2018.

S následky autonehody bojuje Dominika dodnes

Holčička v nemocnici bojovala o život a z nehody si odnesla vážné následky. V důsledku zranění totiž došlo k otoku míchy, který jí znemožňuje hýbat končetinami a nedovoluje bránici správně podporovat dýchání. Dominika tak musí být neustále připojena k umělé plicní ventilaci. Problémy jí dělá také mluvení.

S vážnou diagnózou se ovšem celá rodina odmítá smířit a s Dominikou navštěvuje finančně i fyzicky náročné neurorehabilitace a nově také aplikaci kmenových buněk, díky čemuž se její stav po malých krůčcích zlepšuje. Dříve byla Dominika zcela nehybná, dnes dokáže zahýbat rameny, rukama i nohama, byť tomu předchází velká koncentrace.

Je mi z toho úzko, tvrdí Lucie Bílá

Dominice pomáhá také psychická podpora. Protože je velkou fanynkou Lucie Bílé, redaktorka Lifee.cz Veronika před rokem zorganizovala jejich setkání před muzikálem Sestra v akci. Teď, s příchodem Vánoc, se Dominika s Lucií potkala znovu. Příběhy, jako je ten Dominičin, mi vždycky vhánějí slzy do očí. Je mi úzko z toho, že jsou děti, které musejí procházet něčím takovým," nechala se slyšet Zlatá slavice, která se s Dominikou vyfotila a věnovala jí jednoho z andělíčků, které vlastnoručně vyrábí.

Lucie se s Dominikou setká znovu

„Malá Dominika je ale velká bojovnice a statečná holčička. Jsem ráda, že jsem se s ní mohla po nějaké době znovu setkat a že to bylo zrovna v mém milovaném divadle. Celým srdcem jí i rodině přeji mnoho sil a těším se na viděnou na muzikálech Maminy a Láska je láska, na které jsem k nám Dominičku i s rodiči pozvala," vzkazuje Lucie prostřednictvím Lifee.cz.

Jak totiž během setkání Dominika prozradila, muzikál by ráda viděla, ale nemohla se rozhodnout který. Víš, co dělám já, když se nemůžu rozhodnout? Vezmu prostě všechno," smála se Lucie a Dominice tak usnadnila rozhodování.

S Lucií Bílou si povídaly o andělíčcích

Dominika je šťastná, že mohla svůj idol znovu vidět naživo. „Líbilo se mi to hodně. Každá minuta s Luckou je pro mě neuvěřitelný čas a jsem ráda, že jsem tam mohla být," říká mladá slečna. „Povídaly jsme si o tom, jak vyrábí ty andílky a náramky," prozrazuje.

Maminka říká, že takový zážitek je pro dceru velmi přínosný„Domča je úplně nadšená a pořád mi tady opakuje, jak z Lucky srší pozitivní energie, až je to prý neuvěřitelné. Prý ji to hodně moc nabíjí," vysvětluje Jitka Valerio.

Dominiku můžete podpořit i vy

A co Lucii Dominika vzkazuje? „Chci ti poděkovat za včerejšek - být s tebou, povídat si. Děkuji ti za úžasný zážitek, protože každá minuta s tebou mě naplňuje neskutečnou energií. Děkuji také za andělíčka. Jsi úžasná a mám tě moc ráda." Před Dominikou je ještě dlouhá a náročná cesta, ale už teď je jisté, že se za odměnu může těšit na další krásné zážitky.

Pokud byste Dominiku chtěli na její cestě podpořit a přispět na nákladnou aplikaci kmenových buněk, můžete tak učinit prostřednictvím tohoto transparentního účtu: 4702032013/0800

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články