Muzikálový zpěvák Martin Schreiner zhubl 35 kilo: Ve fitku jsem byl denně dvě hodiny, pomohlo i saunování

Muzikálový zpěvák Martin Schreiner zhubl 35 kilo: Ve fitku jsem byl denně dvě hodiny, pomohlo i saunování
Zdroj: Herminapress, se souhlasem Martina Schreinera/koláž Lifee
Takto dnes vypadá Martin Schreiner v plavkách poté, co zhubnul 35 kilogramů.Takto vypadal Martin Schreiner ještě s pár kilogramy navíc, během soutěže SuperStar.Martina Schreinera si oblíbila také Hanka Zagorová, která ho pozvala k sobě domů a pohostila ho bábovkou a sekanou. Martin Schreiner v muzikálu Robinson Crusoe.+ 6 fotek+ 7 fotek

Muzikálový zpěvák Martin Schreiner (25) na sebe před dvěma lety upozornil v SuperStar. V rozhovoru pro magazín Lifee.cz ale vzpomíná také na to, jak během soutěže zhubl za rok a půl neskutečných 35 kilo. Za vším prý stála velká dřina, kdy ve fitku trávil dvě hodiny denně, a pochopitelně dodržoval zdravý jídelníček. Co dalšího mu pomohlo?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 30. 08. 2022 18:00

Se shozenými kily se Martinu Schreinerovi spravila také psychika. Dnes už nehubne a naplno se věnuje kariéře. Co by ale doporučil čtenářům Lifee.cz, kteří by se po jeho vzoru rádi zbavili kil navíc?

„Někdo říká, že základem je pořádná snídaně, další se po ránu nasnídat nemůže, protože je mu špatně. Já jsem ten typ, kterému snídaně vyhovují - a musejí být pořádné. Potom si klidně odpustím velkou večeři a dám si už jen něco menšího," vysvětluje Schreiner. K tomu také dostatečně pít, to mi hodně pomáhalo. Důležitý je ale pohyb, chodil jsem do fitka každý den na dvě hodiny. Potom si můžete dovolit i nějaké ty dny, kdy stravu neřešíte, a naopak si hezky zahřešíte," směje se zpěvák, který ve volném čase podporuje spalování tuků také saunováním.

Troufnul byste si na soutěž, jako je Muž roku? V minulosti jste se zúčastnil SuperStar nebo show Tvoje tvář má známý hlas.

To sice ano, ale na tuhle soutěž bych asi neměl sílu. Na druhé straně to ve finále bude velmi podobné. My jsme také vystupovali před porotou a člověk musel v něčem vynikat.

Je také v muzikálovém světě velká konkurence?

Já tohle slovo nemám vůbec rád, protože nemám pocit, že konkurence existuje. Ano, je nás hodně, kdo děláme muzikál, ale každý jsme originál. Když chtějí obsadit mě, protože se na tu roli typově hodím, tak mě obsadí. To je celé.

U vás bylo velké téma postava a hubnutí. Ještě pořád hubnete?

Už to moc neřeším. Možná, až se na sebe někdy hodně naštvu, něco s tím zase udělám. Jsem teď sám se sebou spokojený. Jasně, asi by se mi líbilo mít o pár kilo míň, ale to asi řeší každý, kdo má nadváhu. Není to tak hrozné, jak to bylo dříve.

To znamená, že teď jste na tom jak?

Teď jsem někde uprostřed. Míval jsem o pár kilo více, ale také méně. Jeden čas mě hubnutí hrozně bavilo, chodil jsem do fitka a připravoval jsem si jídlo. Byl to jeden z mých hnacích motorů. V té době jsem neměl tolik práce, takže jsem se rozhodl soustředit energii na tohle.

Kdy to bylo?

Během SuperStar, ještě před pandemií. Zhubnul jsem 35 kilo. Trvalo to rok a půl a když dnes v telefonu narazím na staré fotky po hubnutí, trochu se zase za sebe stydím. Ale najdu i fotky, u kterých si říkám, že by to se mnou mohlo být horší. Teď už se soustředím hlavně na to, abych byl dobrý ve svém oboru a cítil se dobře psychicky. To je nejdůležitější.

Co konkrétního vám v hubnutí nejvíce pomáhalo?

Šlo to ruku v ruce. Každé tělo je jiné. Někdo říká, že základem je pořádná snídaně, další se po ránu nasnídat nemůže, protože je mu špatně. Já jsem ten typ, kterému snídaně vyhovují - a musejí být pořádné. Potom si klidně odpustím velkou večeři a dám si už jen něco menšího. K tomu také dostatečně pít, to mi hodně pomáhalo. Důležitý je ale pohyb, chodil jsem do fitka každý den na dvě hodiny. Potom si můžete dovolit i nějaké ty dny, kdy stravu neřešíte, a naopak si hezky zahřešíte.

Teď vás čeká muzikál Okno mé lásky, že?

Ano, na to se moc těším, aktuálně zkoušíme. Už jsem zdravotně v pořádku, měl jsem natržené vazy v kotníku, takže prázdniny pro mě byly trochu složité, i psychicky. Potom budeme ještě oprašovat muzikál Vánoční zázrak, do kterého naskočím jako nováček.

Nechtěl byste si vyzkoušet i nějaké vážnější role?

Moc rád! Ale je otázka, jak na to - s mým zjevem.

Jak se dá tahle náročná práce skloubit s osobním životem? Hodně pracujete po večerech...

Když chci být sám se sebou, tak si to volno udělám, klidně uprostřed týdne. Nejlépe se mi ale relaxuje v sauně.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články