Nadějné dětské hvězdy: Lotti Töpfer kráčí ve stopách prastrýce, Valentýna Bečková je Tomáš Holý v sukni

Dětské hvězdy Česka: Lotti Töpfer kráčí ve stopách prastrýce, Valentýna Bečková je Tomáš Holý v sukni
Zdroj: Herminapress/koláž Lifee
Herečka Valentýna Bečková ve velké večerní na předávání cen Český lev v roce 2023.Valentýně Bečkové se přezdívá Tomáš Holý v sukni.Valentýna Bečková na premiéře filmu Přání Ježíškovi.Dětská herečka Adélka Hesová byla hvězdou módní přehlídky návrhářky Debbie Brown.+ 11 fotek+ 12 fotek

Den dětí je tu a rubrika VIP by 1. června měla patřit právě jim. Herečce Valentýně Bečkové (9) se přezdívá Tomáš Holý v sukni, Lotti Töpfer (12) kráčí ve šlépějích prastrýce Tomáše (72) a Adélka Hesová (7) chválí své fanoušky. Proč nechtějí kluci ze seriálu Kukačky Theo Schaefer (10) a Viktor Sekanina (9) studovat herectví?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 01. 06. 2023 13:05

Stát se úspěšným dětským hercem není samozřejmost, jak potvrzují mladé naděje českého filmu. Mimo to, že musejí zvládat skloubit školu s pracovními povinnostmi, musejí být také dostatečně výřeční, plní energie, nestydět se před kamerou a v neposlední řadě být připraveni odepisovat fanouškům. Šestice dětí, jejichž tváře znáte z filmů a seriálů, je právě taková.

Valentýna Bečková jako Tomáš Holý v sukni

O dětské herečce Valentýně Bečkové se ne náhodou píše jako o Tomáši Holém v sukni. Je totiž spontánní, výřečná, chytrá a vůbec se nestydí. Vidět jsme ji mohli ve filmech Ženy v běhu, Přání Ježíškovi, Láska na špičkách nebo Tajemství staré bambitky 2„Chtěla bych být režisérka, ale občas bych si i zahrála. Už si doma do deníčku píšu filmy,“ vypráví jedna z nejobsazovanějších dětských hereček v rozhovoru s Terezou Kostkovou na magazínu Český rozhlas Dvojka.

Její maminka Eva potvrzuje, že dceru do ničeho nutit nemusí. „Ono ji to opravdu baví. Valentýnka si hraje jako normální holčička a pak ji najdu u počítače s tím, že píše film,“ krčí rameny maminka dětské hvězdy. „Snažíme se ji držet nohama na zemi. Aby byla skromná a nikde se nevytahovala. A ona taková není. Je rozumná a myslím, že to má v hlavě srovnané,“ uzavírá Eva Bečková.

Theo Schaefer a Viktor Sekanina studovat herectví nehodlají

Dětské hvězdy seriálu Kukačky nejsou ve světě kinematografie žádnými nováčky. Viktor Sekanina se objevil ve filmu Přání Ježíškovi, ale také v seriálech ZOO nebo Boží mlýny. Jeho bratrem je dětský herec Matyáš Sekanina, kterého pro změnu známe ze seriálů ZOO, Slunečná nebo z pohádky Jak si nevzít princeznu.

Viktor v našem rozhovoru přesto tvrdí, že studovat herectví netouží. Ze zkušeností ostatních herců zřejmě odhaduje, že jde o nestabilní povolání. „Kdyby potom už nic nepřišlo, jste bez práce a neměli byste vlastně nic vystudovaného. Třeba ekonomku," naznačuje Viktor, kam se chce ubírat.

Stejného názoru je také jeho herecký kolega z Kukaček Theo Schaefer. „Já bych asi nechtěl studovat herectví. Protože když studujete herectví, tak už potom nemůžete nikdy dělat nic jiného. Ale když vystudujete něco jiného, tak zahrát si můžete kdykoli," zamýšlí se v našem rozhovoru Theo, který se objevil také v seriálech Případy mimořádné Marty, Krejzovi nebo Modrý kód.

Lotti Töpfer pochází ze slavné rodiny

Hvězda seriálu Jedna rodina Lotti Töpfer je praneteří slavného herce Tomáše Töpfera, takže herecké geny nezapře. „Byla jsem na hodně kurzech – třeba v dětském divadelním studiu. K tomu mám angažmá v pražském Divadle na Vinohradech. Tak jsem přišla k herectví," prozrazuje Lotti. Dodává, že by ráda studovala konzervatoř a později DAMU.

Baví ji divadlo, ale díky seriálu Jedna rodina zjišťuje, že není špatné se objevovat ani v televizi. „Chtěla bych třeba také hrát v nějakém seriálu, který bude hodně dlouhý a bude na obrazovkách co nejdelší dobu," uvažuje mladá herečka prozíravě. Jak hodnotí její budoucí kariéru dědeček Pavel Töpfer? „Myslím, že showbyznys ji zkazit nemůže, protože laťka je vysoko nastavená už od bráchy. Snad v tom bude pokračovat," říká spokojeně v rozhovoru pro Lifee.cz.

Oliver Vyskočil má film v DNA

Ostatně, ani její herecký parťák z Jedné rodiny Oliver Vyskočil (10) nepřišel ke svým rolím náhodou. Také v jeho rodině je svět filmu součástí DNA. Starší sestra Sára Korbelová (20) je hvězdou seriálu Ulice, kde hraje dceru Blanky (Linda Rybová) Kristýnu. A natáčení zmíněného nekonečného seriálu už má za sebou i Oliverův bratr Eliáš (15), který v Ulici ztvárnil Čendu. Dědečkem všech tří sourozenců je Karel Engel, který byl jedním z prvních českých kaskadérů a kamarádil se s Danou Zátopkovou.

„Roli ve filmu Chlap na střídačku mi třeba vyfouknul právě Oliver. Přišel s námi na casting, byli jsme tam s Eliášem pozvaní jako sourozenecká dvojice. Pan režisér se ho jen zeptal, jestli se umí představit. Uměl a měl velkou vyřídilku,“ prozradila Lifee.cz Oliverova starší sestra Sára. Oliver si zahrál také po boku Jaroslava Plesla ve filmu Mimořádná událost, ale diváci si ho mohou pamatovat i z Bábovek nebo Lásky na špičkách.

Adélka Hesová se narodila pro showbyznys

Dceru televizní reportérky Mirky Hesové Adélku můžeme vídat v populárním seriálu ZOO. Objevuje se také v muzikálu Ostrov pokladů, který uvádí pražské Divadlo Broadway. S tím, že je celebrita, se prý vyrovnala snadno. „Jako dobrý. Mám nějaké fanoušky, jsou skvělí," pochvaluje si v našem rozhovoru.

Jako správná celebrita má Adělka také vlastní účet na Instagramu, kde ji sleduje 30,6 tisíce lidí. Maminka mi vždycky ukazuje, co tam fotí a píše," potvrzuje dětská herečka, která ke všem povinnostem zvládá i školní docházku - i když, jak sama přiznává, nemá času nazbyt. „Občas je to náročné, ale stíhám to," usmívá se Adélka, o které se šušká, že je pro svět showbyznysu jako stvořena. Uvidíme, v jakém projektu nás překvapí příště.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články