Zrzka Natálie Halouzková z Dobrých zpráv: Hlásí se k vegetariánství, masa a kožených oděvů se ale nezříká

Natálii Halouzkovou jsme zastihli na vernisáži obrazů Lucie Volfové v Café Alternatif.Natálie oblékla červený kabát, na který narazila v second handu.Po delším váhání nakonec našla obraz, který ji mezi ostatními zaujal.Natálie o sobě říká, že je vegetariánka, ale když přijde chuť na maso, podléhá.+ 10 fotek+ 11 fotek

Hvězda nového seriálu Dobré zprávy Natálie Halouzková (21) je vegetariánkou a pozor si dává také na zbytečné nákupy oblečení. Nejraději se obléká v second handech a prioritu pro ni mají kvalitní kousky, které vydrží co nejdéle. V rozhovoru pro Lifee.cz ale přiznává, že ačkoli si odpírá maso, když to na ni přijde, kousku flákoty zkrátka neodolá...

Veronika Nováková
Veronika Nováková 13. 10. 2022 12:00

Mladá herečka Natálie Halouzková se nechala slyšet, že zdravým životním stylem bez masa už úspěšně naočkovala několik známých. Jak ale přiznává, ortodoxní vegetariánka, jak by se mohlo zdát, zdaleka není. Když má totiž velkou chuť na maso, zpravidla jí podlehne.

Jsem vegetariánka, ale porušila jsem to. Jak říkám, nemusí to být stoprocentní. V tu chvíli jsem cítila, že bych si maso dala," přiznává hvězda seriálu Dobré zprávy. Svět se kvůli tomu prý nezboří, tak jsem si kousek dopřála a teď už jsem maso zase pár měsíců neměla a asi na něj chuť dlouho mít nebudu."

Setkáváme se na vernisáži obrazů Lucie Volfové. Už jste si zde nějaký obraz vybrala?

Nevybrala. Jsem obecně strašně špatná ve vybírání věcí a v rozhodování. Navíc ty obrazy jsou všechny nádherné. Každý je něčím jiný a já jsem naprosto uchvácená.

Vy sama jste kreativní a tvořivá?

Obrazy nedělám, malování není úplně moje parketa. Ale dárkem jsem dostala omalovánky na vymalovávání temperami podle čísel. Není to tak úplně umělecká tvorba, ale malování se to trochu blíží. Říkala jsem si, že bych si do budoucna štětce a tempery mohla pořídit a pro radost si malovat.

Vaší vášní je móda, ale uvažujete během nakupování ekologicky a ideálně nakupujete z druhé ruky. Ze second handu pochází i váš červený kabát. Je to pravda?

Ano, i když to nelze dodržovat stoprocentně, ale vždy se to snažím prosadit a co nejčastěji dělat kompromisy.

Baví vás více pánský styl oblékání? Často vás vídáme v kalhotách, zřejmě je vám to blízké.

Hrozně ráda to kombinuji. Líbí se mi, když se z pánských střihů dá udělat něco feminního. Ráda nosím saka a široké vypasované kalhoty. Kabáty mám zase ráda stažené v pase.

Je tento váš červený kabát z pravé kůže?

To si nejsem jistá. Já se té kůži vyloženě nevyhýbám. Přemýšlím, vážím na miskách vah, a pokud je ta věc z druhé ruky, tak s kůží nemám problém. Nosím i kožené boty. Důležitým faktorem je pro mě kvalita, protože kvalitní kůže člověku dlouho vydrží. Do toho mi přijde dobré investovat a nemám s tím etický problém.

Jste tedy veganka nebo vegetariánka?

Jsem vegetariánka, ale porušila jsem to. Jak říkám, nemusí to být stoprocentní. V tu chvíli jsem cítila, že bych si maso dala. Tak jsem si kousek dopřála a teď už jsem maso zase pár měsíců neměla a asi na něj chuť dlouho mít nebudu. Takže ano, vegetariánka jsem, ale aby mě lidé nebrali za slovo, tak jsem si před dvěma měsíci maso dala.

Svádějí vás na scestí přátelé?

Musím říct, že jsem naopak hodně lidí ze svého okolí přivedla na myšlenku stát se vegetariánem. Vím už minimálně o pěti kamarádkách. Můžu se poplácat po rameni, že jsem pár lidí inspirovala. Také zbytek mých přátel, co vegetariáni nejsou, maso hodně omezují. Okolí s tím rozhodně nemá problém.

Možná uděláte osvětu v celém českém showbyznysu. Jak se vám v něm zatím líbí?

Ještě si ani neuvědomuji, že v něm jsem. Ale jasně, čím víc lidí bude přemýšlet nad tím, odkud jídlo pochází a co vlastně jí, tím lépe.

Na obrazovky televize Prima přichází nový seriál Dobré zprávy, kde hrajete hlavní postavu. Jaké máte ohlasy od rodiny a známých?

Zatím nic neříkali, asi to ještě neviděli. Navíc já sama jsem hrozně sebekritická, takže když jsem kousek viděla, hned mi hlavou běželo, co všechno jsem měla udělat jinak.

Jak natáčení ovlivnilo váš styl? Hodně času jste asi trávila v maskérně a kostymérně.

Minimálně jsem si kvůli tomu musela ostříhat vlasy. V kostymérně dostávám krásné kousky, ale ve všední dny se díky tomu oblékám mnohem ležérněji. Na šestou ranní dojdu do ateliéru a večer se vracím, proto nemám problém chodit jen v mikině a legínách. Když mám potom možnost se hezky obléknout do společnosti, o to víc si to užívám.

Vidím, že jste díky natáčení v poklusu. Jak to ovlivnilo váš osobní život? Máte čas na rodinu a na přítele?

Nemám! Můj osobní život to ovlivnilo opravdu hodně a věnuji teď práci 70 % svého času. Ten volný se snažím investovat do sebe, protože jsem aktuálně sama a upřímně, docela si to užívám. Můžu myslet jen sama na sebe a hodně odpočívám. Prvních pár měsíců natáčení jsem si myslela, že budu všechno hrozně zvládat, ale to skutečně nejde. Člověk se prostě složí a dojdou mu síly.

Související články

Další články