Ochrnutý muž roku Martin Zach a jeho žena Martina: Jak vychovávají děti a z čeho mají největší strach?

Ochrnutý muž roku Martin Zach a jeho žena Martina: Jak vychovávají děti a z čeho mají největší strach?
Zdroj: Herminapress
Muž roku 2009 Martin Zach přijal se svou manželkou Martinou pozvání do speciální letní edice talkshow Na kafeečko.Martin se s manželkou Martinou seznámil na dovolené v Egyptě.Dnes mají Zachovi dvě děti, čtyřletého Adriana a osmiměsíční Beátku.Jak Zachovi prozradili Milušce Bittnerové, léto stráví u babičky v bazénu. Ten Martin speciálně upravil, aby se mu lépe dostávalo z vody a do vody.+ 6 fotek+ 7 fotek

Před 13 lety se Martinu Zachovi obrátil život vzhůru nohama. Dva dny po vítězství v soutěži Muž roku 2009 si při skoku do vody na lyžích poranil krční páteř a ochrnul. V pořadu Na kafeečko se Martin rozpovídal nejen o životě po nehodě, ale i o tom, jak s manželkou Martinou vychovávají své dvě děti. A zda se o ně kvůli Martinově nehodě víc nebojí.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 28. 07. 2022 08:00

Adrianovi jsou čtyři roky, Beátce osm měsíců a podle rodičů jsou jako voda a oheň. Kvůli k Martinově nehodě se oba přistihli, že o ně mají možná větší strach, než bývá obvyklé. Hlavně z toho, aby nedělaly nějaké vylomeniny. "Vzhledem k tomu, že Adrianek je podobná povaha jako já a je na sebe extrémně opatrný, vím, že tam by to musela být náhoda. On nejde do extrému. Obávám se, že to čeká na Beátku, která je o dost odvážnější," nervózně se zasmála v pořadu Na kafeečko gynekoložka Martina.

Na Adrianovi jsme se shodli, Beátka je prostě vrh B

Osmiměsíční zrzavá holčička s modrýma očima je tatínkovi podobná nejen povahově, ale i vizuálně. "Vidím v ní Martina a jeho maminku," směje se lékařka. "Akorát je zrzečka, tak se ptám, kdo je tatínek? I když má teda modrý oči," glosuje Martin, jehož smysl pro humor je pověstný. Ve jménech dětí měli Zachovi poměrně rychle jasno. "Adrian bylo jediný mužský jméno, na kterým jsme se shodli. Beátka je vrh B, no," dodává Martin v narážce na manželku - pejskařku.

I když Martina vzhledem k Martinově indispozici chvíli přemýšlela, zda vztah s ním zvládne, v otázce dětí měli od začátku jasno. "To už jsme věděli, že to dáme. Bylo to hned po roce, co jsme byli spolu a nějakou dobu už jsme spolu žili. Tak jsme si říkali: 'Zkusíme, uvidíme.' Vyšlo to a jde to dál," libuje si Martina.

Hlavně, ať jsou zdraví a nedělají vylomeniny, přeje si Martina

S Adriankem už je Martin sehraná dvojka. Když Martina čekala Beátku, chodili spolu normálně ven. "Mezi Beátkou a Adriankem je rozdíl skoro tři roky, takže s Áďou už můžu fungovat. Vykoupu ho, nakrmím. Můžeme jít spolu ven, protože mě poslouchá, takže když bylo Martině v prvním trimestru špatně, šli jsme každé dopoledne ven," pochlubil se Martin.

Na výchově se sympatičtí manželé shodnou - sladké dětem moc nedávají a vysedávání u televize také nefandí. V jedné věci to ale mezi nimi trošku skřípe. "Martina chce Áďovi všechno vysvětlovat, ale já občas houknu a on se probere, přestane se vztekat a pak mu to vysvětlím," poukazuje Martin.

Vzhledem k Zachově úrazu mají manželé stejný názor i na to, co je pro jejich děti v životě nejdůležitější. "Nechci, aby se Adrianek hlásil na Muže roku nebo Beátka na Miss, hlavně ať jsou zdraví a nedělají úplné vylomeniny," uzavírá Martina Zachová.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články