Peter Nagy (63) o stárnutí: Nepředstírám, že jsem mladík. Líbí se mi vrásky i na ženách, značí zkušenosti

Peter Nagy (63) o stárnutí: Nepředstírám, že jsem mladík. Líbí se mi vrásky i na ženách, značí zkušenosti
Zdroj: Herminapress
Zpěvák Peter Nagy zavítal na letošní předávání cen Český slavík.Společnost mu dělala vdova po zesnulém Mekym Žbirkovi Kateřina.Peter Nagy si pochvaloval společnost, kterou byl ten večer obklopený. S Petrem Jandou hodlá vystoupit na brzkém koncertu.Peter Nagy je ve společnosti velmi oblíbený.+ 7 fotek+ 8 fotek

Zpěvák Peter Nagy (63) oslaví příští rok 40 let od svého prvního koncertu s kapelou. V rozhovoru pro Lifee.cz přiznal, že si z přibývajících vrásek a šedin pranic nedělá. Vrásky a šediny ho navíc přitahují i na ženách, protože značí životní zkušenosti. Nejkrásnější podle něj je, pokud vrásky pocházejí od smíchu.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 14. 11. 2022 08:00

Zpěvák Peter Nagy nedávno na Instagramu naznačil, že je po devíti letech single. „Vysílám dýmové signály: 'Hledá se obyčejná upřímná láska,'" napsal. My jsme jej potkali na vyhlašování cen Český slavík, kde se představil ve své nejlepší formě.

Na sociálních sítích zpěvákovi učarovaly ženy, které si přestaly barvit vlasy a daly průchod šedinám, stejně jako to učinil on sám. Z přibývajících roků si totiž Peter nic nedělá. Ženu nezdobí jen její tělo, ale také věk a zkušenosti. To vnímám jako skutečnou hodnotu," zamýšlí se, „jednoho dne vám okolí naznačí, že už nejste v pubertě, a vy se s tím musíte vyrovnat."

Peter Nagy a jeho vztah k cenám

Jak se vám líbilo letošní předávání Slavíků?

Podle mě to byl moc krásný program. Seděl jsem s Petrem Jandou a Jankem Ledeckým a máme na to podobný názor - bylo to vtipné, slušné, bez křečí a šarmantní.

Jak prožíváte výročí? Letos jde o 60. Slavíka a vy máte před sebou také jedno jubileum.

Ano, příští rok to bude 40 let od mého prvního koncertu s kapelou. Je hezké slavit výročí, ale důležité je, aby také trvala přízeň publika.

Jsou pro vás vůbec důležité ceny? Zakládáte si na nich?

Ceny jsou vždycky zhodnocené přízní fanoušků. Ale to nejvíc, co může zpěvák zažít, je, když lidé pod pódiem zpívají jeho písně. Tam je to naplněné. Pokud nemáte konkrétní písně, potom jste stále jen čekatelem. Když lidé vaše písně zpívají, znamená to, že si je osvojili.

Jak vnímáte poctu hudebním ikonám, která letos také proběhla? Třeba paní Haně Zagorové?

O tom lze jen těžko hovořit. Jsou to lidé, které velmi respektuji a jsou to skutečné legendy. Jsem například šťastný, že budu příští týden hostem na koncertu kapely Olympic. Jako student jsem totiž zpíval jejich píseň Slzy tvý mámy - bylo mi 17 let a oni už byli slavní. Jirka Korn tam hrál na basu! Pro každého muzikanta musí hodně znamenat, když mu jeho idol zavolá a pozve jej na svůj výroční koncert. Je to příjemné, nemusíme do toho dávat patos, ale je to takové lidské.

Peter Nagy o stárnutí a šedinách

Nedávno jsme o vás psali v souvislosti s tím, že si nehodláte barvit vlasy a rád si necháváte odrůstat šediny. Jsou už šediny vaší součástí?

Nemůžete věk neustále dohánět a závodit s časem. Nehodlám se tvářit, že je mi 20 let. Když je člověku 63 let jako mně, nemůže předstírat, že je mladík - to by bylo trapné. Mám to rád a mám to rád i u žen. Líbí se mi na ženách vrásky. Dokonce na Instagramu sleduji takové ty stránky, které blahořečí lidem se šedivými vlasy.

To je dnes velké téma.

Ano, ale je to krásné. Ženu nezdobí jen její tělo, ale také věk a zkušenosti. To vnímám jako skutečnou hodnotu. Každý si to v sobě musí přebrat. Jednoho dne vám okolí naznačí, že už nejste v pubertě, a vy se s tím musíte vyrovnat. Já se s tím vyrovnávám velice snadno, protože my, muži, to máme mnohem jednodušší než vy, ženy.

Jak to myslíte?

Protože o mužích se vždy říká, že je vrásky zdobí. Ale já jsem přesvědčený o tom, že když je má žena, je to hezké. V jedné písni mám dokonce hezké dvojverší o tom, že se nebojím toho, až jednou přijdou vrásky, protože v boji jsou jizvy ozdobou. A nejkrásnější je, když jsou ty vrásky od smíchu. Mohou být i od trápení. Čím je člověk zkušenější, tím je pro mě jejich hodnota větší.

Měl jste nějaké negativní ohlasy na své šediny? Třeba od fanynek?

Právě, že ne. Mám fanynky, které jsou maximálně o deset let mladší nebo dokonce i starší. Já si myslím, že když se člověk nebojí svého věku, tedy toho čísla, tak má vyhráno. Já si beru příklad ze svých fanynek a ony zase ze mě. Není to žádná věda.

Souvisí to také s vaším šatníkem?

Nenosím teplákové soupravy jako rapper. Všiml jsem si, že dnešní móda nahrává právě teplákům a je velmi těžké sehnat něco, co by muže dělalo elegantním. To už je old school. Proto jezdím nakupovat do Itálie. Něco vám řeknu - dnešním chlapům chybí odvaha koupit si něco elegantního. Vzkázal bych jim: „Nebojte se toho, protože ženy to mají rády - tu eleganci." Nemusí být přehnaná, ale šmrncovní a jednoduchá. To udělá třeba jen sako nebo dobře padnoucí džíny. Nemusí to být křečovité.

Máte pocit, že naší době chybí gentlemani?

To si nemyslím. Oni jsou, ale častokrát se za to stydí. Ale já jsem stará škola. Kdykoli je po mém boku nějaká žena, snažím se jí naznačit, že já jsem ten, který ji dokáže ochránit.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články