Polyamorie po česku: Tereza Těžká žila s manželem i společnou milenkou, Ivě Frühlingové dovolil muž milence

Polyamorie po česku: Tereza Těžká žila s manželem i společnou milenkou, Ivě Frühlingové dovolil muž milence
Zdroj: Na kafeečko, Herminapress/koláž Lifee.cz
Novinářka Pavlína Saudková přiznala v talkshow Na kafeečko, že během soužití s Janem Saudkem musela čelit několika jeho pokusům o život po boku jiných žen.Modelka Daniela Zálešáková randí nejen s partnerem Josefem Smolíkem, ale i ženami. Dlouho to byla například exotická Tereza.Ve společnosti další ženy se objevili také na letošním Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech.Šlo o členku starého šlechtického rodu Francesku Dominiku Kolowrat-Krakowskou.+ 5 fotek+ 6 fotek

Není to jen herečka Tereza Těžká (26), kdo se otevřeně přihlásil k partnerskému vztahu s více lidmi, tedy polyamorii. Mezi další známé osobnosti patří například druhá vicemiss z roku 2017 Daniela Zálešáková (22), zpěvačka Iva Frühlingová (40) nebo hudebník Voxel (29). Jak polyamorii obhajují a může tento způsob lásky opravdu dlouhodobě fungovat?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 04. 08. 2022 13:30

Jak zdůraznila herečka Tereza Těžká v talkshow Na kafeečko, v zásadě jde o to emočně nezraňovat toho druhého. Pokud je partner na stejné vlně a další vztahy jeho protějšku mu nevadí, není důvod se v lásce omezovat. Sama Tereza má vedle manžela Jana ještě partnera Petra.

Tereza Těžká a Jan Hůzl

Oba mám na úplně stejném místě. Zároveň jsem narazila na problém – mám dva velké vztahy, máme k sobě blízko, trávíme čas napůl spolu a bydlím na dvou místech. Proto se obávám, že už nemám kapacitu na nikoho dalšího,“ přiznala Těžká moderátorce Milušce Bittnerové.

„Tohle je moje hranice, moje stopka, ale třeba Honza to má jinak. Ten má spoustu sekundárních vztahů, ale jsou to slabší vztahy, než je ten náš – proto jich potřebuje víc,“ vysvětluje herečka, která se proslavila dokumentem Víta Klusáka V síti. Donedávna s Terezou a jejím manželem žila ještě přítelkyně Ania, se kterou se ale nakonec rozešli.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Tereza Těžká (@terezatezkaofficial)

Daniela Zálešáková a Josef Smolík

Pepa je můj manžel a Terezka moje žena, takže ano, sdílíme vztah ve třech. Normální je si život užívat,“ tvrdí na svém Instagramu druhá vicemiss z roku 2017 Daniela Zálešáková. Už dlouho se netají tím, že ji kromě o 32 let staršího přítele Josefa Smolíka přitahují také dívky, jako například exotická Tereza.

Ačkoli s Pepou nejprve proběhly zásnuby a poté dramatický rozchod, v říjnu loňského roku modelka potvrdila, že jsou opět spolu. Je evidentní, že ne každý polyamorní pár žije v takové harmonii, jako Tereza Těžká s manželem.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Daniela Zálešáková (@zalesakdaniela)

Iva Frühlingová a pilot Honza

K polyamorii se přihlásila i zpěvačka Iva Frühlingová. „Aby se předešlo situacím typu tajného dopisování, schovávání se, vypínání mobilu a podobně, řekli jsme si doma, že si to prostě rovnou řekneme a nemusíme řešit podobná dramata,“ uvedla Iva v pořadu Showtime s tím, že si s manželem vzájemně dovolili bokovku.

„Stalo se ale to, že od té doby, co jsme si to vzájemně dovolili, tak se nám už najednou moc nechce. Zakázané ovoce nejlépe chutná. Mě vlastně nejvíc bavilo to, že je to tajně,“ dodala Frühlingová. S pilotem Honzou je 14 let a společně vychovávají sedmiletého syna Adama. „Nevěřím, že někdo dokáže být věrný dvacet, třicet nebo padesát let,” míní Frühlingová.

Voxel a manželka Marie

„Někdo na to kouká jako na ,volný vztah', někdo říká ,polyamorie', je nám to docela jedno, prostě jsme se rozhodli přijímat v lásce vše nové, co přichází. A je to zatím neskutečná jízda,“ libuje si zase ve svém vyjádření na Instagramu muzikant Voxel.

S manželkou Marií má dva syny. Přesto se jeho žena označení polyamorie brání. Ta tvrdí, že jde o přijímání všeho, co přichází, a že jejich vztah nebyl nikdy tak čistý, jako je teď.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články