Rafinované vzkazy lidem, vytříbený styl pro detail: Jak se obléká nová první dáma USA Jill Bidenová

Rafinované vzkazy lidem, vytříbený styl pro detail: Jak se obléká nová první dáma USA Jill Bidenová
Zdroj: Showpix.cz

Šaty dělají člověka a kdo by se měl oblékat lépe než žena prezidenta? Jaký je styl nové první dámy USA a máme s nově nabytou funkcí čekat jeho obměnu?

Lucie Růžičková
Lucie Růžičková 14. 11. 2020 09:00

Se statusem nejvlivnější ženy USA přichází velká zodpovědnost. Nejen celá Amerika, ale mnohdy i celý svět sleduje, jak se první dáma prezentuje. Co říká, jak se chová, s kým se baví. A samozřejmě, co si obléká.

Vlivné ženy jsou mnohdy posuzovány právě podle jejich garderoby. Jeden příklad za všechny – britská královská rodina. Zdali je to správné, posuďte sami. Pravdou však je, že každá slavná žena je pod drobnohledem nejen módní policie. Jill Bidenová, nová první dáma USA, jistě nebude výjimkou. Co se tedy dá říct o jejím stylu?

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Dr. Jill Biden (@drbiden)

Jill vs. Melanie

Při posuzování šatníku nové první dámy nemůžeme zapomenout na jeho porovnání se šatníkem té předchozí. Melanie Trump v sobě modelku nezapřela ani ve svém „vládnoucím“ období. Oblékala díla předních módních návrhářů. Podle The New York Times na rozdíl od ní nemůžeme od Bidenové očekávat, že bude působit jako naleštěná trofej, které móda slouží jako ochranný štít.

Styl nové první dámy je naopak spíše nenápadný. Dalo by se mluvit o umírněné eleganci, která je vždy zvolena relevantně k dané příležitosti. Základ jejího šatníku tvoří především jednobarevné pouzdrové šaty a kostýmky.

První dáma a učitelka

Jak je známo, Jill Bidenová je pracující žena a je na to náležitě hrdá. Svůj život zasvětila učitelství a nehodlá na tom nic měnit ani po příchodu do Bílého domu. Koneckonců, do americké historie se už zapsala jako první žena, která i během funkčního období coby druhá dáma měla civilní zaměstnání. Tak proč to nezopakovat i jako první dáma?

I toto může mít vliv na Jillin šatník. Již zmiňované pouzdrové šaty se skvělé hodí pro každodenní „přebíhání“ mezi rolí učitelky a jedné polovičky mocného politického dua.

Detaily tvoří celek

To, co bychom však rádi vyzdvihli, je Jillin styl pro detail, který adekvátně k dané příležitosti dotváří její outfity.

Například na první kampani svého manžela ve Filadelfii v květnu 2019 měla na sobě černé sako s nápisem LÁSKA na zádech, což lze chápat jako pozitivní zprávu vyslanou městu, kterému se přezdívá „Město bratrské lásky“. Média si tehdy neodpustila srovnání s Melanií, která si v roce 2018 na návštěvu texaského centra pro děti imigrantů oblékla khaki bundu ze Zary, na které stálo: „Je mi to úplně jedno. Co vám?“

Loni v létě zase Jill obula vysoké černé kozačky s bílým nápisem VOLTE. Nedávno se v Delaware objevila po boku svého manžela, který divákům připomněl, že „není konec, dokud se nespočítají všechny hlasy“. Ona lidem sdělila svou zprávu prostřednictvím černé roušky, kterou zdobil duhový nápis DÝCHEJ, POZITIVITA.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Oscar de la Renta (@oscardelarenta)

Pro své první vystoupení budoucí první dámy si však Jill zvolila černé květované asymetrické šaty z kolekce Oscara de la Renty. Lze to vnímat jako předzvěst lehké obměny šatníku? Dá Bidenová na zkušenosti své blízké přítelkyně Michelle Obamové, která uznala, že potřeba reprezentativního oblékání v politickém světě ovlivnila její šatník? To se teprve uvidí.

Zdroje informací:

Jill Biden, Wikipedia.org

Standard.co.uk: You probably haven’t noticed...

NYTimes.com: Jill Biden Is Not Melania Trump

Foto: instagram.com/Oscar de la Renta, dr. Jill Biden

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články