Sabina Laurinová o těžkém údělu hereček: V devadesátkách nás líčili i krémem na boty

Sabina Laurinová o těžkém údělu hereček: V devadesátkách nás líčili i krémem na boty
Zdroj: Herminapress
Herečka Sabina Laurinová v rozhovoru pro Lifee.cz vzpomíná, jak se líčilo v divadlech v devadesátých letech.Sabina Laurinová přijala výzvu a v létě bude účinkovat v muzikálu Noc na Karlštejně.Jak sama říká, nemá ráda paruky, protože své dlouhé blond vlasy potom musí znovu mýt.Aktuálně herečku můžeme vídat v seriálu ZOO.+ 4 fotky+ 5 fotek

Herečka Sabina Laurinová (50) se v létě představí v muzikálu Noc na Karlštejně, kde ztvární vdavekchtivou Alenu. Byť se v této roli objeví vůbec poprvé, s představeními pod otevřeným nebem má bohaté zkušenosti. A nejsou vždy radostné. Jaké trampoty křehkou blondýnku v minulosti potkaly a čím vším ji už v životě na představení líčili, ozřejmila v rozhovoru pro Lifee.cz.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 17. 05. 2022 08:00

Sabina Laurinová se v minulosti musela během inscenací pod širým nebem potýkat nejen s bouřkami a vichřicí, ale i s obtížným hmyzem. Prozradila také, proč nemá ráda paruky i jakými bizarními prostředky v devadesátých letech líčili herečky.

Účinkovala jste v původní verzi muzikálu Noc na Karlštejně?

Ne, budu nováčkem, takže se všechno učím od začátku. Setkávám se s touto inscenací úplně poprvé. Bude nás takových víc, takže tohle čtrnáct let staré představení snad trochu oživíme. Mám hrát Alenu, kterou ve filmu ztvárnila Daniela Kolářová. Je to veselá a energická figurka. Jsem trochu zvědavá, jak pod paruku nacpu své dlouhé vlasy, protože jako páže je musím mít krátké. 

Jste na paruky díky divadlu zvyklá?

Moc ne. Měla jsem ji ve dvou představeních a je pravda, že se vlasy musejí hodně utáhnout. Myslím, že snad nikomu není pod parukou dobře. Hlava se potí a po představení už vlasy nemůžete použít, protože vypadáte jako vodník. Ale když to role vyžaduje, jdu do toho. 

Co vy a divadelní líčení? Zvládá to vaše pleť?

Velmi dobře. Na to, čím vším už jsem v životě byla nalíčená, musím říct, že je štěstí, jak hezky má pleť pořád drží. Nikdy jsem neměla žádné vážné problémy. Ale ano - pokud hrajete často a máte plný diář, dává líčení pleti zabrat. Není to jen divadelní líčení, ale také televizní nebo filmové, co pleť unavuje. Na druhé straně dnešní produkty už jsou tak kvalitní, že vám tolik neublíží. Vzpomínám si, že když jsme v divadle začínali, používali jsme snad i barvu na boty - třeba na oční linky. V maskérně mívali různé triky. Dodnes se například používá mastix, což je lepidlo pro pány, když potřebují vousy, nebo na paruky. A to člověku určitě dobře nedělá. Jsem potom šťastná v běžném životě, kdy se moc nelíčím. Když jsem doma, šetřím čas, pleť i líčidla. 

Máte zkušenosti s hraním na venkovní scéně?

Mám. Už jsem hrála ve dvou inscenacích v rámci Letních shakespearovských slavností. Zažila jsem tam různé počasí - déšť, horka, bouřku, vichřici. Dokonce jsme hráli pod širým nebem, kde nebylo žádné zastřešení. Hráli jsme tak i v dešti a bylo neuvěřitelné, jak nám diváci fandili a my zase jim. V Ostravě na hradě se zase rojili komáři, takže jsme na dálku smrděli repelenty. Měli jsme tam scénu, kdy jsme dělali, že spíme - já byla královna Titánie. Dovedete si představit ten veselý zážitek, kdy se člověk musel každou chvíli plácnout a svědělo ho celé tělo.

A co vaše role v seriálu ZOO? Užíváte si ji?

Příběh je o mladých dívkách a já jsem z rodiny Novotných. Čekají nás další veselé natáčecí dny. Pět let jsem točila seriál z lékařského prostředí, takže je to milé oživení a úplně nový žánr. Naše rodina natáčí v zoo, ale také ve vile nebo ve studiu. Nejsme tam tak intenzivně, za to jsem ráda, protože mám za sebou pět let natáčení - v takový moment musíte práci přizpůsobit soukromý i profesní život. Teď je to pro mě hezký odpočinek.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články