Sára Kohnová z Kameňáku: Mám o 10 kilo víc, ale omezovat se kvůli tomu nehodlám, tvrdí Hana Čížková

Sára Kohnová z Kameňáku: Mám o 10 kilo víc, ale omezovat se kvůli tomu nehodlám, tvrdí Hana Čížková
Zdroj: Herminapress
Herečku Hanu Čížkovou budeme nově vídat v seriálu Společně sami režiséra Tomáše Magnuska (vpravo). Objeví se zde také Jiří Krampol (vlevo).Hana Čížková říká, že se celoživotně udržuje v kondici sportem.Adoptivní dcerou Hany Čížkové je zpěvačka Jana Yanna Rybníčková.Zdeněk Troška může za to, že si Hanu Čížkovou diváci dodnes spojují s komediemi Kameňák.+ 4 fotky+ 5 fotek

Herečku Hanu Čížkovou (69) si lidé dodnes spojují se Sárou Kohnovou z komedií Zdeňka Trošky Kameňák. V rozhovoru pro Lifee.cz přiznává, že jí to není moc příjemné. Ač na roli ráda vzpomíná, mrzí ji, že její ostatní postavy upadly v zapomnění. "V myslích lidí zůstal jen Kameňák," poukazuje herečka, které byste téměř sedm křížků na krku určitě nehádali.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 30. 10. 2022 12:00

Hana Čížková, kterou budeme nově vídat v seriálu Tomáše Magnuska Společně sami, vypadá na svůj věk famózně. Bezchybnou pleť přisuzuje drahým krémům, kterými se rozmazluje, a také kyselině hyaluronové.

„V životě jsem nedržela diety! Musím se tedy přiznat, že mám o deset kilo víc, než jsem mívala, ale pořád se necítím na to, že bych se měla omezovat a třeba týden nejíst," přiznává v našem rozhovoru. Opravdu žeru všechno - hodně sladkého. Asi mám dobré trávení," dodává.

Jakou úlohu máte v seriálu Společně sami?

Snad jako jediná tam mám úlohu komediální. Hraju školní drbnu, profesorku biologie, která donáší a drbe. Jsem ráda, že mi dal Tomáš roli, kterou jsem dlouho nehrála. Ne, že by se to blížilo Kameňáku. Paní profesorka je pomatená, ale hodná. Všechno ví, nikde nesmí chybět.

Narážíte na Kameňák, spojují si vás s ním lidé dodnes? A je vám to příjemné?

Není! Protože už nevím, co víc mám k tomu říkat. Hrála jsem ve spoustě jiných a krásných filmů, na které se mě nikdo neptá, třeba na snímek Fotograf. Na to se úplně zapomnělo a v myslích lidí zůstal jen Kameňák.

Jste na to pořád alespoň trochu pyšná?

No jo! Točilo se potom ještě pokračování, takže samozřejmě, že ráda za tu roli jsem. Zdeněk Troška mi dal ty první tři díly, které byly opravdu bezvadné. Další už tak skvělé nebyly, ale co se dá dělat.

Jak se udržujete ve formě?

Cvičím dvakrát týdně - jednou míče, jednou aerobic. A také lyžuju. Před třemi lety jsem si zpřetrhala vazy, takže teď už můžu jenom s ortézou. Opravdu se celý život pohybuju a tělo si to zapamatuje, takže i když si dám nějakou pauzu, rychle se pak do formy vrátím. Ale musím říct, že žeru a žeru všechno.

Takže žádná dieta?

V životě jsem nedržela diety! Musím se tedy přiznat, že mám o deset kilo víc, než jsem mívala, ale pořád se necítím na to, že bych se měla omezovat a třeba týden nejíst. Opravdu žeru všechno - hodně sladkého. Asi mám dobré trávení. V otázce oblečení se potom nechávám inspirovat dcerou Janičkou, která je zpěvačka (Jana Yanna Rybníčková - pozn. red.). Často s ní probírám, co si vezmeme na sebe, a občas od ní něco okoukám - to se hodí.

Staráte se také o pleť?

Hodně o sebe pečuji. Vždycky mě překvapí, když některé starší herečky tvrdí, že je kouzlo v krémech a budeme všechny šťastné, když je budeme používat - takhle to samozřejmě nefunguje! Samozřejmě si pomáhám, třeba kyselinou hyaluronovou, ale to už je dnes zcela běžné. Před šesti lety jsem si nechala udělat spodní víčka a od té doby nic.

Pomáhá také zdravá životospráva?

Samozřejmě, že je to také o životě, jaký vedete. Nemůžu říct, že bych dodržovala zdravou životosprávu, zato se o sebe starám celý život. Někdy ženská přijde a v padesáti se rozhodne, že od teď se o sebe bude starat a kompletně se změní k lepšímu. Ale to je pochopitelně pozdě. Člověk na sobě musí začít pracovat už v mládí. Ptáte se na pleť a tu musíme správě vyživovat a hydratovat. Nemusí to být drahé krémy, ačkoli je pravda, že já si ty dražší přípravky kupuji a používám je. Moje stáří už si prostě drahou značkovou kosmetiku zaslouží!

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články