Eros Ramazzotti: Syn malíře pokojů, který neumí anglicky a prodal téměř 60 000 000 desek

Eros Ramazzotti
Zdroj: showpix
Eros Ramazzotti je italský zpěvák a skladatel. Proslavil se zejména svými duety s hvězdami hudebního nebe. Slyšet jsme jej tak mohli po boku Tiny Turner či Rickyho Martina.
O hudbu se zajímal již jako malé dítě. Ve čtyřech letech mu rodiče koupili bicí.
V patnácti dostal první kytaru. Díky ní odsunul fotbal na vedlejší kolej.
Na konzervatoř ho nepřijali. Zvažoval dráhu účetního.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Eros Ramazzotti dnes oslaví 57. narozeniny. Říká se o něm, že je mistrem balad o lásce. Není se čemu divit, když jej jeho rodiče pojmenovali po starořeckém bohu Érosovi. Přestože se řadí spíše mezi samouky, kteří nezískali klasické vzdělání, ale raději se něčemu přiučili od slavnějších kolegů, podařilo se mu prodat téměř šedesát milionů desek.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 28. 10. 2020 08:00

Eros Ramazzotti se narodil 28. října 1963 v Římě. Je to italský zpěvák a hudební skladatel. Řadí se mezi nejznámější osobnosti hudební scény. Během své kariéry se mu podařilo nazpívat duety s Cher, Tinou Turner, Andreou Bocellim, Anastaciou či Ricky Martinem. Mimo jiné je také držitelem Řádu zásluh o Italskou republiku.

K hudbě měl vždy blízko

“K hudbě jsem měl vždy blízko,” zavzpomínal na své dětství Eros. “Naše máma nám ráda a často zpívala. Otec sice pracoval jako malíř pokojů, ale ve volném čase hrával v tanečním orchestru. Často tak brával mě i mého bratra Marca na zkoušky. Fascinovalo mne to. Rodiče to chápali a ve čtyřech letech mi koupili bicí.”

Muzikantství ho velmi naplňovalo, ale nebylo na prvním místě. Jeho další vášní bylo hraní fotbalu. Když ale v patnácti dostal svou úplně první kytaru, věděl, že fotbal bude nadále již jenom koníčkem (a v budoucnosti mu vydělá peníze na charitu). Ale zpět k Erosovi, coby puberťákovi. Jakmile se naučil na kytaru hrát, složil své první písně. Profesorům na konzervatoři se to však nelíbilo. Ve chvilce slabosti a pochyb se Ramazzotti vrhl na studium účetnictví, aby měl v životě nějakou jistotu. Moc mu to ale nešlo, a tak se vrátil zpět k hudbě.

Začínal v baru

První angažmá dostal tehdy osmnáctiletý Eros v jednom římském baru. “Dalo mi to opravdu hodně,” přiznal zpěvák. “Hlavně jsem se díky tomu zbavil trémy. Také jsem se naučil pohybovat se na jevišti a získat kontakty, bez kterých se ve světě showbyznysu neobejdete.” Přesto si musel na úspěch trošku počkat.

Po prvním singlu, který vydal v roce 1982, se toho moc nedělo. O rok později vydal druhé album a z něj vybral píseň Una storia importante. Ta se stala obrovským hitem. Během účasti v soutěži pro začínající zpěváky si jej všimlo hodně hudebních producentů. Zaujalo je zejména to, že zpívá výhradně své písničky. O pár let později už vyjel na turné s Eltonem Johnem a Joe Cockerem.

Bouřlivák? Ani moc ne...

Své songy zpívá v italštině. Když ale navštíví Španělsko, přepne na španělštinu. A to je velmi dobrý tah, protože díky tomu je z něj megastar i v Jižní Americe. Natočil několik duetů s těmi největšími hvězdami hudební scény, přesto však zůstává sám sebou. Je známý po celém světě. Zástupy šílených fanoušků má i v Japonsku.

Na scéně milovník, v soukromí oddaný manžel. Bojoval jen o svou dceru, kterou měl po rozvodu vychovávat muž, jenž měl být ve spojení s nebezpečnou sektou. Nyní žije ve spokojeném manželství s o 26 let mladší herečkou a modelkou Maricou Pellegrinelli. Seznámili se na charitativní akci.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Eros Ramazzotti

Oficiální stránky Erose Ramazzottiho

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články