Styl Evy Pavlové očima šperkaře a návrhářky: Inspirací je nejen pro dámy 50+. Už podle ní oblékají šaty s dlouhým rukávem

Styl Evy Pavlové očima šperkaře a návrhářky: Inspirací je nejen pro dámy 50+. Už podle ní oblékají šaty s dlouhým rukávem
Zdroj: Se souhlasem Veroniky Novákové/Profimedia
První dáma Eva Pavlová ráda obléká pestré barvy, přičemž šaty musejí být v adekvátní délce a musejí mít rukávy.Prezidentský pár je za všech okolností sladěný. Takhle jim to slušelo v Londýně.Eva Pavlová se nevyhýbá ani kostýmkům. V tomto pudrovém modelu například navštívila oslavy výročí Národního muzea.Sáčko v pudrové barvě nosí Eva Pavlová ráda, byť zde šlo o méně formální outfit, sako je delší a sportovnější.+ 10 fotek+ 11 fotek

První dáma Eva Pavlová (58) může být inspirací pro dámy 50 plus, jak říká módní návrhářka Beata Rajská, která se postarala o její outfit na korunovaci krále Karla III. Podobně hodnotí spolupráci s Hradem také šperkař Michal Kadaník, který Evě Pavlové zase připravil netypické brože. Pavlová má evidentně zájem o české návrháře a jejich tvorbu hodlá podporovat i v budoucnu, jak předestírá Beata Rajská.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 21. 06. 2023 12:00

Nadčasová a sofistikovaná elegance, moderní barvy i střihy, ale hlavně styl, který souzní s věkem nositelky. Podle módní návrhářky Beaty Rajské je očividné, že první dáma Česka Eva Pavlová (58) vyznává ryze ženský styl oblékání. Cizí jí nejsou pouzdrové sukně, vypasovaná sáčka, klobouky nebo šaty v délce po kolena s delšími rukávy, které zakrývají paže. Evidentní také je, že hodlá důstojně reprezentovat Českou republiku v zahraničí.

"Paní Pavlová se už před inaugurací rozhodla, že chce spolupracovat s českými návrháři a chce prezentovat českou módu. Myslím, že v tento moment už má tým, který jí garderobu připravuje a má daný směr," vysvětluje v našem rozhovoru návrhářka, která první dámě připravovala outfit na korunovaci krále Karla III. v Londýně.

Eva Pavlová je inspirací pro ženy 50+

Podle Beaty Rajské stojí za každým outfitem Evy Pavlové mravenčí práce několika odborníků, kteří jsou špičkami ve svých oborech. "Ona je přesně ten typ, který po výběru šatů a konzultaci se stylistkou a návrhářkou dokáže říct, v čem se cítí, a vyjádřit to tak, aby došlo k zapadnutí jednotlivých kamínků. Tak, jak to má být," pochvaluje si návrhářka.

Dokáže také odborným okem zhodnotit, zda se Eva Pavlová skutečně může řadit mezi inspirativní první dámy, kterými byly například bývalé první dámy USA Melania Trump (53) nebo Michelle Obama (59), či britská vévodkyně Kate Middleton (41). "Myslím, že ten směr, kterým zatím jde, je dobrý. A je milé, že z něj už některé dámy čerpají a uvědomují si to," poukazuje Beata Rajská a přidává konkrétní příklad ze své praxe. "Je vidět, že dodržuje protokol a že také ostatní dámy chtějí například šaty s delším rukávem. Je to fajn. Myslím, že styl, kterým se rozhodla jít, může být inspirací všem dámám."

Šperkař Michal Kadaník tvoří v závislosti na šatech

Šperkař Michal Kadaník, který se první dámě postaral o působivé brože, jež vynesla na londýnskou korunovaci, v rozhovoru pro Lifee.cz přiznává, že spolupráce byla náročná a hektická. Na konečný výsledek je pochopitelně pyšný. "Já, jako šperkař, jsem v celém procesu poslední v řadě. Nejdřív musí vzniknout aspoň rámcově šaty. Když byly hotové skici a návrhy, probrali jsme teprve konkrétně s paní Bernardes (stylistkou Evy Pavlové – pozn. red.) barevné ladění a design šperků. A já se mohl pustit do práce," vzpomíná talentovaný český umělec, na jehož šperky pro první dámu se můžete podívat v naší fotogalerii. "Přímo paní Eva Pavlová ale finální vzhled šperků neovlivnila. Její vizáž má kompletně na starosti tým vybraných odborníků," podporuje nepřímo slova Beaty Rajské.

S první dámou se osobně setkal až během zkoušky a na realizaci šperků měl pouhé tři dny. "Takže pro mě to určitě byla v mnoha ohledech velmi zajímavá zkušenost. Jsem zvyklý na smrtící deadliny i při klasických zakázkách, kde se jim snažím všemožně vyhýbat, k takto prestižní spolupráci nicméně takový průběh patří," dodává umělec, který nedávno pozval magazín Lifee.cz na návštěvu do svého ateliéru.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články