Dojemné vyznání Terezy Pergnerové svým dětem: Mám s nimi pravdivý vztah a křížek na krku, který nosím, je i jejich příběhem

Dojemné vyznání Terezy Pergnerové svým dětem: Mám s nimi pravdivý vztah a křížek na krku, který nosím, je i jejich příběhem
Zdroj: Herminapress
Moderátorka Tereza Pergnerová je mámou dvou dětí, Natálie, které je dnes 15 let, a Samuela, kterému je 23 let a pracuje v Rakousku.Dcera Terezy Pergnerové Natálie na archivním snímku z roku 2016. Na snímku se svým otcem Jiřím Chlebečkem. Nově budeme Terezu Pergnerovou vídat v pořadu TV Nova, Ztracená rodina.Diváky bude provádět Tereza Pergnerová pohnutými osudy některých rodin společně s moderátorem Mirkem Vaňurou.+ 8 fotek+ 9 fotek

Moderátorka Tereza Pergnerová (49) je dnes spokojenou mámou dvou dětí, Natálie (15) a Samuela (23). V novém pořadu TV Nova, Ztracená rodina, bude slepovat pošramocené rodinné vztahy. V rozhovoru pro Lifee.cz se zamýšlí nad tím, čeho si váží na své vlastní rodině a proč na ni její děti mohou být pyšné. Jaké vlastnosti po mámě převzaly? A proč jí tolik záleží na rubínovém křížku, který nosí na krku?

Veronika Nováková
Veronika Nováková 05. 08. 2023 12:00

Moderátorka Tereza Pergnerová (49) je dnes ráda, že jsou její děti ušetřeny světa showbyznysu. Dokonce spolu mají dohodu, že o nich v médiích nebude hovořit víc, než je nezbytně nutné. Odtajnila jen, že dospělý syn Samuel (23) pracuje v Rakousku a dcera Natálie (15) právě nastupuje na střední školu.

"Moje děti vyrostly jako obyčejné děti a mají obyčejné kontakty a obyčejný život. Sláva se u nás rozhodně neřeší," vysvětluje Tereza, kterou budeme od podzimu opět pravidelně vídat na televizních obrazovkách. Než titulem celebrity se Tereza raději pyšní titulem dobré mámy. "Myslím, že jsou na mě pyšní v mnoha jiných ohledech. Třeba jak jsem mnohdy přistupovala k životním situacím a že s nimi o tom mluvím. Oni mi také mohou říct všechno a nemusí být přede mnou dokonalí," popisuje Tereza svůj přístup k výchově.

Tereza Pergnerová bude pomáhat sbližovat rodiny

Terezo, od podzimu vás budeme moci vídat na obrazovkách televize Nova v novém pořadu Ztracená rodina. Mohla byste přiblížit jeho koncept?

Nemyslím si, že je to pořad a rozhodně to není ani reality show. Beru to jako dokumentární vyprávění. Vyprávíme příběhy dvou lidí, kteří jsou si blízcí, a přesto jim v realitě byla blízkost odepřena - z různých důvodů. Ztracená rodina je o těchto dvou příbězích a tihle lidé se jednoho dne potkají. V ten okamžik už nikdo nic neřídí, neovlivňuje a dojde jen k samotnému setkání.

Dopadne to pokaždé dobře?

Je to velmi nezvyklé vyprávění, na komerční stanici velmi pomalé, a divák má šanci vytvořit si k oběma dvěma lidem nějaký vztah. A zatím se nám nestalo, že by se ti dva lidé nepotkali.

Jak tohle natáčení ovlivnilo váš osobní život? Musí to být emočně náročné.

Určitě je, ale zároveň v tom cítím velmi pozitivní věci, takže mě to nedeprimuje ani neunavuje. Pokaždé mě to hezky zpokorní, když vidím, jak barevně umí lidé vnímat. Ale hlavně - uvědomí si, že třeba padesát nebo pětapadesát let žili v omylu. To je třeba obsah jednoho z našich příběhů. Nebo je tam třeba kluk, který má celý život špatný vztah k ženám, protože si myslí, že mu byla mateřská láska odepřena. Po třiceti letech zjišťuje, že se pletl nebo mu to někdo špatně řekl - z jakéhokoliv důvodu. Náš pořad tedy nesoudí a přináší pravdu takovou, jaká je a která ne vždy hezky zní. V určitých ohledech je velmi syrový, ale není to pouť za senzací, to rozhodně ne.

Samuel a Natálka jsou na mě pyšní

Vysvětlovala jste pozadí tohoto pořadu také doma svým dětem?

Já si osobně myslím, že ony si to ještě nedokážou představit, co na televizní obrazovky vlastně vstoupí. Z mého pohledu - vždycky jsem dbala na to, abychom si vážili tepla domova. A pokud tomu budou chtít věnovat čas a podívají se, tak věřím, že pochopí všechny mé životní kroky, které jsem se v nich snažila nějak budovat. Aby vnímaly to, jak důležitá je přítomnost rodičů, jak dobré je vědět a znát pravdu, a jak se s pravdou zachází. Někdy je pravda také bolestná. Ale rozhodně je žádoucí.

Děti vaši práci nesledují?

Ony nejsou cílová skupina. Natálka občas sledovala Misi nový domov, ale rozhodně není cílovka.

Nejsou pyšné, že mají slavnou mámu?

Pyšné na to, že mají slavnou mámu, rozhodně nejsou. O slávu v naší rodině rozhodně nejde a já jsem je vždycky držela mimo showbyznys. Zpětně jsem velmi ráda, že jsem touto cestou šla, protože moje děti vyrostly jako obyčejné děti a mají obyčejné kontakty a obyčejný život. Sláva se u nás rozhodně neřeší. Ale myslím, že jsou na mě pyšné v mnoha jiných ohledech. Třeba jak jsem mnohdy přistupovala k životním situacím a že s nimi o tom mluvím. Ony mi také mohou říct všechno a nemusí být přede mnou dokonalé.

Jsme velmi laskaví lidé, říká o své rodině

Čemu se teď vaše děti věnují?

To bych vám řekla velmi ráda, ale to bych právě zasáhla do jejich osobních práv. Zatím nechtějí, abych o nich více mluvila. Tak jsme se domluvili. Všeobecně se ví, že Sam pracuje v Rakousku a Natálka nastupuje na střední školu. Tohle mám od nich povoleno.

Můžete ale jistě prozradit, jaké máte společné vlastnosti. Vidíte se v nich v něčem? Jste stejně draví nebo odvážní?

Dravost není naše vlastnost. Myslím, že ani já, ani Natálka, ani Sam tuto vlastnost nemáme. Já a Sam jsme výrazně empatičtí, a Natálka je velmi rentgenová osobnost.

Rentgenová? Co to znamená?

Vysvětlím, u nás doma už to víme. Velmi hloubavě o lidech přemýšlí, zajímají ji mezilidské vztahy, stav společnosti, přemýšlí o tom a hodnotí to. Teď je ve věku patnácti let, takže také zaujímá rychlá stanoviska - to, co je nám všem blízké a známé. Ale myslím, že ústřední vlastností nás všech je to, že jsme laskaví lidé, byť je to velmi obyčejné.

Nemůžu se odtrhnout od vašeho rubínového křížku, co máte na krku.

Děkuji, ten jsem dostala od svého muže, když se narodila dcera. Třikrát jsem ho ztratila a třikrát se ke mně vrátil. Pevně věřím, že teď už bude u mě napořád.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články