Čím se podobá Haně Zagorové? Zpěvačka Kateřina Bohatová ukázala svou maminku zamlada

Čím se podobá Haně Zagorové? Zpěvačka Kateřina Bohatová ukázala svou maminku zamlada
Zdroj: Se souhlasem Kateřiny Bohatové, Discogs/koláž Lifee.cz
Nejmilovanější fotografie zpěvačky Kateřiny Bohatové z dětství.Maminka zpěvačky Kateřiny Bohatové byla opravdu kočka - dlouhé nohy se nebála ukázat ani v minisukni.V časech, které popisuje zpěvačka Kateřina Bohatová se mladí lidé chodili bavit do kaváren nebo jazzových klubů. Dívky i chlapci řešili stejné problémy jako dnes.Maminka Kateřiny Bohatové vystupovala s kapelou, podobně jako Hanka Zagorová.+ 9 fotek+ 10 fotek

Muzikálová zpěvačka Kateřina Bohatová (37) má před sebou velkou výzvu, zahraje si Hanku v připravovaném muzikálu Biograf láska, který sestává z nesmrtelných písniček Hanky Zagorové (75). V rozhovoru pro Lifee.cz prozradila, jaký má k legendární zpěvačce vztah a čím jí připomíná maminku.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 10. 05. 2022 14:30

Vášeň pro muziku a vystupování před publikem zdědila Kateřina Bohatová po mamince, která ve zlaté éře Hanky Zagorové vystupovala s kapelou. Jak na ta léta dnes vzpomíná muzikálová pěnice, to prozradila v rozhovoru pro Lifee.cz.

Jak hodnotíte tehdejší módu? Byla velmi specifická, nosily se například pestré šaty po kolena či trvalá...

Když nad tím teď přemýšlím, vybaví se mi zkrátka moje máma. Až jste mě teď zaskočila. Dojalo mě to, protože mě tahle spojitost nikdy nenapadla. Ale vlastně ano, pokud se budeme bavit o zlaté éře těchto velkých zpěvaček. Ovládly scénu a jsou mezi námi dodnes. Vybaví se mi skutečně moje maminka a její mládí.

Jaká vaše maminka byla?

Ona nádherně zpívala, takže mě k muzikálu a ke zpěvu vlastně dovedla - aniž by to tušila. Bohužel už deset let není mezi námi. Vzpomínky na ni mi drnkají na velmi melancholickou notu. Je pravda, že každá doba je něčím typická… Příběh našeho muzikálu Biograf láska bude zase propojením jejich a naší generace. Nebo bych si to aspoň přála.

Proč jste se rozhodla do muzikálu Biograf láska nastoupit?

Impulsem pro mě byl tým skvělých lidí a pochopitelně úžasné písničky Hanky Zagorové. Život je moc krátký na to, aby člověk pracoval na něčem, co ho netěší. Obzvlášť v naší profesi. V muzikálu hraji Hanku, což je trochu zavádějící, ale jsem ráda, že to mám tímto jménem tak trochu požehnané. Budu ta největší romantička.

Setkala jste se osobně s Hanou Zagorovou?

Ano, tady v Divadle Kalich, a to v rámci muzikálu Jack Rozparovač, kde jsme obě účinkovaly. Včera se mi stala taková zvláštní věc...

Povídejte.

Jela jsem celou noc z představení z Hamburku - je to opravdu daleko. A těch šest hodin mi nestačilo na to, obsáhnout celou její tvorbu. Klobouk doků. Snažila jsem se navodit atmosféru a do poslední chvíle jsem louskala scénář. Za poslední roky jsem byla nablízku Marušce Rottrové. Musím uznat, že obě dámy mají obdivuhodný repertoár, který je mimochodem stále aktuální, obzvlášť pro nás holky.

Nalézáte v nich spojitost sama se sebou?

Myslím, že texty jí psali naprosto geniálně, protože mají přesah do dnešních dnů. Nejde se v nich nenajít. Opravdu měla štěstí na autory.

Čemu se věnujete mimo muzikály?

Jsem v muzikálech hezky usazená už řadu let a moc mě to baví, ale vystudovala jsem původně činohru. Po vzoru maminky mě to zaválo k hudbě, takže dělám třeba vokalistku Vojtovi Dykovi, Marušce Rottrové nebo Báře Polákové. Teď mi začala růst také má vlastní tvorba, což jsem nikdy neplánovala. To je velká radost a naplnění. Když se to stane, znamená to, že nastal ten správný čas. Oficiálně jsou venku dva videoklipy, ale nových písní už mám víc. Mimo to mě čeká natáčení osmidílného seriálu s Karlem Janákem pro televizi Prima.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články