Nadějný zpěvák Simon Opp: Budoucího zdravotního bratra pojí s Jamesem Deanem nejen vizáž

Nadějný zpěvák Simon Opp: Budoucího zdravotního bratra pojí s Jamesem Deanem nejen vizáž
Zdroj: Se souhlasem PR Soup, Profimedia/koláž Lifee.cz
Devatenáctiletý student zdrávky Simon Opp je neskutečně podobný americkému herci Jamesi Deanovi.James Dean tragicky zemřel v pouhých 24 letech při autonehodě. Přesto se zapsal do srdcí fanoušků a ne náhodou se mu přezdívalo „rebel bez příčiny".Zpěvák Simon Opp jako by mu z oka vypadl. Jsou ovšem i tací, jimž připomíná Leonarda DiCapria či Johnnyho Deppa za mlada.Simona Oppa zdobí velké množství tetování.+ 4 fotky+ 5 fotek

Zpěvák Simon Opp (19) vydal na Prvního máje svůj první videoklip a jeho hvězda stoupá. Začíná se o něm mluvit jako o nástupci Mikolase Josefa (26), navíc se nápadně podobá americkému herci s tragickým osudem Jamesi Deanovi. „Jeho životní osud znám a blízký mi je," připouští Simon v rozhovoru pro Lifee.cz.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 21. 05. 2022 12:00

Simon nikdy nechodil na žádnou hudební školou. Je samouk a momentálně studuje na zdravotní sestru, protože by chtěl být záchranářem. Zároveň je jasné, že jeho ambice na poli muziky jsou ještě vyšší. Mladé lidi zaujal osobitým retro stylem a dost možná také překvapivým množstvím tetování. 

Hodně lidí srovnává vaši image se slavným americkým hercem Jamesem Deanem (†24). Jak se k tomu stavíte?

Vyšel dokonce i článek, že vypadám jako mladý Johnny Depp. To možná trochu sedí, ale není to úplně ono.

Takže s Jamesem Deanem jste v pohodě?

Ano, to je moc hezké. Já jsem trochu vyšší, ale to vůbec nevadí. Jeho životní osud znám a je mi blízký. Jsou například velmi populární jeho fotky na motorce. Já je mám rád taky. Ne žádné novodobé silnice, ale naši JAWU 350. Mám rád staré věci a to se samozřejmě odráží i v mém stylu hudby.

Ve svém věku asi bary občas navštěvujete, že?

Jasně. Ale nic se nemá přehánět, takže všeho s mírou. Dost chodím i na koncerty do klubů a nabírám inspiraci.

Jak byste popsal svoji muziku?

Začal jsem hrát na kytaru, když mi bylo osm let. Později jsem hrál na dětských táborech nebo na vodě. Ve čtrnácti jsem založil kapelu se svými spolužáky ze základky. Byla trochu pankáčská, ale tam to celé začalo. Tam jsem začal také zpívat, přišlo mi to celkem ucházející. Potom jsem zjistil, že mám možná nějakou barvu hlasu, proto jsem začal zpívat hlavní vokály a hrát doprovodnou kytaru.

Kdy se to zlomilo?

Mám odžité všechny ty studentské festivaly, kde se hraje za pivo, dokud si mě nenašel můj producent Honza Gajdoš a nenabídnul mi sólovou dráhu. Díky němu teď můžu dělat to, co jsem si vysnil – muziku. Prvního máje jsme vydali první singl s videoklipem Lookin´ out, lookin´ in. Je to takový brit-pop, což u nás asi nikdo nedělá, ale mně je to blízké a myslím, že tahle muzika má co říct, protože je velmi emotivní. A já jsem Štír, takže jsem jedna chodící emoce.

Ale pokud vím, studujete něco úplně jiného.

Ano, studuji zdrávku, konkrétně praktickou sestru, a chtěl bych si dodělat i záchranáře. Byl jsem trochu na vážkách.

Co na vaši hudební kariéru říkají spolužáci?

Samozřejmě, že jim to neušlo a zajímá je to. My jsme jen dva kluci ve třídě, takže povětšinou to jsou spolužačky, které mě podporují. Líbí se jim to. Ví, že se častěji vyjadřuji v angličtině a skrze hudbu. Za dva týdny klip nasbíral 40 000 zhlédnutí a to mě moc těší. Vezměte si, že jsem začínal opravdu na nule, takže to považuji za skvělý začátek. Chodí mi hlavně spousta zpráv do directu na Instagramu, takže jsem rád, že se song líbí.

Neplánujete teď přeci jen změnit školu?

Ne. Nikdy jsem nechodil do Základní umělecké školy a nemám žádné hudební vzdělání. Řekl bych o sobě, že jsem hudební negramot. Na kytaru jsem se naučil hrát sám. Seděl jsem u gramofonu a poslouchal staré desky. Beatles nebo Amy Winehouse. Snažil jsem se k tomu hrát. Když jsem měl později počítač, hrál jsem podle YouTube a různých tutoriálů. Hodně lidí v mém okolí říká, že hudební nebo herecká škola vás může spíše deformovat. A to by byla škoda. Nechodil jsem ani na zpěv a netvrdím, že to někdy nejde poznat.

Půjdete na vysokou školu?

Pokud ano, tak si udělám diplom na záchranáře. Mám zdravotnictví opravdu moc rád, je to hezký obor. Milá a hezká práce s lidmi, která samozřejmě není pro každého.

Pokud odbočím od Jamese Deana, připomínáte mi Mikolase Josefa. Nesníte o kariéře v zahraničí?

Mikolas se vyhoupnul díky Eurovizi. Před dvěma lety mi bylo nabídnuto jít do SuperStar nebo Hlasu Česko-Slovenska. Abych pravdu řekl, tak soutěže nemám moc rád. Je to zvláštní. Když se veřejnosti zalíbíte, tak jen po dobu konání soutěže, dokud jste na obrazovce. Co potom? Málo lidí bývá po skončení vidět. A to bych nechtěl. Stoprocentně bych si přál prosadit se v zahraničí. Pomoci by mi mohl můj repertoár, který je v angličtině. Chtěl bych nabídnout svoji hudbu co nejširšímu publiku. Samozřejmě bych si přál zahrát třeba v O2 areně nebo v Anglii, ale to asi každý zpěvák.

Vy jste v Anglii nějaký čas strávil, že?

Jako malý jsem žil v Irsku. Anglii jsem procestoval křížem krážem. Delší dobu jsem také strávil v Birminghamu. Ale narodil jsem se v Česku. Jsem typický Čecháček, ovšem s anglickým přízvukem. To je celkem sexy, ne?

Co znamenají všechna ta vaše tetování? Máte jich po těle docela dost.

Když nedělám muziku nebo nestuduji, věnuji se boxu. Proto mám na obou pažích vytetované boxery. Mám také rád padesátá a šedesátá léta. Dřív to nosili námořníci. Tenhle styl tetování se jmenuje opravdu old school a je to přesně ta doba Jamese Deana. Tetování mám na těle víc a miluji to.

Co na tetování říkají vaši rodiče?

první tetování je jméno mé maminky – v azbuce. Byla to pěkná hloupost, to přiznávám. Když to máma viděla, neměla z toho vůbec radost. Po těch dalších už rezignovala a řekla, že je jí to jedno. Oznámil jsem jí, že se tahle sbírka bude rozrůstat. Už to neřeší, jak by také mohla? Asi budu jednoho dne potetovaný celý. Mám v tomto směru velké plány.

Na první videoklip Simona Oppa se můžete podívat na tomto odkazu.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články