5 skandinávských tajemství, jak zvětšit svůj domov, aniž byste museli zbourat jedinou zeď

Skandinávský design je čistý, nenáročný, funkční a v neposlední řadě nadčasový.
Zdroj: Home-designing.com
1. Nechávejte mezi jednotlivými věcmi dostatek volného místa. Pokud například organizujete šatní skříň, snažte se vyhnout vytváření hromad, které přetěžují oči.2. Používejte neutrální barvy. Prostor pak bude působit „otevřeněji“.3. Udržujte povrchy nábytku čisté. Na policích, deskách stolů... by mělo být pouze to, co chcete vystavovat na odiv. Všechny ostatní věci patří do šuplíků nebo skříní.4. Upřednosňujte jednoduché geometrické vzory (pruhy, kruhy...) před vzory komplikovanými (květiny, zvířata...). I toto přispěje k optickému zvětšení prostoru.+ 1 fotka+ 2 fotky

Rozloha bytu či domu je pro Skandinávce jen orientační veličina. Protože mají interiérové designérství v krvi, dokážou svému domovu přidat pár metrů čtverečních navíc, aniž by museli zbourat jedinou zeď.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 27. 12. 2016 13:20

Pokud jste si v poslední době prohlíželi server Pinterest, nejspíš jste si všimli velkého množství fotek minimalisticky zařízených a perfektně zorganizovaných prostor. Většina z nich představuje přímo učebnicové příklady použití skandinávského bytového designu, který je znám svou jednoduchostí, funkčnosti a používáním neutrálních barev.

Přestože vzhled je samozřejmě velmi důležitý, řada lidí tento styl zvolí především z toho důvodu, že chtějí svou domácnost opticky zvětšit. Právě to totiž skandinávský design dokáže velmi dobře.

Navíc – na to, abyste jeho přínosů mohli využívat, rozhodně nemusíte začínat úplně od nuly. Úplně stačí provést pár drobných vylepšení, která ovšem na celkovou podobu vašeho interiéru budou mít dramatický dopad. Jakých? To se dozvíte z následující komentované galerie

Zdroj: The Huffington Post

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články