Prvotřídní wellness s výhledem na božskou přírodu: Kde zažijete relax jako žádný jiný?

Luxusní bazén vás zaujme.
Zdroj: hotelzochovacha­ta.sk

Pokud máte čas a chuť prožít dovolenou v luxusním prostředí, je rekreační středisko Zochova chata, nacházející se nedaleko Bratislavy, právě pro vás. Kromě neskutečných gastronomických zážitků si můžete užít relax jako už dlouho ne. Wellness, který hotel nabízí, nebudete chtít opustit.

Veronika Hándlová
Veronika Hándlová 21. 08. 2018 15:33

Luxusní wellness v prostředí lesa

Hotelový komplex Zochova chata se nachází v chráněné krajinné oblasti Malých Karpat jen pár desítek minut autem od slovenské metropole. Pokud se tedy rozhodnete pro ubytování tam, budete doslova obklopeni přírodou. Vsadíme se, že po pracovní honičce si rádi dopřejete nějaký ten relax, který vám bude nabídnut téměř doslova na zlatém podnose.

V Zochově chatě si budete moci způsob oddychu vybrat z mnoha možností. Od rekreačního plavání po nejrůznější procedury a masáže, které vám dopřejí profesionální maséři. Využít můžete i nespočet saun včetně finské, infra, bylinkové, parné a mnoha dalších. Ze všech se můžete dívat do pohádkového lesa, jimiž jsou sauny obklopeny. Zažít lze i Kneippovu lázeň nebo se zchladit ledovým vodopádem.

Ohřát se následně můžete na zahradě, kde jsou pro vás připravena pohodlná lehátka a jiné relaxační plochy. Kromě již zmíněného bazénu by vám něměla uniknout ani vířivka s rozlohou 16 metrů čtverečních, kterou lze nechat podsvítit vaší oblíbenou barvou, a aby toho nebylo málo, příjemné chvíle můžete v příjemně horké vodě strávit i v noci za svitu měsíce.

Ženám by neměla uniknout ani možnost profesionálního očištění pleti od expres omlazujícího ošetření po intenzivní hydrataci. Masáží můžete pro změnu využít přes patnáct druhů. Pokud jste zvyklí denně cvičit a nechce se vám opustit rutinu ani na dovolené, je pro vás samozřejmě připravena tělocvična s těmi nejmodernějšími stroji, jako je běžící pás nebo rotopedy.

Historie

Psal se rok 1933, když Hotel Zochova chata přivítal své první hosty. Tehdejší Zochova chata byla doopravdy jen chata, která byla pojmenována podle evangelického kněze, politika a prvního bratislavského župana Samuela Zocha. Svou největší slávu však zažívala během 60. a 70. let minulého století pod vedením hoteliéra Karola Ivičiča, kterému nikdo neřekl jinak než Karpatský vlk. Od 90. let však Zochova chata postupně ztrácela na popularitě a co se týče služeb, začala i mírně zaostávat za konkurencí. Zlom nastal až v roce 2007, kdy proběhla obrovská rekonstrukce, modernizace a dostavba celého hotelového a rekreačního areálu.

Vše s ohledem na okolní přírodu a zásady feng-šuej. Není divu, že čtyři roky po rekonstrukci se Hotel Zochova chata stal Stavbou roku 2011, což mile překvapilo všechny, kteří se zúčastnili obrovské přeměny upadajícího ubytovacího zařízení v luxusní čtyřhvězdičkový hotel, který se zároveň stal i hodnotným architektonickým dílem. Vzhledem k tomu, že design Hotelu Zochova chata dbá na splynutí s přírodou a využívá spoustu přírodních materiálů, je mu přezdíváno Klenot lesa, na který může být hrdé celé Slovensko.

Hotel se navíc nachází uprostřed krásné přírody Malých Karpat. Kolem hotelu rostou husté bukové lesy, které dávají Zochově chatě možnost ještě více vyniknout. Už zdálky vás na hotelu ohromí množství detailů ze dřeva a obrovská okna, díky kterým si budete moci vychutnat zážitek z tamní přírody. Co se týče architektury objektu, vychází z původní Zochovy chaty, což znamená, že některé prvky interiéru nesou původní srubový styl, který se pojí s moderní architekturou.

 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články