Nestíháte ani pořádně uvařit? Inspirujte se našimi recepty a do 15 minut můžete servírovat

3. Července 2018
Eva Jeřábková
Stačí vám pouhých 15 minut a můžete servírovat!
Zdroj Pixabay.com
Abyste uvařili chutné a zdravé jídlo, nemusíte strávit v kuchyni dvě hodiny. Každý z těchto 4 receptů vám zabere maximálně 15 minut, takže můžete být šéfkuchařem, i když zrovna nestíháte. Stačí vám jen vědět, jak na to.
Reklama

Tortilla s kuřecím masem a zeleninou

Jednoduchý recept se spoustou zeleniny, který se nikdy nepřejí.

Suroviny:

  • 2 ks tortilly
  • 250 g kuřecích prsou
  • koření „Zlaté kuře“
  • salátová okurka
  • rajče
  • ledový salát
  • tatarská omáčka

Postup přípravy:

Kuřecí maso orestujeme na pánvičce cca 8 minut a posypeme kořením. Tortillu si nahřejeme na pánvi a potřeme tatarskou omáčkou. Ledový salát, rajče a okurku nakrájíme na kostky, smícháme s orestovaným masem a vložíme do tortilly. Stačí už jen zabalit a můžete podávat.

Tip: Tortillu můžete nahřát na pánvi, v mikrovlnce nebo na rozpálené plotýnce, dokud nezměkne. Tatarskou omáčku se nebojte nahradit domácím dresingem – stačí smíchat jogurt se špetkou soli, oregana, česneku a kapkou balzamikového octa.

 

Pikantní špenátové rolky

Špenát je zdravý a v podobě rolek se postará o chutný a rychlý oběd. Lněná semínka jsou navíc oblíbenou „superpotravinou“ poslední doby a svými protizánětlivými účinky vám vždy přijdou vhod.

Suroviny:

  • 200 g uvařeného špenátu
  • 2 ks vajec
  • 1 stroužek česneku
  • 4 plátky cukety
  • hrst lněných semínek
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • sůl
  • chilli dle chuti

Postup přípravy:

Všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme. Koření dáme podle vlastní chuti. Kdo má rád pálivé, může si přidat chilli. Lžící tvarujeme placky na rozpálené pánvi. Po upečení ihned podáváme.

10 jednoduchých způsobů, jak proměnit jídlo v mocné afrodiziakum

Friulské frico

Křupavá sýrová placka, kterou dnes najdete na jídelníčcích všech předních světových restaurací, vznikla původně z nouze italských hospodyň. Ty roztavovaly nepoživatelné kůrky od sýra a přidávaly, co zrovna bylo po ruce. Receptů na frico tak najdete opravdu mnoho, výtečná je kombinace s chedarem.

Suroviny:

  • 200 g parmazánu
  • 200 g uvařených a oloupaných brambor

Postup přípravy:

Sýr nahrubo nastrouhejte a rovnoměrně nasypte na pánev. Nemusíte ji vymazávat, sýr obsahuje dostatek tuku. Nechte jej pomalu roztavit a opéct, aby se vám vytvořila křupavá krustička. Nakonec nahoru rozložte plátky povařených brambor. Po chvíli placku ještě opatrně obraťte a krátce opečte z druhé strany. Ihned podávejte.

 

Penne s tuňákem a kukuřicí

Jednoduché a svěží jídlo díky citronové šťávě a jogurtu. Nezapomeňte těstoviny vařit na mírném ohni bez pokličky, promíchávat. Po slití propláchnout studenou vodou a přidat kapku olivového oleje, aby vaše penne byly doopravdy „al dente“.

Suroviny:

  • 500 g těstovin penne
  • 160 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 170 g nakládané kukuřice
  • 1 ks ledového salátu
  • 120 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • citronová šťáva
  • sůl
  • pepř
  • tymián

Postup přípravy:

Penne uvařte dle návodu na obalu a nechte chvíli vychladnout. Tuňáka a kukuřici otevřete a slijte, salát opláchněte a rukama natrhejte na menší kousky. Smíchejte s vychladlými těstovinami, jogurtem, olejem a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

Diskuze

Reklama