Sezóna ořechů klepe na dveře. Ochutnejte tento skvělý koláč, jehož příprava je hotová za deset minut

3. Září 2018
Lucie Trávníčková
Podzimní specialita pro celou rodinu
Zdroj Pixabay
Témata: ořechy , koláč , podzim , pečení
Spousta z nás nerada peče, protože je to zdlouhavé, nadělá se u toho nepořádek a spotřebuje spousta nádobí. Tenhle koláč vás však překvapí svojí jednoduchostí a přitom tak dokonalou chutí. Prostě smícháte všechny suroviny dohromady a dáte do trouby.
Reklama

Příprava buchet, dortů, dezertů a zákusků je obecně zdlouhavá.Všechny ty náplně, vrstvení a korpusy většinou nějakou tu hodinku zaberou. Co ale dělat, když nemáte čas stát celé odpoledne u trouby?

Tento koláč zabere minimum času a navíc nás teď v průběhu září a října čeká bohatá sezóna vlašských ořechů. 

Koláče, ze kterých vám husina naskáče. Američanka je tvoří při práci na plný úvazek

Surovina:

- 400 g hladké mouky

- 200 g cukru

- 1 prášek do pečiva

- 2 lžíce kakaa

- 250 g másla

- 2 vejce

- 3 dl mléka

- hrnek nasekaných vlašských ořechů, můžete i víc

- 2 jablka

Postup:

Všechny suroviny kromě ořechů a jablek smíchejte v míse a vyšlehejte ručním šlehačem. Plech si vyložte pečicím papírem nebo vymažte máslem a vysypejte moukou. Oloupejte si jablka a nakrájejte je na malé kostičky. Těsto vylijte na plech a rovnoměrně rozprostřete. Posypejte ho ořechy a jablky.

Pečte na 180 stupňů asi 30 minut.

Diskuze

Reklama