Radka (27): Přítel začal mluvit o společném bydlení jako první, ale teď z toho chce vycouvat

Radka (27): Přítel začal mluvit o společném bydlení jako první, ale teď z toho chce vycouvat
Zdroj: Pexels

Společné bydlení je ve vztahu jeden z nejdůležitějších kroků. Ukáže se, jestli vztah vydrží, nebo nebude mít dlouhého trvání. Slečna Radka se na sestěhování se svým přítelem moc těšila, ale nakonec to asi bylo předčasně.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 16. 09. 2022 07:00

S Dominikem (33) chodím půl roku. Poznali jsme se díky velké náhodě. Jednou jsem kývla, že půjdu s kolegy po práci do baru. A on se tam zjevil. Byl to kamarád jednoho z mých kolegů, přišel mu jen na skok něco vyřídit.

Hned jsme si padli do oka

Nakonec se tam zdržel déle, celou dobu jsme si povídali. Už dlouho jsem se tak nezasmála. Měl neskutečně vtipné postřehy a celkově jsem si večer s ním strašně užila. Nebylo překvapením, že mě potom pozval ven. Po pár dalších setkáních, kdy bylo jasné, že sympatie jsou na obou stranách, jsme spolu začali chodit.

Trávili jsme spolu spoustu času. Vídali jsme se skoro každý den, chodili jsme na procházky, do kina i na večeře. Čas strávený s ním jsem si prostě moc užívala.

Přítel navrhl společné bydlení

Když mi před měsícem navrhl, že bychom mohli bydlet spolu, ihned jsem souhlasila. Neviděla jsem žádný důvod, proč by nám to nemohlo fungovat. Máme toho přeci tolik společného. A navíc ušetříme na nájmu, to je v téhle době velké plus.

Ihned jsem začala hledat volné byty k pronájmu. Opravdu jsem se do toho ponořila, chtěla jsem, abychom něco našli co nejdříve. Nemohla jsem se prostě dočkat, až si zařídíme naše bydlení. Když objevím nějaký byt, který se mi líbí, ihned pošlu odkaz Dominikovi.

Přítel si asi rozmyslel společné bydlení

Už je to měsíc a odkazů na různé byty jsem mu poslala desítky. On na ně ale prostě nereaguje. Pokaždé, když se s ním vidím, snažím se ho vyptat, jestli se na ně aspoň podíval. Snažím se z něj vytáhnout, jak by si přál, aby byt vypadal. Nebo jaký je náš cenový strop. On ale vždycky stočí řeč na jiné téma. Je úplně jasné, že se tomuto rozhovoru vyhýbá.

Je mi to velmi nepříjemné, protože se mi zdá, že jsem jediná, kdo se snaží a má chuť naše společné bydlení nějak řešit. Myslím si, že jemu je to úplně jedno a vůbec ho to nezajímá. Právě to mě zaráží. Proč s tím tedy vůbec přišel? Když se mnou nechtěl bydlet, neměl mi to nabízet. Nevím, co teď s tím. Mám se přestat snažit a dělat, jako kdyby se nic nestalo?

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Související články

Další články