5 nejlepších filmů, které vás zaručeně rozbrečí

A které filmy dojmou vás?
Zdroj: zdroj: pixabay
Tom Hanks ve filmu Zelená míleTom Hanks ve filmu Forrest GumpHilary Swank a Clint Estwood ve filmu Million dollar babyPatrik Swayze při slavné hrnčířské scéně z filmu Duch+ 1 fotka+ 2 fotky

Myslíte si, že jste suchar všech sucharů a u filmů si jen tak nepopláčete? Zde je výčet těch nejubrečenějších filmů, které kdy byly natočeny. A když už vás nedonutí plakat, budete o nich alespoň dlouho přemýšlet.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 09. 04. 2018 12:58

Zelená míle

Slavný film natočený podle románu Stephena Kinga. Vypráví o zázraku, který se stal na tom nejméně očekávaném místě - v celách smrti. V hlavních rolích si zahráli Tom Hanks a Michael Clarke Duncan. Film byl nominován na Oscara a příběh obrovitého Johna Coffeyho dojme snad úplně každého.

Je to i můj život

Film vypráví o životě rodiny, jejíž dcera trpí leukemií. Je natočen podle stejnojmenné knihy a velice věrně ukazuje, jak tvrdý je boj s touto zákeřnou nemocí. Soustředí se především na sestru nemocné, která byla vychována k tomu, aby se stala dárkyní orgánů a kostní dřeně.

Forrest Gump

Slavný film, který se v českém filmovém žebříčku drží na prvním místě. Hlavní roli si opět zahrál Tom Hanks. Příběh je humorný a tragikomický. Ve filmu jsou pasáže, u kterých brečíte smíchy a také ty, u nichž nemůžete zastavit pláč. Zlidověly také repliky, které ve filmu Forrest pronese. Nejslavnější je: ,,Život je jako bonbobiéra. Nikdy nevíš, jaký kousek čokolády ochutnáš.“

Million Dollar Baby

Dokáže vůbec Clint Estwood natočit špatný film? Asi ne. Tento film, jehož je režisérem, vypráví příběh o touze a víře. Hlavní roli si zahrála Hilary Swank, která ztvárnila ženu, jíž učaroval box. Přes všechny překážky se dostane na výsluní, ale její hvězdnou kariéru překazí hrozný úraz. Jedná se o velice dojemný a silný film, k jehož sledování doporučujeme vzít si hodně kapesníků.

Duch

Když se tento film, ve kterém hraje Patrick Swayze, promítal v roce 1990 poprvé v amerických kinech, dostávali diváci u vchodu kapesníčky zdarma. A kdo by také vydržel neplakat nad příběhem velké lásky, kterou ani smrt nerozdělí?

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články