6 jednoduchých experimentů, ze kterých budou vaše děti paf

Když na to přijde, věda může být hodně zábavná!
Zdroj: Spinedu.com
1. Ohnivzdorný balónek. Naplňte jeden balónek vzduchem, podržte ho nad zapálenou svíčkou a ukažte dětem, že praskne. Pak vezměte druhý balónek a naplňte ho vodou. Tentokrát žáru plamene odolá!​2. Trik s tužkami. Vezměte polyetylenový sáček a asi do půlky ho naplňte vodou. Pak ho probodněte několika tužkami. Voda nebude vůbec prosakovat ven.3. Barevné zelí. Vložte listy zelí do několika skleniček s vodou a přidejte různé potravinářské barvy. Druhý den můžete „sklízet“.4. Plovoucí vajíčko. Vložte vajíčko do sklenice s obyčejnou vodou. Za předpokladu, že není zkažené, klesne ke dnu. Do druhé sklenice nalijte horkou vodu a rozpusťte v ní 4 až 5 lžic soli. Počkejte, až voda trochu vychladne a přidejte vajíčko. Teď už bude plavat!+ 3 fotky+ 4 fotky

Balónek nad svíčkou, který nepraskne. Igelitový sáček plný vody a propíchaný tužkami, ze kterého ale voda neteče. Děti jsou do vědeckých pokusů celí paf – působí na ně jako opravdová kouzla. Předveďte jim těchto 6 experimentů a sledujte, jak se jejich zorničky údivem rozšiřují.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 21. 10. 2016 16:34

Samozřejmě – jejich fyzikální pozadí nemusí plně pochopit, nicméně budou si je pamatovat po zbytek svého života. A až přijde ten správný čas, mohou díky nim snáze porozumět určitým věcem (například probírané látce ve škole).

Server Bright Side sestavil seznam šesti takových, které jsou nejen vizuálně efektní, ale také jednoduché – vše, co k nim budete potřebovat, s největší pravděpodobností najdete doma. Příjemnou zábavu!

Zdroj: Bright Side

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články