Designová sklenice umožní pít a cítit víno zároveň

„Požitek z pití vína už nikdy nebude stejný,“ tvrdí designér James Piatt.
Zdroj: Kickstarter.com
„Požitek z pití vína už nikdy nebude stejný.“ To je neoficiální slogan Wine Glass Mask – sklenice, jež umožní pít a cítit víno zároveň.Autorem motta je James Piatt, průmyslový designér, který sklenici navrhl.Rozšířená sklenice využívá Venturiho efektu, a pomáhá tak zesílit vinné aroma.Klíčové jsou tzv. Venturiho trysky, malé dírky na přední straně sklenice.+ 4 fotky+ 5 fotek

Co se týče vína, zlepšováků není nikdy dost. Dokazuje to i ten nejnovější. Sklenice Wine Glass Mask obepne nos konzumenta, takže si kromě chuti užije i mocné vinné aroma.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 10. 03. 2017 12:37

Podivujete se, že takovou sklenici ještě nikdo nevymyslel? Vždyť chuť a vůně k sobě při degustaci vína vždycky patřily.

Výrobci ale mají svůj důvod, proč je tvarovat dokulata – je to jednodušší.

Autor nápadu James Piatt je ale přesvědčen, že „vyfouknout“ Wine Glass Mask se vyplatí. Protože „váš požitek z pití vína už nikdy nebude stejný.“

Rozšířená sklenice využívá Venturiho efektu, a pomáhá tak zesílit vinné aroma. Klíčové jsou tzv. Venturiho trysky, malé dírky na přední straně sklenice.

„Jak červené víno dýchá, vínové molekuly se smíchají s dusíkem a kyslíkem ve vzduchu. Venturiho trysky na přední straně Wine Glass Mask snižují proudění kyslíku a dusíku a zvyšují jejich rychlost po vstupu do mixovací komory tím, jak vdechujete,“ vysvětlil průmyslový designér.

Nejste-li nejlepší na fyziku, nevadí. Důležité je vědět, že požitek z pití vína bude s touto 266ml sklenicí intenzivnější. A vy blaženější.

Kickstarter.com

Piatt se nyní pokouší svůj nápad zrealizovat. Na to ale potřebuje vybrat 78 000 dolarů na crowdfundingové síti Kickstarter.

Pokud se mu to podaří, budeme si moct tento úžasný vinný doplněk pořídit cca za 20 liber, tedy 620 korun.

Zalíbila se vám představa vdechování a pití vína zároveň? Tak pelášete na Kickstarter. A pomozte designérovi jeho sen (a ostatně sen nás všech) uskutečnit.

Zdroj: Metro

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články