Muzeum Hvězdných válek bude! Vyroste ve městě andělů

Muzeum vystaví i soukromou sbírku režiséra George Lucase.
Zdroj: Inktank.fi/Lucasmuseum.org
Příznivci světelných mečů, je čas propuknout v jásot. V Los Angeles započnou práce na výstavbě muzea Hvězdných válek.V Lucas Museum of Narrative Art budou moct filmoví nadšenci obdivovat výtvarná díla, ilustrace, komiksy i soukromou kolekci režiséra kultovních Hvězdných válek.Ta zahrnuje zahrnuje na 40 000 maleb a předmětů, včetně obrázkových scénářů a kostýmů. Na snímku George Lucas.Muzeum má podle plánů dosáhnout rozlohy 24 620 metrů čtverečních a bude sídlit v Exposition Parku poblíž Univerzity Jižní Kalifornie.+ 6 fotek+ 7 fotek

Bezmála 10 let o muzeum bojovalo San Francisko, Los Angeles a Chicago. Síla však provázela jen jedno z nich, zdá se po včerejšku. Lucas Museum of Narrative Art se postaví ve městě andělů, odhalili jeho zástupci.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 11. 01. 2017 10:09

Podle serveru Mashable v něm filmoví nadšenci budou moct obdivovat výtvarná díla, ilustrace, komiksy i soukromou kolekci režiséra kultovních Hvězdných válek. Po nich získalo muzeum pracovní název, nyní však vyplulo na povrch, že mají autoři projektu s muzeem větší plány.

Neomezí se jen na artefakty ze sci-fi série, ale vystaví i memorabilia z filmů jako Čaroděj ze země Oz nebo Casablanca. Lucasova soukromá kolekce zahrnuje na 40 000 maleb a předmětů, včetně obrázkových scénářů a kostýmů.

Muzeum má podle plánů dosáhnout rozlohy 24 620 metrů čtverečních a bude sídlit v Exposition Parku poblíž Univerzity Jižní Kalifornie. Jeden z původních plánů počítal s oblastí Bay Area blíž Lucasova domovu Skywalker Ranch. Na zmíněné univerzitě však studoval a stal se jejím miliardovým dárcem.

Podle zpravodajské agentury Associated Press nehodlá Lucas troškařit ani co se týče rozpočtu na muzeum. Očekává se, že ze své kapsy investuje kolem 1 bilionu amerických dolarů. Co je značný kus z jeho dvoubilionového koláče od společnosti Disney.

Kdy se muzeum otevře, stále není jasné. Příznivcům Síly však trpělivost při čekání rozhodně chybět nebude.

Zdroj: Mashable/LA Weekly

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články