Šest typů sukní, které směle noste i v zimě: Stylová budete v trendy denimu i heboučkých úpletech

47 nejlepších zimních modelů sukní v mini, midi i maxi délce, v saténu, denimu i kůži
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž: Lifee
Saténová sukně, Lindex, 1 099 KčPlisovaná sukně, Culture, 2 060 KčPlisovaná sukně, Culture, 1 730 KčÚpletová minisukně, Cream, 1 290 Kč+ 43 fotek+ 44 fotek

Ač se to nezdá, sukním je zimní období nakloněno. A překvapivě možná více, než jiné časti roku. Proč? Důvodů je hned několik. A ideálních typů, které v zimě s radostí unosíte, je rovnou celá řada. Čtěte dále, a dozvíte se, které to jsou.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 03. 01. 2024 05:00

Nosit sukni na podzim a v zimě? Žádný problém. Naopak, tato roční období skýtají příležitost k ideálnímu vrstvení, vynikne tak hravě nejen váš osobitý styl, ale i jasná variabilita mnoha střihů a směrů, které sukně v zimním šatníku mohou tvořit. A mnohdy dopadají výrazně lépe, než outfity s kalhotami.

Doporučené video: Jak nosit různé typy sukní podle stylistky Nikoly Markové

V zimě v sukni jako v bavlnce

Nezáleží na tom, zda jste zarytou fanynkou mini délek, oblíbily jste si pouzdrové střihy, nebo se mile rády prostorově rozmáchnete v nadýchaných maxi sukních. Všechny jsou svolné k zimnímu angažmá a nabídnou vám nejen dokonalé pohodlí a ochranu před chladem, ale i luxus křehké a líbivé ženskosti. Kouzlo úspěchu tkví, jak jinak v tomto období, v dokonalém vrstvení.

Nabízí se tak mnoho způsobů a kombinací s různým punčochovým zbožím. Zapojit můžete ponožky, podkolenky, vysoké nadkolenky nebo hřejivé návleky ve stylu balletcore. A vyhýbat se pak nemusíte jak nejkratším variantám sukní, tak lehoučkým a nadýchaným materiálům, jako je tyl nebo šifon. Zkrátka, vše je dovoleno.

Sukně: Kůže, koženka a semiš

Tichý luxus, nenápadná elegance a styl. To je zimní outfit, který postavíte na solitérní kožené či koženkové sukni v délce pod kolena a níž. Tato sofistikovaná kráska stále neopouští stěžejní místa v našich šatnících a nabízí mnoho prostoru právě v chladném období. Barevnost blízká zemitým tónům, neochvějně úspěšná černá i metalické varianty se skvěle kombinují s heboučkými úplety i svrchními vrstvami.

Úpletová sukně v mini i maxi délce

Pleteniny se ale mohou stát i samotným středobodem outfitu v podobě úpletové maxi sukně. Je stejně oblíbená jako pleteninové či svetrové šaty, jen nabízí více prostoru pro fantazii a výsledné kombinace. Stejně jako nejdelší varianty ale v současnosti milují naši pozornost i kraťoučké úpletové mini. Ty nabízí mnoho prostoru nejen pro variace úpletů tón v tónu a přehlídku punčoch, ale především pro trendy navlékací kozačky sahající vysoko nad kolena.

Saténová sukně stokrát jinak

Saténová kráska v midi délce. To je jasná favoritka nejoblíbenějších loků přelomu roku, stopy její obliby ale vedou i hluboko do loňského roku. Vychází z trendu splývavých prádlových šatů a stejně jako ony je nadšeně stavěna do kombinací s mohérovými a jinak strukturálně nápadnými svetříky či kardigany a prádlovými topy či běžném basic topem. Stačí přidat vysoké kozačky a maxi plášť a zima si na vás ani v tomto případě nepřijde.

Sukně: Plisé a sklady

Samostatnou kapitolu opět píší skládané sukně. V zimním podání mohou být především z pevnějších a sklady zvýrazňujících tkanin, jejich délku ale necháme s dovolením jen na vás. Pokud chcete ukázat více, nebraňte se ani nyní krátkým sukním, naší favoritkou je ale jednoznačně stylová a slušivá varianta midi.

Denim blues

Džínová sukně, to je stylový držák. Momentálně ale klasickou midi v sáčkovém střihu do pozadí zatlačuje nastupující trend cargo prvků. Sukně s vázačkou v pase a nakládanými kapsami je reminiscencí na stejně pracovně střižené kalhoty, jen je jejich o poznání elegantnější variantou.

Vrstvená sukně aneb efekt cukrové vaty

Tyl. Lépe řečeno záplavy tylu. V zimě překvapivé? Naopak. Tahle vrstvená krasavice se právě v zimních měsících skvěle vyjímá svou nadýchanou siluetou v jinak stroze laděných modelech a přitahuje pohledy na každém kroku. Zkuste ji zapojit do běžného šatníku a okouzlí vás svou ryzí ženskostí a smyslem pro detail, i když budete dle módních trendů současných dní šetřit barvou a vystačíte si s nejužší škálou tělových tónů, šedivé či černé.

Zatoužily jste po některém z typů sukní, které skvěle unosíte i v zimě? Tipy, kde je pořídit, najdete v galerii níže.

Související články

Další články