Idol žen Mickey Rourke: Proč dnes vypadá jako boxer, kterého každý zmlátil?

Idol žen Mickey Rourke: Proč dnes vypadá jako boxer, kterého každý zmlátil?
Zdroj: Profimedia
Mickey Rourke zažil největší slávu v osmdesátých letech. V současnosti sice stále hraje, jeho filmy však vycházejí pouze na DVD.Rourke se dlouhá léta potýkal s alkoholem, depresí i myšlenkami na sebevraždu.Od devadesátých let začal s plastickými operacemi. Prý kvůli následkům z boxu.Dnes však připomíná postavu ze strašidelného filmu. + 1 fotka+ 2 fotky

Mickey Rourke byl kdysi nadějným hercem, který si však kvůli svým častým excesům pod sebou takříkajíc podřezal větev. V posledních letech se věnuje hlavně sám sobě a zejména vzhledu. Jenomže plastické operace zrovna moc dobře nedopadly...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 25. 06. 2021 14:00

Mickey Rourke je americký herec, scenárista a bývalý profesionální boxer. Nejvíce zazářil ve filmu 9 a ½ týdne. Poté se ale vrátil k boxu, neboť nabídek na role měl opravdu poskrovnu. Potýkal se zdravotními problémy i alkoholem a to všechno se podepsalo na jeho vzhledu.

Noční můra zvaná Mickey Rourke

Největším problémem, proč Rourke nedostával a nedostává role v pořádných filmech, je jeho obtížná povaha. S určitou dávkou extravagance se u herců musí počítat, ale když někoho označí za noční můru, je to vážné. Na place se choval jako neřízená střela. Je nebezpečný, nikdy nevíte, co udělá,” nechal se slyšet Alan Parker, režisér filmu Angel Heart.

Řada ředitelů filmových studií se tak rozhodla, že s Rourkem ukončí veškerou spolupráci. Potřebovali vydělávat a ne řešit hercovy nálady, které se u něj střídaly jako na houpačce. Talent mu nikdo neodpíral, nebyl však jediný. V Hollywoodu čekalo na takovou příležitost několik desítek herců.

Temné období Mickeyho Rourka

Po vyhazovu z Hollywoodu následovalo velmi temné období. Depresi začal léčit alkoholem, což se nelíbilo jeho manželce Carré Otis, která jej kvůli tomu nakonec opustila. To byla poslední kapka.Měl jsem chuť to zmáčknout a vše ukončit,” prozradil. Téměř půl roku neopustil svůj dům. Místo na posteli spal ve skříni. Při životě jej udrželi jen jeho psi.

Mickey utrácel za vše, co mu zrovna padlo do oka. Třeba i za neprůstřelné auto navržené tak, aby vydrželo extrémní teploty v poušti. Po dvou měsících jej prodal, ale samozřejmě již ne za plnou cenou. Všehovšudy v něm jel maximálně pětkrát. Vzchopil se až kolem roku 2008, kdy si dokonce vysloužil nominaci na Oscara za film Wrestler. Hrál v úspěšných filmech Expendables: Postradatelní a Iron Man 2, ale i tohle rychle opadlo. Herectví se věnuje dodnes, jeho počiny však vycházejí pouze na DVD nosičích.

Tajemství plastik Mickeyho Rourka

V osmdesátých letech přirovnávali Mickeyho k Marlonu Brandovi a Jamesi Deanovi, dnes by jej chválili spíše tvůrci hororů. Když se pak začal v 90. letech pomalu měnit, jeho fanoušci se ptali: Proč? Herec v roce 2009 řekl pro Daily Mail, že to bylo kvůli boxu. Chtěl si nechat spravit nos, jenomže se nechal operovat od špatného člověka. A tak musel za druhým chirurgem. Ten mu odebral z ucha kus chrupavky, aby napravil škodu, kterou napáchal jeho předchůdce. Tak bolestivou operaci prý ještě nikdy nezažil.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Chris (@greeenbergz)

Jak ale víme, u nosu to nezůstalo. Před dvěma roky prozradila v The Mirror lékařka Hala Elgmati, že má herec, zřejmě kvůli častému aplikování botoxu, paralyzovaný obličej. Plastický chirurg Dr. Youn zase přišel s hypotézou, že Rourke zřejmě podstoupil transplantaci vlasů a facelift. Nabízí se tak otázka - Mickey, nebylo toho už dost?

Zdroje informací:

Looper.com: Whatever Happened To Mickey Rourke?

Nickiswift.com: The Truth About Mickey Rourke’s Plastic Surgery

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články