Sběratel očí: Charles Albright vraždil prostitutky a odnášel si hrůzné suvenýry

Sběratel očí: Charles Albright vraždil prostitutky a odnášel si hrůzné suvenýry
Zdroj: Pixabay.com

Chtěl se stát lékařem a učitelem, ale ani jedno mu nevyšlo, byť tituly zfalšoval šikovně. Charles Albright nakonec skončil u roznášky novin a chození za prostitutkami, kterým tak rád vydloubával oči. Bulvy ho totiž fascinovaly k zešílení.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 02. 2021 14:00

Charles Albright se narodil 10. srpna 1933. Usmrtil tři ženy, prokázána mu však byla pouze jedna vražda. Ale i ta byla natolik hrozivá, že si vysloužil doživotní pobyt na uzavřeném psychiatrickém oddělení.

S dětmi si hrát nebudeš!

Charles velmi brzy po svém narození skončil v sirotčinci. Ne však na dlouho. V pouhých třech týdnech si ho osvojili manželé Delle a Fred Albrightovi. Tím mu ale začaly pěkné galeje. Sotva trošku povyrostl, začala ho jeho nová matka, povoláním učitelka, sekýrovat. Nesměl to ani tamto. Zapomenout mohl také na kamarády. To nepřicházelo v úvahu. Co kdyby si ublížil? Aby se v pubertě něčím zabavil, obstarali mu rodiče zbraň. S ní začal pomalu likvidovat veškerou zvěř v blízkém okolí. Chtěl se totiž naučit preparovat, v čemž ho matka kupodivu podporovala. Taxidermie v něm vyvolala zejména až nezdravý zájem o oči. Byl na ně tak fixovaný, že je vydloubával z panenek či vystřihoval z fotek v novinách.

Po střední škole chtěl začít studovat medicínu, ale provalily se jeho drobné krádeže, a byl vyloučen. V krádežích a padělání pokračoval, dokonce si opatřil falešné tituly a nějakou dobu díky tomu nakonec učil. Když mu na to přišli, opět následoval vyhazov. Trpělivost došla také jeho ženě, bývalé spolužačce z univerzitní „epizody“. V roce 1965 od něj odešla, o rozvod požádala deset let nato.

Milovník očí

V roce 1981 se Charles Albright na návštěvě u známých bez zábran vrhal na jejich 14letou dceru, což mu vyneslo obvinění z obtěžování nezletilé osoby. Několik let poté se v jeho životě objevila Dixie, která se k němu nastěhovala, starala se o něj a oba živila. A to Charlesovi náramné vyhovovalo. Sehnal si jednoduchou práci doručovatele ranního tisku a vyrážel za prostitutkami dallaské čtvrti Oak Cliff.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Spoiler They Die (@spoilertheydie)

Šest suvenýrů

Jednou z nich byla také jeho první oběť Mary Lou Pratt. V prosinci 1990 ji nejprve surově fyzicky napadl a poté popravil kulkou do hlavy. Než odešel, vzal si s sebou její oči. V únoru následujícího roku přišla podobným způsobem o život Susan Beth Peterson. Tělo bylo nalezeno na té samé ulici, kde ležela Mary. Opět bez očí. Jako poslední skončila s vyloupnutými bulvami Shirley Williams. Byla také brutálně zmlácena a Albright ji střelil přímo do obličeje.

Past sklapla 23. března 1991. Charles byl uznán vinným pouze z vraždy Shirley Williams, a to jen kvůli jeho vlasům, které se našly na těle mrtvé ženy. Ovšem to stačilo na doživotí, které mu bylo souzeno trávit v psychiatrické léčebně v Texasu.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Charles Albright

Murderpedia.org: Charles Albright

Texasmonthly.com: See No Evil

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články