Podivný osud sester, které nikam nepatřily: Aby jedna mohla žít, musela prý ta druhá zemřít

Podivný osud sester, které nikam nepatřily: Aby jedna mohla žít, musela prý ta druhá zemřít
Zdroj: Wikimedia Commons/Andrew Smith, CC BY-SA 2.0

Dvojčata mají vždy mnoho společného, panuje mezi nimi jakési zvláštní spojení. Totéž platilo i u June a Jennifer Gibbonsových. Jednoho dne však bylo toto pouto přetrženo a došlo k úmrtí, které se dodnes nepodařilo uspokojivě vysvětlit. Víme jen to, že aby jedna dívka mohla začít žít zcela normální život, musela ta druhá zemřít...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 03. 07. 2021 13:00

June a Jennifer Gibbonsovy se narodily 11. dubna 1963 v Haverfordwestu ve Walesu jako děti karibských přistěhovalců. Obě dívky si od svých vrstevníků vždy držely velký odstup. Spoléhaly jen samy na sebe. Dokonce si vymyslely vlastní jazyk, kterému nikdo nerozuměl. A když měly volnou chvilku, oddávaly se sepisování sáhodlouhých románů o podivných postavách a zločinech.

Nešlo je od sebe oddělit

Na základní škole se dívky staly obětí šikany. Jednak kvůli svému původu a také proto, že byly prostě jiné. Bavily se jen mezi sebou, jedna kopírovala pohyby té druhé a z jídelny odcházely vždy jako poslední, protože se stravovaly opravdu velmi pomalým způsobem. Vedení školy je přesvědčilo, aby začaly chodit na terapii. Ta však z dívek soběstačná a nezávislá individua neudělala.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Know Your Caribbean (@knowyourcaribbean)

Lékaři se proto rozhodli, že dívky rozdělí a každou pošlou na jinou školu. Zpočátku vše probíhalo normálně, časem se ale u dvojčat začaly projevovat příznaky deprese. Dívky byly apatické a nedokázaly vstát z postele, a to i po dobu několika dní.

Pobyt v léčebně

Po absolvování střední školy se chování dívek bohužel změnilo k horšímu. V okolí rodného města založily několik menších požárů, čímž si vysloužily pobyt v Broadmoorské léčebně s vysokým stupněm ostrahy. V ponurém zařízení, které je na úvodní fotce k článku, strávily dlouhých jedenáct let.

Jedinou útěchou v těžkém období byla novinářka Marjorie Wallace, která se dokázala s oběma dívkami spřátelit. Vytvořil se mezi nimi pevný vztah. Sestry se mohly ženě svěřit, ale také se s ní zasmát. Byla pro ně jakýmsi světlem na konci tunelu. Pak se ale stala velmi podivná věc.

Záhadná smrt dvojčete

Zničehonic se mezi sestrami vytvořilo nepřátelství. Obě také začaly Marjorie Wallace svorně tvrdit, že aby mohly začít žít normální život, musí jedna z nich zemřít. Toto břímě nakonec na sebe vzala Jennifer. Během převozu do zařízení s nižším stupněm ostrahy upadla do kómatu. A zanedlouho zemřela na zánět srdečního svalu. Lékaři nad tím dodnes kroutí nechápavě hlavou. Vyhodnotili dívčin zdravotní stav špatně, anebo za její smrt může silné pouto, kterým byla po celý svůj život připoutána k June?

Zdroje informací:

Grunge.com: The Bizarre True Story Of The Silent Twins

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články