Jak zbavit domov negativní energie: Pomáhají bílé svíčky a sůl. Ale co když si ducha chcete ponechat?

Jak zbavit domov negativní energie: Pomáhají bílé svíčky a sůl. Ale co když si ducha chcete ponechat?
Zdroj: Pixabay

Když si koupíme nebo pronajmeme byt či dům, v němž už někdo bydlel, může se stát, že bude plný negativní energie. Mnohdy totiž nevíme, kdo v něm před námi žil. Jak to napravit? Magazín Anomalien přišel s návodem, jak vnést do svého domova harmonii a klid.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 01. 2022 13:00

V obydlích můžou vzniknout dvě formy negativní energie. První je takzvaná fotografie, čili pozůstatek, nebo jakýsi odraz osob, které toto místo kdysi obývaly. Jejich energie se má údajně vsáknout do samotné struktury domu. Do druhé skupiny patří bloudící duše, jež nemohou daný prostor z nějakého důvodu opustit.

Jak na duchovní neklid

Vyhoďte z domu všechny odpadky. A také nepotřebné věci. Pokud jsou zachovalé, zkuste je prodat na internetu a udělat s nimi někomu radost. Duchovní neklid či nesoulad se totiž často pojí s místem, kde vládne nepořádek. To také znamená, že musíte svůj domov opravdu důkladně uklidit. Od podkroví po obytnou zónu i sklep.

Umyjte také stěny (doporučuje se zředěný ocet nebo citronová šťáva). Utírejte prach, vysávejte a čistěte koberce. Pokud to dovolí počasí, nezapomínejte na časté větrání. Radikální úklid by se měl provádět dvakrát ročně - na jaře a na podzim.

Očistný rituál

Pro rituál očištění budeme potřebovat bílé svíčky (do každé místnosti jednu), kadidlo, jednu misku se solí a druhou s vodu, modlitbu, a hlavně víru, že se nám to skutečně podaří. Nejdříve nasypeme sůl do vody a proneseme: „Kéž smíchání soli a čisté vody očistí tento prostor ve jménu...” Na konec doplníte vlastní modlitbu nebo jméno božstva, ve které věříte.

Nyní postříkejte vodou všechny stěny. Můžete použít prsty anebo štětec. Nevynechejte ani dveře a okna. Zbylou vodu vylijte před vchodové dveře. Přitom odříkejte jména všech osob, jenž v domě žijí, dále jména těch, kteří vás mají navštěvovat a domácích mazlíčků. Nato zapalte svíčky a kadidla. Nechte je dohořet až do konce. A do obýváku dejte kytici čerstvých květin.

Kdy volat exorcistu?

Pokud máte pocit, že tam s vámi někdo je a bojíte se ho, pozvěte si na to raději exorcistu. Po rituálu přineste dovnitř čerstvé květiny a vonné oleje. V některých případech si lidé údajně chtěli duchy doma nechat. Prý zjistili, že se živí toxiny ve vodě, a tím pádem ji filtrují a čistí. Než tedy přistoupíte k rituálu očištění, zjistěte si, kdo s vámi "obývá" domácnost. Možná budete příjemně překvapeni.

Zdroje informací: 

Anomalien.com: How To Spiritually Cleanse Your Home

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články