Mladá vražedkyně: Mary Flora Bell si první zabití naplánovala jako „dárek" k jedenáctým narozeninám

Jedenáctiletá vražedkyně: Matka tyranka jí poškodila mozek
Zdroj: Unsplash

Vražda dítěte patří mezi nejkrutější zločiny. A když se k tomu přidá fakt, že pachatelem bylo také dítě, je to ještě horší. Mezi nejmladší vražedkyně historie patří jistá Mary Bell, která poprvé zabila před svými 11. narozeninami. Oběti byly pouhé čtyři roky...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 25. 02. 2023 11:00

Mary Flora Bell se narodila 26. května 1957 v britské vesnici Corbridge. Její otec Billy byl notorický kriminálník, který šel sedět těsně před jejím narozením. Matka Betty měla jen sedmnáct let a víc než dcera ji zajímala kariéra prostitutky. Časem začala holčičku týrat, mlátit a dopovat prášky na spaní... To vše vedlo ke změnám v její prefrontální kůře, čili části mozku, která je zodpovědná za to, že si uvědomujeme následky svých činů.

Malá vražedkyně

Mary musela už ve čtyřech letech, stejně jako její matka, poskytovat mužům uspokojení. To byla poslední kapka. Stala se z ní agresivní osoba se silnými sklony k manipulaci. Otestovala si to na o dva roky starší, lehce mentálně retardované Noře. Pak se z nich stalo obávané duo. V květnu roku 1968 začaly dívky šikanovat mladší děti. První obětí se stal Maryin tříletý bratranec, kterého vylákaly ven pod záminkou výletu ke stánku se zmrzlinou. Pak ho zavlekly do opuštěné průmyslové oblasti, kde ho Mary shodila z římsy na zem. Naštěstí si "jen" rozbil hlavu.

Další den tyto kruté kamarádky napadly dvě šestileté holčičky a začaly je jen tak pro potěšení škrtit. Mary se během toho snažila jedné z dívek navíc vtlačit do úst hrst písku. Dívkám se naštěstí podařilo utéct. Mary ani Noru za to ale nikdo nepotrestal. Den před jedenáctými narozeninami si Mary nadělila jako dárek vraždu. Odskákal to čtyřletý Martin Brown, který náhle zmizel svým kamarádům z očí. Ještě týž den ho našli mrtvého. Někdo ho zardousil.

Vedle chlapcova těla ležela krabička léků proti bolesti. Mary ho nejprve nadopovala, aby se nebránil. Po vraždě navíc začala Mary nevhodně otravovat Martinovu rodinu. Dožadovala se mimo jiné toho, aby se na něho mohla podívat, až bude ležet v rakvi...

Děsivá pravda o mladé vražedkyni

Maryino vražedné tažení pokračovalo dál. Na konci července 1968 zmizel tříletý Brian Howe. Po osmihodinovém pátrání, kterého se zúčastnilo přes 100 dobrovolníků, bylo mezi domy ve Scotswoodu nalezeno jeho tělo. Mrtvola byla částečně zakrytá trávou a vykazovala známky bodných ran. Pitva odhalila, že chlapec zemřel udušením. Zmrzačení, i na genitáliích, bylo provedeno až poté.

Jelikož rány nebyly hluboké a některé z nich vypadaly jako škrábance, naznačil patolog, že by pachatelem mohlo být dítě. Policie se rozhodla vyslechnout všechny děti z okolí ve věku 3 až 15 let. Podezření samozřejmě padlo na Mary a Noru. Během výslechu se chovaly velmi podivně. Některým otázkám se smály a už vůbec nedávaly najevo smutek z chlapcovy brutální smrti. Vyšetřovatelé nakonec zahnali do kouta slabomyslnou Noru, která jim pak vše vyklopila.

Všichni jednou zemřeme

Během soudu v listopadu 1968 se dívky nejprve navzájem obviňovaly, avšak po psychologickém vyšetření se ukázalo, že mozkem celé operace je Mary. Oba chlapce zabila ona. Ve vazbě poté pronesla, že na vraždě není nic špatného, neboť nakonec všichni jednou zemřeme...

Nora byla zproštěna obvinění. Mary měla nejdříve putovat do dětského domova, poté do věznice s nízkou ostrahou. Po dvanácti letech se dostala na svobodu. Asi i ji překvapilo, že se o ní stále mluvilo. Mohla za to její matka, která se z toho všeho snažila vytřískat co nejvíc. S novou identitou se Mary později vdala a porodila dítě. Čtrnáct let se jí dařilo chránit dceru před svou minulostí, pak se zase objevil tisk. Musela požádat soud o doživotní anonymitu, která se měla vztahovat také na její dceru a vnuka.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Mary Bell

Twojahistoria.pl: Mary Flora Bell – przerażająca historia jednej z najmłodszych morderczyń w historii

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články