Nejbrutálnější popravy historie: Opékání v bronzovém býku a topení se splašenou opicí

Nejbrutálnější popravy historie: Opékání v bronzovém býku a topení se splašenou opicí
Zdroj: Wikimedia Commons, Public domain
Stahování z kůže se vždy provádělo zaživa. Nejdřív se nařízla kůže na končetinách, trupu a hýždích. Pak se z těla stáhla a pokud možno neporušená.Rozpůlení v pase potkalo třeba vlivného čínského politika Li S'. A nejen to. Také mu uřízli nos, nohu, ruku, penis a varlata.Ukřižování je snad jednou z nejznámějších forem exekuce. Kdo byl ukřižován hlavou dolů, dočkal se rychlejší smrti.
+ 2 fotky+ 3 fotky

V oblasti mučení a ubližování ostatním jsou lidé odnepaměti opravdu vynalézaví. Třeba stahování z kůže zaživa je vlastně jen takový čajíček. Pojďme se podívat na osm nejbrutálnějších způsobů poprav, jaké kdy lidstvo vynalezlo a bohužel i často používalo.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 27. 03. 2022 11:00

Staré anglické přísloví praví, že existuje mnoho způsobů, jak stáhnout kočku z kůže. A totéž platilo pro odsouzené muže a ženy. To však nebyly jediné “libůstky”, které si starověcí mistři popravčí pro své oběti připravili. Kromě již zmíněného stahování z kůže, jste se mohli dočkat starozákonního trestu ve stylu oko za oko, postupného rozřezání na malé kousky, či velmi horkých chvilek v bronzovém býku, kde jste se pomalu opékali zaživa.

Bronzový býk

V 6. století před naším letopočtem obdržel tyran Phalaris od sochaře Perillose bronzového býka, do jehož útrob se umístil odsouzenec. Pod sochou byl následně zapálený oheň a nešťastník se začal doslova opékat. Kvůli důvtipnému systému trubek zněl křik oběti jako bučení.

Phalaris byl zařízením tak nadšen, že do něj vhodil i jeho vynálezce, aby jej otestoval. Neplatí v tomto případě staré a známé pořekadlo, že kdo s čím zachází, s tím také schází? Perillose by ani ve snu nenapadlo, že skončí zrovna takto.

Roztavený kov v hrdle

Ve starověkém Izraeli se krvesmilstvo a cizoložství trestalo, jak jinak, trestem smrti. Nebožák se měl uškrtit provazy. U exekuce byli přítomni také svědci, kterých se daná kauza týkala. Pokud odsouzenec vzdorovitě lapal po dechu, nalilo se mu do hrdla roztavené olovo.

Poena cullei aneb zvíře v pytli

Zní to sice rádoby nevinně, ale ve skutečnosti jde o jednu z nejhorších římských mučících metod. Pojem poena cullei bychom mohli přeložit jako “trest pytlem”. Šlo o skutečně příšernou smrt. Skládala se ze dvou částí. Odsouzený byl nejprve brutálně zbit nebo zbičován. Jeho bezvládné tělo pak bylo zašito do koženého pytle a vhozeno do moře či řeky.

Mělo to však ještě jeden háček. “Společnost” mu dělalo nějaké zvíře. Obyčejně to byla buď kočka, had, kohout, opice či pes. Anebo všichni naráz. V případě hada se nebožák dočkal ještě bolestivých uštknutí. Na druhou stranu... taková topící se opice nebyla rovněž žádná sranda. Lidé dokáží vymyslet opravdu kruté věci.

Na další šílené způsoby mučení a exekucí se můžete podívat do galerie...

Zdroj informací: 

History.co.uk: Ouch! 8 of the most brutal execution methods from the ancient world 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články