Nepochopitelný zkrat matky tří dětí: Christina Booth sáhla po noži, aby měla doma klid

Pokud o vraždu tří dětí: Christina Both nezvládla poporodní deprese a traumata z dětství
Zdroj: Unsplash

Byla to obyčejná zimní noc roku 2015. Christina Booth se zrovna se svým manželem Thomasem usadila k televizi. Chtěli se podívat na film. Jenomže jejich tři děti nehodlaly spát. Christina se rozhodla dosáhnout klidu tím nejhorším způsobem. Pokusila se jim podříznout hrdla.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 10. 01. 2023 16:00

Christina později vypověděla, že se pouze snažila vyhovět svému manželovi, který chtěl mít alespoň večer klid. Určitě ale neměl na mysli vraždu. Její přehnaná reakce vycházela z toho, že sama trpěla traumaty z dětství a poporodní depresí.

Těžké dětství Christiny Booth

Christina si v dětství prožila nejednu hrůzu. Dle slov její adoptivní matky Karly Petersen měla být svědkem znásilnění a vraždy své biologické matky. A to ve věku pouhých dvou let. Než našla nový a milující domov, čelila v řadě pěstounských rodin zneužívání. Ke Karle se dostala ve čtyřech letech. V pubertě se u Christiny vyvinula posttraumatická stresová porucha. A po porodu se u ní dostavila poporodní deprese.

Navzdory traumatickým zážitkům se svému okolí jevila jako zábavná a charismatická osoba. O něco později se provdala za vojáka Thomase Bootha, kterému porodila dcerku, a usadila se ve Washingtonu. Thomas však záhy musel odjet na misi do Afghánistánu, což u Christiny spustilo další stres. Později porodila dvojčata a právě tehdy si začali sousedé všímat, že je s ní něco v nepořádku. Nikdo z nich ale netušil, že se pokusí svým dětem sáhnout na život.

Děsivá noc

Když se 25. ledna 2015 vrátil Thomas domů, rozhodl se, že si udělají hezký večer. Pustili si film a otevřeli víno. Christina se odebrala uložit do postele dvouletou dceru. Jenomže mezitím začala plakat dvojčata. A v tu ránu jí přeskočilo. Vrátila se do kuchyně, kde z myčky vytáhla nůž. Tím podřízla hrdlo dceři a obrátila se k dvojčatům. Její manžel nejdříve netušil, co se děje. Až Christina sešla dolů a začala hystericky křičet, vyběhl okamžitě nahoru k dětem.

Naštěstí měli doma lékárničku. Začal jim okamžitě ošetřovat rány. Přitom křičel na svou ženu, ať volá záchranku. Ta se však zmohla jen na nesrozumitelné blekotání, příjezd zdravotníků tak musel zařídit sám. Celou dobu opakovala, že je kojí umělým mlékem a proto jsou tak neklidné.

Malá vystrašená holčička

Christina při výslechu policistům řekla, že jako matka zažívala opravdu těžké časy. Když dvojčata začala plakat, něco se v ní zlomilo. Nedokázala pak myslet na nic jiného, než že jakmile děti zabije, zavládne v domě klid. A její manžel si konečně odpočine. Tento nepochopitelný čin vyděsil všechny Christininy sousedy a známé. Nikdo by to totiž do ní neřekl. Její adoptivní matka Karla ale měla jasno. Tato situace v ní opět vyvolala stres a z Christiny se stala znovu malá vystrašená holčička, která na to neuměla zareagovat jinak než násilím.

Za tři pokusy o vraždu si vysloužila odnětí svobody na čtrnáct let. Později se za svůj čin začala stydět. Prohlásila, že dokonce sama sebe nenávidí. Děti dostal do plné péče Thomas. Žádal, aby jim bylo umožněno matku navštěvovat. Obžaloba s tím ale doposud nesouhlasila.

Zdroje informací:

Okaybliss.com: Christina Booth's story - Her life and Crimes detailed

Allthatsinteresting.com: Christina Booth, The Troubled Mother Of Three Who Tried To Kill Her Babies

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články