Prokletý bar Johnnyho Deppa: Smrt slavného herce, drogy i záhadně mizející lidé

Bývalý bar Johnnyho Deppa.
Zdroj: Wikimedia Commons/Mike Dillon, CC BY-SA 3.0
Herec River Phoenix se v klubu The Viper Room předávkoval na halloweenské párty. Zemřel 31. října 1993, bylo mu 23 let.Corey Taylor, zpěvák známé rockové kapely Slipknot, si před barem utrhl pořádnou ostudu. Opilý vykopl okno a pak musel spoutaný snášet posměšky okolí.Supermodelce Kate Moss připravil její tehdejší přítel Johnny Depp v baru oslavu 21. narozenin. Tu však překazil zpěvák Jason Donovan. Předávkoval se kokainem. Pomohla mu až přivolaná záchranka. + 3 fotky+ 4 fotky

Hollywoodský klub Viper Room se do povědomí lidí dostal hlavně po tragické smrti herce Rivera Phoenixe, který se zde předávkoval heroinem. Od té doby se podnik stal symbolem všech možných neřestí a také jakéhosi prokletí. Spoustu celebrit v něm totiž potkalo neštěstí.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 27. 05. 2021 16:30

Viper Room je legendární klub na neméně slavné ulici Sunset Strip. v Los Angeles. Před sto lety zde byl obchod s potravinami, pak bar později i jazzový klub. V 90. letech se stal místem setkávání mladých nastupujících filmových a hudebních hvězd.

Smrt Rivera Phoenixe

Jedním ze spolumajitelů Viper Room byl dlouho Johnny Depp, který sem dotáhl snad každého. Chodila sem Jennifer Aniston, Leonardo DiCaprio nebo Drew Barrymore. Jenže někdy to byla i pořádná divočina, která nezůstala bez následků. Na halloweenské párty se zde v roce 1993 předávkoval heroinem mladý a mimořádně slibný herec River Phoenix, který krátce na to zemřel v nemocnici.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Rob Brion (@rghauling)

Smrt Rivera Phoenixe sice bar celosvětově „proslavila”, svou temnou pověst si ale získal již mnohem dříve. Bylo to vždy místo plné hazardu a praní špinavých peněz. Často se zde setkávali nejrůznější zločinci a některé legendy praví, že v útrobách podniku zmizelo již mnoho lidí.

Pěkná ostuda slavného rockera

Viper Room k sobě nepřitahoval jen herce, ale i známé rockery. Jedním z nich byl Corey Taylor, frontman kapely Slipknot, která má po celém světě milióny oddaných fanoušků. Před několika lety se s ostatními členy kapely ocitl u klubu. Všichni byli samozřejmě notně posílení alkoholem. Slovo dalo slovo a zpěvák se nechal kamarády vyhecovat k prokopnutí okna baru.

V tu chvíli ale zrovna parkovalo nedaleko policejní auto. „Neřešil jsem to. Šel jsem k autu, rozkročil se a položil ruce na kapotu. Policajti byli naprosto v pohodě. Dali mi želízka a posadili mne na okraj chodníku před klubem. Kolemjdoucí lidé se mi začali smát, já si to ale nenechal líbit a začal na ně plivat a nadávat jim. Pak si už jen pamatuju, že jsem nasedl do policejního auta. Následně jsem totálně odpadl,” vzpomíná Taylor. Viper Room však nepřináší celebritám jenom ostudu, ale také boj o holý život.

Předávkování kokainem na oslavě Kate Moss

Takto si známá supermodelka Kate Moss oslavu jednadvacátých narozenin určitě nepředstavovala. V roce 1995 pro ni v klubu uspořádal party samotný Johnny Depp, s nímž tehdy chodila. Na seznamu hostů byl i australský zpěvák Jason Donovan, který do sebe celou noc ládoval jednu lajnu koksu za druhou. Není tak divu, že jej museli vynést ven na nosítkách. Strhl tak na sebe veškerou pozornost.

„Už se mi to jednou stalo. Znal jsem příznaky. Bušilo mi srdce, viděl jsem rozmazaně a byl jsem úplně dezorientovaný. Pamatuji si jen, že jsem ztratil rovnováhu a upadl na zem. Někdo vypnul hudbu a jiný zavolal sanitku. Každý na mne civěl. Poté jsem omdlel. Znovu jsem se probral až na nosítkách,” zavzpomínal po letech Donovan.

Nelegální hazard DiCapria s Affleckem

Do klubu se čas od času zašel podívat také Ben Affleck a Leonardo DiCaprio. Oba si totiž rádi dopřávali nelegální partičky pokeru. Proč nelegální? Kvůli vysokým vkladům, minimální byl totiž ve výši padesáti tisíc dolarů. Výjimečné nebyly ani šestimístné částky, ale nějaký ten milion také samozřejmě padl. Své o tom věděla Molly Bloom, která začaly hry organizovat. Z bývalé servírky se tak stala královna pokeru. S jídlem však roste chuť a žena si začala z každé hry vyplácet podíl.

Toho si ale všimli místní gauneři a začali jí vyhrožovat násilím, pokud je nepřibere do svého podnikání. Odmítla. Nad agenty FBI však již mávnout rukou nemohla. Během razie ženě zabavili veškeré peníze, které v baru našli. Totéž platilo i pro známé osobnosti. Jelikož se Molly ke všemu přiznala, vyvázla jen s roční podmínkou.

Záhadný konec společníka Johnnyho Deppa

Johnny Depp se sice neztrapnil, ani nepřišel o peníze, pojí se s ním ale jedna velmi zvláštní příhoda. V roce 1999 jej zažaloval společník v byznysu Anthony Fox. Herec a jeho čtyři další komplici si prý z tržeb baru ulili několik milionů dolarů. O dva roky později mělo dojít k soudnímu stání. Jenomže Fox zmizel jako pára nad hrncem a spolu s ním jeho auto a puška.

Vozidlo bylo o něco později nalezeno opuštěné v Santa Claře v Kalifornii. Muž se ale nikdy nenašel. Mnozí to dávali Deppovi za vinu. Podezírali jej z toho, že se svého společníka zbavil. V roce 2004 se nakonec herci podařilo soudní spor urovnat a převést svůj podíl na Foxovu dceru. A tím jeho éra v prokletém Viper Room nadobro skončila.

Zdroje informací:

Ranker.com: 10 wild, violent, and tragic stories from The Viper Room, the legendary bar owned by Johnny Depp

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články