Šerif mstitel: Dvoumetrový Buford Pusser uplatnil na vrahy své ženy starozákonní oko za oko

Kráčející skála aneb Jak šerif Buford Pusser pomstil smrt své manželky
Zdroj: Unsplash

Buford Pusser byl šerifem, který bojoval proti zločinu všemi možnými způsoby. Když mu zavraždili manželku, rozhodl se, že její smrt pomstí. Bez ohledu na to, jakou cenu bude muset zaplatit.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 05. 2023 11:00

Stalo se to 12. srpna 1967. Ráno Pusser obdržel telefonát ohledně nějaké závady na silnici kousek za městem. Přestože bylo velmi brzy, jeho žena Pauline se rozhodla, že ho doprovodí. Když projížděli městem, zastavilo vedle nich auto. Najednou se z něho na šerifa a jeho ženu snesla sprška kulek. Pauline byla na místě mrtvá, Buford dostal dvě rány do levé strany čelisti. Po několika operacích se ale znovu postavil na nohy.

Myšlenky na pomstu

Když se Buford vrátil domů se zadrátovanou čelistí a bez manželky, myslel jen na pomstu. Přísahal si, že než zemře, postaví před soud každého, kdo na ně střílel. I kdyby to měla být úplně poslední věc, kterou by ve svém životě udělal. A to byl přitom vždy velmi slušný muž.

Na střední škole hrál basketbal a fotbal. Narukoval sice k námořní pěchotě, ale kvůli astmatu ji musel opustit. Po přestěhování do Chicaga se začal živit zápasy. Jeho velikost (měřil 198 centimetrů) a síla mu vynesly přezdívku Býk Buford. A právě v té době se seznámil se svou budoucí ženou Pauline. Svatba se konala v prosinci roku 1959. O dva roky později se přestěhovali do Pusserova rodného domu.

Neúplatný šerif Buford Pusser

Bylo mu sice jen pětadvacet let, ale již byl zvolen strážníkem a náčelníkem policie. O dva roky později se stal šerifem, tehdy byl na této pozici nejmladší v Tennessee. Zaměřil se na dva místní gangy, které obchodovaly s nelegální pálenkou.

Během následujících tří let přežil několik pokusů o atentát. Mafiánští bossové se ho snažili všemožně vystrnadit, protože byl ve své práci úspěšný, a hlavně neúplatný. Do roku 1967 se mu podařilo poslat za mříže několik nájemných vrahů, což mu zajistilo status místního hrdiny. Pak ale došlo k chladnokrevné vraždě jeho ženy.

Inspirativní příběh Buforda Pussera

Že byl Buford rozený policista, o tom nebylo pochyb. Poměrně rychle se mu podařilo získat jména všech mužů, kteří po nich stříleli. Jejich vůdce Kirksey McCord Nix Jr. ale před soudem nikdy nestanul. Tedy ne v této kauze. Za mříže se dostal až v souvislosti s jinou vraždou.

Zbylí aktéři před soudem stanuli, ale jak to u mafie bývá, tresty byly nevalné. Buford se prý po jejich propuštění sám postaral o to, že zemřeli. Tři měl zastřelit sám, na čtvrtého údajně poslal nájemného vraha. V roce 1974 nebojácný šerif zemřel, když narazil autem do náspu. Existuj ale podezření, že šlo o vraždu. Jak se praví, násilí plodí násilí. Na druhý břeh však odešel s vědomím, že splnil vše, co si předsevzal. A že si jeho činů vážili i obyvatelé McNairy County, dokládá fakt, že u jeho rodného domu stojí památník.

Buford Pusser inspiroval také Hollywood, vzniklo hned několik filmů o jeho životním příběhu. Obvykle se jmenují Kráčející skála a odvážného šerifa si v průběhu let zahráli třeba Dwayne Johnson nebo Kevin Sorbo.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Buford Pusser

Allthatsinteresting.com: The Cold-Blooded Revenge Of Buffer Pusser

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články