Znamení od Boha? Obětuj svou dceru, přikázal prý Deně Schlosser hlas shůry

Znamení od Boha? Obětuj svou dceru, přikázal prý Deně Schlosser hlas shůry
Zdroj: Unsplash

Dena Schlosser vzala v listopadu roku 2004 kuchyňský nůž a své jedenáctiměsíční dceři Margaret uřízla obě ramena. Dítě později na následky zranění zemřelo a Dena byla obviněna z vraždy. To byl však jen začátek případu plného šokujících zvratů.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 02. 2022 11:00

Deně Schlosser připravil osud řadu těžkých zkoušek. I když ji to stálo spoustu sil, překonala je. Přesto jí nebylo dáno do vínku, aby vedla normální život. Poporodní deprese a nezdravý náboženský zápal jí tuto možnost navždy odebraly.

Dětství Deny Schlosser

Dena Schlosser (rozená Leitner) se narodila v roce 1969 v New Yorku. V osmi letech jí byl diagnostikován hydrocefalus, což je termín označující nadměrné hromadění mozkomíšního moku v mozkových komorách. Pokud se toto onemocnění neléčí, může narušit funkci mozku a vést k smrti. Dena podstoupila osm operací, kdy jí byly do mozku implantovány hadičky odvádějící mozkomíšní mok. Musela si také oholit hlavu, kvůli čemuž se stala ve škole terčem šikany. Přesto zatnula zuby a všechno ponížení vydržela. Nakonec skončila na Marist College, kde získala bakalářský titul v oboru psychologie.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Eerie Valley Podcast (@eerievalley_pod)

Během studia se seznámila s Johnem Schlosserem, který však školu nikdy nedodělal. Jejich manželství tak zrovna nezačalo úplně ideálně. Když se jim narodily dvě dcery, přišlo na řadu stěhování do texaského Fort Worth. Tam začal John podnikat v právě se rozjíždějícím počítačovém průmyslu. Dena chtěla také přispívat do rodinného rozpočtu, John jí však zakázal chodit do práce. Navíc ji přinutil k tomu, aby s ním začala navštěvovat fundamentalistickou církev Water of Life (Voda života), kterou vedl bývalý veterinář Doyle Davidson, jenž tvrdil, že k němu Bůh promlouvá skrze vize.

Zmrzačení malé Margaret

John zoufale toužil po lépe placené práci, a tak začal vykonávat profesi konzultanta. Žádnou díru do světa s tím neudělal. Když přišli o dům, přesunuli se do města Plano. Alespoň měli blíže ke kostelu. John byl s novou situací relativně spokojený, Deně se naopak vůbec nedařilo. Než se jim narodily dcery, třikrát potratila. Po narození Margaret se u ní objevila hluboká poporodní deprese. Lékaři následně zjistili, že trpí bipolární poruchou s psychotickými rysy. To už za sebou měla vyšetřování ze sociálky. Úředníci nedoporučovali, aby byla Dena s dětmi někdy sama. John nad tím jen mávl rukou. Na léčení ji neposlal, neboť mu to zakazovala jeho víra.

Jednoho dne John surově zbil Denu vařečkou před všemi třemi dětmi, protože řekla, že by ráda dala jedno z nich Davidsonovi, který vedl již zmiňovanou Vodu života. Následující ráno, 22. listopadu 2004, si v novinách přečetla článek o chlapci, kterého napadl lev a z nějakého důvodu to považovala za znamení blížící se apokalypsy. Poté prý uslyšela Boží hlas, jenž jí přikázal, aby nejprve usekla ramena své dceři a pak i sobě. „Myslela si, že jí to bylo v podstatě přikázáno. Margaret měla uříznout ramena, nohy a hlavu a tím vzdát Bohu poctu, učinit oběť,” vypověděl později psychiatr David Self, jenž měl po ženině zatčení vypracovat posudek na její duševní stav.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený True Crime Dropouts (@truecrimedropouts)

Dena se nakonec rozhodla uříznout Margaret “jen” ramena. Policie ji našla krátce po činu. Seděla v obýváku, celá od krve. Na rameni měla hlubokou řeznou ránu a vedle sebe dceřiny amputované končetiny. Ze zatčení si evidentně nic nedělala. Když ji odváděli z domu, pobrukovala si křesťanské písně.

Kvůli šílenství unikla trestu

Doyle Davidson před soudem vypověděl, že veškeré duševní poruchy považuje za ryze satanské. Mají je na svědomí démoni, proto by antipsychotické léky Deně nikdy nepomohly. Díky tomu vyšlo najevo, že je před érou s církví Voda života užívala. Jenže John ji pak donutil léky vysadit. Za smrt Margaret tak mohl prakticky on. Ke své ženě se ale otočil zády. Požádal o rozvod a svěření dcer do péče.

Dena byla zproštěna obvinění a okamžitě převezena do psychiatrické léčebny. Tam se spřátelila s Andreou Yates, která svých pět dětí utopila ve vaně. „Jsme jako dvojčata,” nechala se slyšet Dena. V roce 2008 ji propustili do ambulantního léčení. Musela užívat antikoncepci, antipsychotika, navštěvovat terapeuta a s dětmi se mohla setkávat jen za dozoru další osoby.

O dva roky později skončila opět na lůžkovém oddělení. Po propuštění novináři zjistili, že pracuje supermarketu. Jakmile se vedení dozvědělo její pravou identitu, rozvázalo s ní pracovní poměr. V prosinci 2020 se opět dostala do ústavní péče. Soudkyně, která měla na starosti její případ se vyjádřila, že kvůli náboženským bludům a neochotě brát léky bude lepší, když navždy zůstane v nepřetržité péči státu Texas.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Dena Schlosser

Allthatsinteresting.com: Dena Schlosser: The Texas Mom Who Killed Her Baby Because God Told Her To

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články